Last news in Fakti

12 Април, 2012 13:16 3 434 7

Porsche купи пистата Нардо

  • нардо-
  • porsche-
  • porsche engineering group

Италианският тестови полигон "Нардо" вече е собственост на Porsche Engineering Group. Немците са купили пистата от местната компания Prototipo, която я отдаваше по наем на автопроизводители за изпитания през последните 13 години. Стойността на сделката не се съобщава.

Прочутият полигон, разположен в района Апулия в югоизточна Италия, се проистира на площ от 700 хектара. В комплекса са включени легендарният 12.5-километров овал, който позволява тестове със скорост над 320 км/ч, 6.2-километрова писта за усъвършенстване на управляемостта и специални трасета за симулиране на различни атмосферни условия и пътни настилки.
 
Благодарение на специфичното си разположение, което възпрепятства максимално достъпа на папараци, "Нардо" се смятаза един от най-безопасните полигони от гледна точна на секретността. Заради мекия климат пък тестове могат да се извършват целогодишно. От Porsche отбелязват, че новата придобивка ще стане чудесно допълнение към фирмената писта на компанията във Вайсзах.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 sas

    1 0 Отговор
    добро
  • 2 VR4 TT

    0 0 Отговор
    югоиЗточна
  • 3 Martinez

    0 0 Отговор
    Боже, каква неграмотност.... Само в два параграфа....
  • 4 Атанас Велики

    1 0 Отговор
    Абе! Може да не е много по-статията ама си спомних, как бяха тествали Брабус Рокет (макс скорост) на тази писта и той направи с 1-2 км/ч по-малко от G-powera, който беше тестван на оная писта дето тестваха Бугатитата! Която реално е в пъти по-добра за отчитането на максималните възможности! Демек Брабуса ако на нардо е направил 370, то на тая друга трябва поне 375, ако не и 380!
  • 5 Граматик

    0 0 Отговор
    Че какво те притеснява това "югоиЗточна"? Да не би случайно по твоята граматика да се пише "югоиСточна"? Има само една техническа грешка, нещо наистина рядко напоследък!
  • 6 Нема Бира

    0 1 Отговор
    Ужас тотална ВАГ-.низация! Сега къде ще се тества Agera R?!?
  • 7 гост

    0 0 Отговор
    Уикипедия: Изток е една от четирите главни посоки на света. Намира се отдясно на наблюдател застанал с лице, обърнато в посока север. Означава се: на български с И, на английски с E (east), на руски с В (восток) и на немски с О (ost).

    Изток е посоката, в която Земята се върти около оста си, както и посоката, от която изгрява Слънцето.