4 Март, 2019 10:30 30 857 51

Автомобилът на старо: Псевдоспортист за 4 000 лв.

  • hyundai-
  • coupe-
  • автомобилът на старо
Автомобилът на старо: Псевдоспортист за 4 000 лв. - 1

В началото на 21 век никой в Европа или Северна Америка не гледаше на Hyundai като на сериозен играч и съперник. Днес пазарната ситуация изглежда коренно различно, но пък и корейските автомобили съвсем не са онова, което бяха - особено в ценови план. По онова време обаче азиатците имаха пълната свобода да опитват пробив по всички възможни направления, включително и в дизайна.

Автомобилът на старо: Псевдоспортист за 4 000 лв.
Hyundai Coupe (2002–2005)

И те го направиха през 1996 година, в която се появи псевдоспортното Coupe. Сега обаче ще ви обърнем внимание на неговото трето и последно поколение, което се прави през периода 2002 - 2009 година, като за това време търпи два фейслифта. У нас предлагането на екземпляри от третата GK версия не е голямо, но все пак такива има.

Автомобилът на старо: Псевдоспортист за 4 000 лв.
Hyundai Coupe (2005–2007)

Не са малко тези с десен волан, които имат единственото предимство, че са безбожно евтини. За "Нормалните", тези с ляв волан, можем да кажем, че истината е, че това далеч не е лош автомобил. Проектиран е така, че да бъде лесен за модифициране, но Hyundai Coupe така и не успява да се превърне в любимец на тунинг средите.

Автомобилът на старо: Псевдоспортист за 4 000 лв.
Hyundai Coupe (2007–2009)

Малкият 1.6-литров двигател предлага само 105 к.с., крайно недостатъчни за модерно купе. Но дори и 2,7-литровият V6 мотор не е изключителен със своите 174 к.с. Добрите новини за Hyundai Coupe включват добра сглобка, относително висока надеждност, достъпни резервни части и семпла конструкция. Вижте какви екземпляри от модела се предлагат у нас ТУК.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бичето

    108 22 Отговор
    Става за пред селските моми ...

    Коментиран от #29

  • 2 Марто

    68 10 Отговор
    За тези пари не е лош избор

    Коментиран от #32

  • 3 Това е

    57 13 Отговор
    Здрава кола но само толкова.
  • 4 А БЕ

    57 4 Отговор
    Поодкраднали от тойта селика.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 асддса

    57 30 Отговор

    До коментар #5 от "Име":

    Е прав си, то америксанските коли са толкова зле че няма как да не си им сериозен съперник каквото и да правиш.

    Коментиран от #10, #28

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Хабиб

    30 11 Отговор
    Имах такова GK, още ми е на сърцето. Като визия (ако не е направено на селска бегачка) е супер. Хора, които не разбират особено от коли се обръщаха след него все едно е Конче.
    По-надеждно е от Голф. Въртиш ключа и даваш газ. Не върви да си спаси живота, ама... кот' - такова.
  • 10 майстора

    31 51 Отговор

    До коментар #6 от "асддса":

    Американските коли са зле ?!?!? Нямам намерение да си купувам друг автомобил освен американски .... изключение правя само за Мерцедес ...

    Коментиран от #12, #13

  • 11 майстора

    20 54 Отговор
    Между другото хората който ми слагат минуси са тези от който живея ...мислещи че разни црв-та , ц5-ци и алфи имат нещо общо с автомобилите и ми висят пред вратата на сервиза ....

    Коментиран от #50

  • 12 гост

    40 37 Отговор

    До коментар #10 от "майстора":

    Излишен труд да отваряш очите на селските пръчки. Те не са чували за Viper, Chevrolet Camaro, dodge charger,dodge challenger, ford mustang.На тях им дай 20г кошници ,но да са BMW, audi, mercedes .

    Коментиран от #14, #48

  • 13 Волво V70

    34 14 Отговор

    До коментар #10 от "майстора":

    Американските автомобили,с малки изключения ,са ненадеждни ,кофти качество на сглобката и бързо износващи се. Имал съм Крайслер Неон- няма по-голям боклук. И Крайслер Вояджър съм имал - се същия боклук. Фордовете също са кофти, европейските са по-здрави и надеждни. Иначе шапка свалям на хора, като Джон Хенеси. Неговите коли са съвсема друга работа, но там доплащането стига до 30 -40 000 долара, че и много повече.
    Би ли споделил ква американска кола караш?

    Коментиран от #17

  • 14 Random

    33 10 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Все допотопни коли, изключая мустанга.
    Цял заден мост, двигатели с разпред. вал в блока... Немците 50-те са се отказали от тия стари технологии, а руснаците 70-те.(изключая целия заден мост, ама поне са на прйжини, а не ресори). Целият свят е минал на два разпред. вала в главата и по 4 клапана на цилиндър, само "най-великите" още не са.
  • 15 До 13 - Надеждника с волвото

    12 28 Отговор
    Хаха "ненадеждни" тази руска дума какво значи, че не си от квартал надежда ли хаха? Притежавал съм Вояджър и това беше една от най-здравите коли които изобщо съм имал. Твоя Вояджър кой знае какъв боклук италиански внос са ти пробутали от някоя горублянска автокъща
  • 16 Вальо

    14 24 Отговор
    Не ви знам от тука пишещите кои сте и какви американски коли сте имали, но аз с доста майстори съм говорил и също четейки българския форум на Крайслер не съм останал с впечатление да са проблемни коли. Дори виждам че са доста добри автомобили и със сигурност съм решел следващата ми кола да бъде Крайслер.
  • 17 майстора

    10 23 Отговор

    До коментар #13 от "Волво V70":

    Ми през годините съм имал какво ли не ..изключителни много съжалявам че си продадох таун кар-а сега за служебна съм подкарал един 300с комби ...търся също така в момента sts след 2010-та ... Иначе тоя неон дето викаш че си имал да наистина е ниско бюджетен боклук разбирам защо си разочарован ...воежара много зависи на какво си попаднал ..ако е някой с италянските дизел нормално да ти побелее косата ...имал съм и черокита няколко ..по принцип харесвам лигавата американска возия и простор ..за това ми е трудно да харесам някъв японски кокошарник дето седиш все едно на земята докато си прегърнал волана щото трябва да седне някой зад теб...макар че Лексус и Инфинити като цяло не са лоши но там цената е неоправдано висока ...

    Коментиран от #27, #30

  • 18 До 16 Вальо

    5 14 Отговор
    Вальо наистина са прави хората, които са те посъветвали да вземеш Крайслер. Както съм писал по-горе аз от моя Вояджър бях много доволен. Купих го от представителство на Мерцедес в Швейцария и беше в перфектно състояние. 4 години го карах без никакви грижи.
  • 19 ГЕЛЕ

    12 13 Отговор
    Имал съм ван крайслер 3.3 американския мотор. Това е неубиваема кола. На какво каране го подлагах само аз знам
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Гошо

    3 7 Отговор
    Това си е направо псевдо кола
  • 22 Тит

    22 7 Отговор
    Имал съм Мустанг 96г ГТ,5000кубика,кабрио,автомат.Архаичен мотор-215к.с от V8,муден при набиране,като набере се ядваше.Няма независимо задно окачване,люлеене доволно,радиуса на завой голям.Много гадни пластмаси по таблото,скърцащи.Уж кожен салон,бежов ама не е естествена кожа ,а някакъ изкуственяк.Онази година тия не бяха чували за климатроник,архаична автоматична кутия 4предавки.Малко след това си взех Мицубиши 3000ГТ, о мале как ми пасна тая кола,какво усещане,каква стабилност,каква динамика,каква визия,кожа естествена,климатроник,задни завиващи колела.Сегашните Мустанги без Шелби и Супер Снейк,както и такива доработвани ,ама сериозно са пак посредствени коли.Имал съм и Файербърд 93г автомат V6 e нема такъв спънат кон,V8 e значително по добре.Карал съм и Крайслер 300с ,V6 бензин пак тромав,некачествени материали в купето

    Коментиран от #23, #45

  • 23 майстора

    7 22 Отговор

    До коментар #22 от "Тит":

    Голямо сравнение направи няма що ...ниско оборотен де форсиран осмак на Форд срещу турбиниран японец ...кой не е чул за климатроник ?? Като си купил най-евтината кола в САЩ ..а четири скоростни автомати имаше до вчера в японските каруци ..и въпреки това че разликата в конете е близо 100 в полза на Мицубишито като като гледам спецификациите на двете не са фрапиращо различни ...
  • 24 Тит

    19 7 Отговор
    Майсторе,не правя сравнение /пряко/ между тези две коли.Казвам какво съм имал и моите впечатления от тях.Отвори капака на двигателя на някоя американска кола от онези години /от доста год.нямам впечатления от тях/ и виж структурирането на двигатела и другите компоненти,виж дори закрепващите елементи,болтове,гайки,снатки.При американеца лъха на грубо и евтинджос,на нещо некачествено ,при японеца не е така,камо ли при швабата

    Коментиран от #25, #37

  • 25 гост

    7 17 Отговор

    До коментар #24 от "Тит":

    Имал си американска кола само на картинка на компютъра. Съдейки по изказванията ти, даже атомобил никога не си притежавал. Аман от драскащи тинейджъри по сайтовете.
  • 26 гост

    4 6 Отговор
    Карах версията със 2.0 атмосферен и 150кс и да си кажа хич не вървеше, не по-добре от едина стандартна лимузина. Ето сега карам сув със същата мощност и тип двигател, но значително по-тежък от купето, ала ускорението им е едно и също. Излиза, че корейците много слъгват за теглото и колите се държат все едно са с 200кг по-тежки от написаното.
  • 27 Госта

    19 8 Отговор

    До коментар #17 от "майстора":

    “Майстор” си и ти един....щом хвалиш краварските бангии,ясно
  • 28 Така

    6 6 Отговор

    До коментар #6 от "асддса":

    Форд става
  • 29 vasik atanasova

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бичето":

    евала хубаво си го написал и точно
  • 30 AdiBas

    12 7 Отговор

    До коментар #17 от "майстора":

    И ти си един "майстор", ама жена ти не знае... Такъв смях се смеем с тебе, да си жив и здрав, продължавай да коментираш, смеха е здраве, после от някоя аптека нон-стоп си купи сироп за кашлица, изпитваш го целия на гладно и си лягаш, нали, да не пострада някой от майстор лъка ти 😀 Супер си.! 300s комби за служебна вика, аааахаххсхсссаа....

    Коментиран от #34, #36, #39

  • 31 Beriya

    9 0 Отговор
    Добра кола е, и по-важното- изключително здрава.
  • 32 ГОСТ

    0 6 Отговор

    До коментар #2 от "Марто":

    разхода по каталог 15 на 100 видя ли?
  • 33 Абе

    7 2 Отговор
    Селика по добре!
  • 34 Патриот

    4 2 Отговор

    До коментар #30 от "AdiBas":

    майстора е много прав... за себе си.
    ако всички се метнем на съвреммените аналози на 124-ките такива като него ще умрат от глад.
    За това ги препоръчва.

    Основният проблем, който ме е спирал да оглеждам такива автомобили е, че няма читави майстори, а и автомобили, на които да се научат. Докато масовите автомобили се повреждат влизат в сервизи. Съответно майсторите се учат на тях е добре.
    Ама не бих искал аз да плащам някой да се учи на мой автомобил.
    Не, че не се е случвало с един (явно прохождащ тогава) майстор на автолиматици.

    Коментиран от #38

  • 35 Като гост

    9 2 Отговор
    А пък селиката какво, 1.8 мотор????? Върви колкото дизелов голф 4. Срамота! И тези с 192 кс. не вървят достатъчно. Старите селики имаха бегачки с турбо и 4х4.
  • 36 майстора

    5 9 Отговор

    До коментар #30 от "AdiBas":

    Що бе 300с -то е идеален работен кон ... Перфектен ми е за ходене по магазините за части място има колко щеш ...икономичен не се троши много .. пък и окачването е на Мерцедес демек части колкоо щеш ... обслужването на мотора скоростите и окачването е има няма 1000лв .. направо без пари ...ти какво караш за служебна ?? Гледай само да не ми кажеш пасат или някоя френско- италянска баничарка чее аз ще се пукна от смях

    Коментиран от #41

  • 37 майстора

    5 6 Отговор

    До коментар #24 от "Тит":

    Точно за това ги търся всичко е старомодно голямо и лесно за работа /подръжка ... като ми докарат някоя мини количка направо я отказвам щото как да се навирам да работя ??не става
  • 38 майстора

    3 3 Отговор

    До коментар #34 от "Патриот":

    Не знам какво точно имаш предвид но съвременните аналози на 124-ките определено нямат общо с японското автомобилостроене ..дадох примери какви коли си търся за мене си ..вие си карайте каквито искате курници ... относно климатиците принципно няма нищо сложно там ... но специализираните сервизи правят номера за да им станете редовен клиент така че имай го предвид
  • 39 майстора

    1 8 Отговор

    До коментар #30 от "AdiBas":

    Междудругото гледам си тарикатче имам едно БМВ с S38B38 + Garrett GT4202R на 1,6bar ако имаш някакъв интерес кажи
  • 40 АLFA Q 4

    1 3 Отговор

    До коментар #5 от "Име":

    НЕВИЖДАШ ЛИ КОЙ Е АВТОРА
  • 41 АLFA Q 4

    1 6 Отговор

    До коментар #36 от "майстора":

    НЕ БЕ ТИ САМИЯ СИ ГОЛЕМ СМЕХ
    ГАЙДА С КОМПРЕСОР
    ДА ТИ И МАЙЙЙСТОРААААААА
  • 42 майстора

    8 3 Отговор
    Виж кой го казва ...по-голям смях от алфа има ли бре ...а да ланча.... само те са по-зле
  • 43 Екотек

    3 6 Отговор
    На един такъв хюндай 174 коньовия с астрата такъв ластик му направих ,че я продаде след една седмица!
  • 44 Тони

    7 1 Отговор
    Аз карам двулитрово gk и вече за около 60 000 километра не съм сменил нищо освен накладки, масло и филтри. Наистина не е ferrari , но за тези пари... А на магистралата съвсем спокойно поддържа скорост от 160 км с разход 9 на сто газ
  • 45 Ceci

    4 3 Отговор

    До коментар #22 от "Тит":

    300c v6 бензин единственното хубаво е визията уничтожител на бензин коли със 100 кня по-малко дават милион пъти по приятно усещане за шофиране

    Коментиран от #47

  • 46 джими

    3 0 Отговор
    хм...имам Соната с тоя мотор 2.7 V6 и хем е лимузина, че и автомат и на газ, а и на годинки вече, си върви доста доволно. Представям си го тоя мотор на тая количка къв дзвер ще е.
  • 47 майстора

    2 3 Отговор

    До коментар #45 от "Ceci":

    А не не шестаците не стават за тая кола много е тежка ...и 2.7 и 3.5 са крайни слаби ... Или 3.0дизел на Мерцедес като чипването е задължително за може да върви ...или хеми ама на него газ иначе ще ти разкаже играта на джоба
  • 48 Зайко Байко многознайко

    0 4 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Ти луд ли си? Къде ги слагаш тея куфари? Мерцедес сигурно караш само на сън???
  • 49 Корки Бучек

    11 1 Отговор
    Старите Coupe-та само в циганската махала се мотат,друго не знам...
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 смях

    1 1 Отговор
    никога!!!