Last news in Fakti

11 Март, 2019 11:30 4 656 11

Audi се отказва от TT

  • audi-
  • tt

Актуалното трето поколение на спортното купе Audi TT най-вероятно ще бъде последното, става ясно от интервю на изпълнителния директор на компанията Абрахам Шот пред британското сп. Autocar.

Запитан дали TT ще продължи да бъде част от гамата на Audi, Шот отговаря: "Мисля, че има бъдеще за такъв култов модел, но не знам дали е TT. Сърцето ми кърви от този въпрос. Готвя някои неща, които могат да заменят TT, макар и не директно".

Според мениджъра причините да се разглежда евентуално спиране на TT са спадът в продажбите и предстоящите инвестициите на компанията в електрифициране на гамата. Целта на ръководството на Audi е да съкрати 27% от гамата чрез опростяване на каталога от каросерии, двигатели и комбинациите между тях.

По непотвърдена информация наследникът на TT ще бъде лифтбек с четири врати, който да конкурира Mercedes-Benz CLA и бъдещото BMW 2er Gran Coupe. Audi показа подобен автомобил с името TT Sportback на изложението в Париж през 2014 г.

Германската компания има време да реши какво предстои за TT. Обновената версия на третото поколение бе представена миналата година и ще остане в производство поне до 2022-ра.

TT обаче няма големи шансове за оцеляване в сегашния си формат. Сегментът на компактните спортни автомобили изпитва сериозни трудности заради инвазията на кросоувърите. Mercedes-Benz вече се отказа официално с роудстъра SLC, след като на салона в Женева беше представена прощалната модификация Final Edition.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ники

    8 3 Отговор
    Хората си знаят най-добре ...
  • 2 Borislav Popov

    10 6 Отговор
    Че те нали вече имат такъв автомобил - Ауди А5 ? Audi TT Sportback concept твъре много се доближава до него . Ама така - почнаха вече да не се различават моделите. А предницата на коцепта твърде много почна да прилича на Форд Мондео . Почнаха да се изчерпват от към идеи .

    Коментиран от #4

  • 3 Сектант

    19 26 Отговор
    Направо да я закриват тая марка,само чупентии правят.

    Коментиран от #6, #11

  • 4 мм84

    12 5 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Колега да не забравяме и А3 седан :). Те еднакви коли имат колкото искаш, само сменят обозначението на модела. ТТ лифтбек ще е А3(голф) седан със същата техника и платформа на А3 (голф) на цената на ТТ. И сметката си излиза - не за купувача разбира се ;)
  • 5 PP ТТ КК

    9 14 Отговор
    Пълен буклук е само ремонти(скъпи).
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 До всички разбирачи

    6 4 Отговор
    Мн бастуни много нещо....те др марки сигурно не се повтарят и не се чупят :D ама като си купувате по 10000000000км щот много разбирате е така ама ай хахах мн сте зле честно

    Коментиран от #8

  • 8 Borislav Popov

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "До всички разбирачи":

    Е ти като ги разбираш - все нови ли си купуваш ?
  • 9 Koki

    1 2 Отговор
    По-добре че го спират от производство това "джезве" ... и без това никой не го купуваше .
  • 10 АLFA Q 4

    1 0 Отговор
    ЕЕЕЕ. АЗ ОТДАВНА СЕ ОТКАЗАХ ОТ АУДИ
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.