18 Април, 2012 11:46 11 040 31

Audi вади най-мощния малък кросоувър

  • audi-
  • q3-
  • rs q3

Турбинираният 2.5-литров петак, който Audi монтира на RS3 Sportback и TT RS, ще намери ново амплоа под предния капак на най-малкия кросоувър на компанията. RS-версията на Q3 ще бъде представена на салона в Пекин следващата седмица.

Прототипът, който изглежда напълно готов за серийно производство, разполага с 360 к.с. Това го прави най-мощния представител на сегмента. Най-напомпаното BMW X1 може да се похвали с едва 245 коня.

Благодарение на огромния за толкова малък автомобил табун RS Q3 ускорява до 100 км/ч за 5.2 секунди, а максималната скорост достига 265 км/ч. Най-бързата модификация в гамата на модела досега (211 к.с.) достигаше 100 км/ч за 6.9 секунди.

RS Q3 ще се оборудва със седемстепенна скоростна кутия S tronic с двоен съединител. За разлика от останалите RS-модели на Audi тя предава въртящия момент на предните колела, а задният мост се включва само при засечено пробуксуване.

На външен вид модификацията ще се познава по различната предна броня с уголемени въздухозаборници, детайлите от въглеродни нишки, спойлера отзад, раздутите калници, страничните прагове и други детайли.

Окачването на RS-версията на Q3 ще бъде по-ниско с 25 мм от стандартните модификации. Изложбеният експонат за Пекин има 20-цолови джанти, обути в гуми с размер 255/20.

Доминиращият в интериора черен цвят е допълнен от сини акценти. Спортните седалки са тапицирани с кожа Nappa, а корите на вратите са решени в алкантара. Декорации от въглеродни нишки красят арматурата, волана, централната конзола и капака на жабката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 турбо

    4 4 Отговор
    Уникално Audi :) браво !

    Коментиран от #27

  • 2 Kofti

    5 4 Отговор
    Tova purvo go pomislih ot snimkata za A1, tea da vzemat malko da si promeniat dizainite na razlichnite modeli... :/
  • 3 Еминем Фен

    5 4 Отговор
    И това Ауди ще "разкърти" БМВ . От 2.5 литра да направиш 360 коня това си е сериозно постижение. Мога само да кажа БРАВО !!!
  • 4 KOMPAS-900

    4 8 Отговор
    Бмв пак ги няма никаде на картата ауди за пореден път си доказват класата който иска да кара качествен автомобил ауди е машината.!! :) браво
  • 5 ML 320 CDI

    5 6 Отговор
    колата кърти от всякъде.хем е много красива хем много мощна.километража е много луд с тези 9000 оборота и 340 км/ч.но и цената и 100% че ще е над 100 000 лева,но си заслужава парите

    Коментиран от #26

  • 6 Speeder

    3 4 Отговор
    Щото БМВ вадят от 1,5 литра 1400 коня още 80-те години ;)

    Ама не е в това въпроса, няма да се изненадам ако БМВ сложат 400 коня на X1, стига да има кой да ги купува тия коли....
  • 7 Audi blows

    0 7 Отговор
    В крайна сметка една нещо е налице. Ако искаш удоволствие от самото шофиране си взимаш БМВ. Ако може и с едно М отзад и си перфектен. Като изключим р8 всичките останали аудита само недозавиват като почнеш да им се злобиш. Да куатро е бързо на сняг и дъжд ама на задно пак е най-забавно. Дет' се вика: "Quattro ist fuer pussies!" XD
  • 8 NissanBG

    3 5 Отговор
    Може и да е най мощният в своя клас обаче като излезе Juke R тогава това Ауди ще овехне много бързо :)
  • 9 mf2

    3 3 Отговор
    За поредната си трошлива кошница Ауди ще поискат толкова пари за които ще си купя 2 японски автомобила, които ще бият аудито най-малко по качество!
  • 10 Еминем Фен

    1 3 Отговор
    Do NISSANBG Кое ще разкърти Ауди? Оная блъсната в моя гараж ламарина , онова което не прилича на кола, което ти наричаш суДЖУК ли? НИССАН НИКОГА. Не бутай Ниссан при колите при Ауди,Мерц и БМВ това са марките още ли не го осъзнаваш. Хлапе отивай си карай суДжука 1:43 размер.
  • 11 nikito_blend

    2 1 Отговор
    "Ако искаш удоволствие от самото шофиране си взимаш БМВ." @7 ти ме уби от смях. Как може да се връзвате на такива реклами. тцтц
  • 12 патрик

    3 1 Отговор
    по хубаво нещо не съм виждал
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Милен

    2 3 Отговор
    Ето на това му викам аз самоцелна простотия. За какъв дявол на този грозен малък кашон са му необходими 360 конски сили? След като е кросоувър, защо е свален с 20 мм, защо е с 20 цолови джанти ... Добре, че в заглавието е споменато , че това е Q3, защото и най-запалените фенове на Ауди вече не знаят кой модел е на снимката. Това нещо мяза на бременно А1 :D. Боже на къде отива автомобилостроенето ...
  • 15 Speeder

    1 1 Отговор
    Ами... имаш право, и аз не мога да ги различавам Q1/3/5, въпреки, че съм фен и на Ауди и на БМВ
  • 16 Милен

    1 2 Отговор
    Нямам нищо против марката, но трудно могат да спечелят симпатиите, на хора които не са им фенове. Аз нямам предпочитания към определена марка има хубави автомобили и грозни автомобили (естествено всеки с вкуса си). Всяка марка си има и хубавите и грозните модели, но при Ауди гамата стана много трудно различима.
  • 17 пес

    0 3 Отговор
    не спират простотиите от Инголщат!
  • 18 Martinskiq

    0 2 Отговор
    Абе не ви разбирам половината от тука някой деца както се казва !! И по хубаво тези статий да ги няма само плюете и така си дигат рейтинга !! И чета на половината разбирачи (Не съм от най-големите разбирачи и не искам да съм такъв) Мислете ли че ще промените нещо само като пишете хора като Дошо постоянно са исписали 1 тон работи за всяка статия да ги плюе но нищо нали Ауди си печеля и чета и в чужди сайтове си правят рекорди влагат оше да спечелят и печелят и са 2 ри в сегмента след БМВ.За дизайна няма Големи промени но се стараят да са по леки някой по малки което е добре все пак различни компании с различни мислене не всичко е както го искате !!! Новата им 6 ца е страхотно попадение както а7,а8 може би и за други възползваха се много добре и правят удължени версии с L означение на накрая печелят и в САЩ рекорди и това са най-големите пазари а вие ми спорете тука да видим може би драстично ще спрът да ги купуват :Д
  • 19 Мирко

    0 2 Отговор
    Искам да попитам какво означават думите "Турбинираният" и особено "табун". За първата съм сигурен че няма правосписна грешка в нея, но не и за втората. След като по-голямата част от коментарите са на кирилица и на български език, моля и статията да е на български език с български думи, а не написани чужди думи с кирилица.

    Коментиран от #28

  • 20 Martinskiq

    1 2 Отговор
    А и занимавам се с Японски бил съм в Япония немога да успоря да особенно с Електроники технологии страшни хората ги имат много преди ние да сме ги чували някой работи и от може и да идват някой работи по каачество като електроники които са страшно скъпо !! Те са уникални не отричам никога Велика и много умна държава са !! А и след малко ще се появят някои да ме успорват не ме бърка казав хи нщо няма да постигнете !!
  • 21 jhghgdgfhj

    1 1 Отговор
    Поредният леген !
  • 22 batnan

    1 0 Отговор
    Мирко не знае какво е табун.Лошо много лошо.Не ми се гледа в тълковния речник ама мисля , че табун е стадо коне.
  • 23 Даниел Петков

    1 0 Отговор
    Пичове то има ли една статия,която да не е оплюта?То честно казано на човек да му писне да чете коментарите на 12-14 годишните!Бмв не можели да извадят 2,5литра от 360 ... в момента извадиха м двигатели,но дизел със 6 цилиндъра 3000 кубика и 381кс.Относно аудито според мен е безсмислено,но все ще се намери кой да ги купува.Преди седмица ми се падна честта да карам на един приятел новото а8 със 4,2 литровия двигател 350кс...трябва да ви кажа,че останах очарован.Първо дърпаше много доволно,второ при 200км/ч извънградско изобщо не се осещаха (смисъл много тиха обстановката вътре),трето возията ми хареса,а интериора беше един път...много ми хареса наистина.Макар да не съм голям фен на ауди на бялото не мога да кажа черно!
  • 24 барона

    4 2 Отговор
    Audi вади най-мощния малък кросоувър, каква лъжа, а 370 коня за Porsche Macan и 480 на nissan juke
  • 25 ВИП АМГ

    0 1 Отговор
    porednata platena statia v koiato niama i doza istina.VAG samo reklami i nishto drugo.
  • 26 Тодор Нешев

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "ML 320 CDI":

    @5
    Колега,къде ги видя тези 9000 оборота?Това да не ти е Хонда.Я брой малко.
  • 27 АНОНИМЕН

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "турбо":

    1-во Нисан Джук е единствена бройка и второ БМВ не са извадии от 2,5 литра двигател 380 коня а от 3,5 три-турбо. Най-бърз кросоувър в серийно производство ... четете момчета преди да пишете.
  • 28 The Bear

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Мирко":

    @19 - и двете думи са написани правилно. Табун ако се не лъжа не е чужда дума, или поне мно-ого отдавна присъства в българския език, и означава стадо коне. Употребява се в автомобилната журналистика за по-голямо разнообразие (или оригиналност) при коментари за мощността. В случая огромен табун означава огромна мощност - т.е. много конски сили......
    Малко книжки четете деца-а-а, и за това не знаете. Да видим аз моите дали ще мога да ги заставя да четат нормална литература, а не да се дзверят в компютрите....
  • 29 fgdgh

    1 0 Отговор
    ima nissan juke-r s dvigatel na gt-r i mercedes glk brabus 750 konq!
  • 30 Дошо

    0 2 Отговор
    Ауди изкарва още един замаскиран Голф.Честито на гордите собственици!

    Коментиран от #31

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.