18 Март, 2019 17:53 4 363 10

Fisker извади конкурент на Tesla Model Y

  • fisker-
  • tesla-
  • model y

Макар не успя да пробие на пазара луксозни електромобили, Хенрик Фискер не се отказва от амбицията си да догони Илон Мъск. Новата компания на датския дизайнер и предприемач Fisker Inc. разпространи първото изображение на електрически кросоувър, който ще се опита да привлече потенциални купувачи от клиентелата на представения миналата седмица Model Y.

Електромобилът, който все още си няма име, следва сходна конструкторска концепция. Има два електромотора, акумулаторен блок с капацитет 80 кВтч и може да измине 480 км с едно зареждане и ще струва около $40 000 (€35 297).

Новият Fisker ще има подвижен покрив, който ще може да се прибира автоматично или да се демонтира напълно, без това да се отразява на структурната здравина на каросерията. Компанията обещава просторен салон, огромен прожекционен дисплей и интелигентен интерфейс.

Кросоувърът ще получи "дизайнерски елементи, които характерни за суперавтомобилите". Хенрик Фискер обещава функционален прототип до края на годината.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕвроЗона

    8 1 Отговор
    Фискъра е/беше готин, ама нали бяха фалирали???

    Коментиран от #2

  • 2 Е к'во значение има

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "ЕвроЗона":

    Какво им пречи да публикуват картинки, като са фалирали?
  • 3 Философ

    2 4 Отговор
    Нищо чудно че са фалирали, продават скъпо и прескъпо! Клиентите бягат!
  • 4 Bike

    7 6 Отговор
    Балканкар ще пуснат през 2074 година, автомобил пряк конкурент на Tesla Model Y на цена 16000€, батерии ще разработят от Монбат.

    Коментиран от #5

  • 5 Стоян

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Bike":

    А електромоторите от мотокарите, с едно зреждане около 50км
  • 6 гост

    3 0 Отговор
    Все си мисля, че ще спечели този, който пусне дълъг пробег с простичък салон без огромни диспеи, сложнотии, автопилоти и др. Просто едно алуминиево купе, едни надеждни батерии в пода и два багажника отпред и отзад с външен футуристичен дизайн. Хората искат да е възможно по-евтина, например модел 3 е евтина, но пак има вградени камери и др. Ето в най-евтината версия седалките са текстил, с ръчен реглаж, без подгрев на всяка една. Ами още по-простичко може, без електрически врати и капаци, без стъклен покрив, само един спирачен асистент и това е. Пусни го в Европа на 30х.евро това простичко нещо с пробег от 500км и да видим дали ще смогнеш да произведеш милионите заявки. Хората искат пробег и ниска цена, и повечето ще се откажат от свързаност в карплей или електрическите седалки. Винаги има икономия от мащаба, едно е да поръчаш 1000седалки, друго е 10х.седалки, а в днешно време доставчици има много, та дано се усетят и пуснат за Европа електричка за 30х. евро. Сега и да искам да си поръчам модел У то най-близкото място е Австрия или Италия.

    Коментиран от #7

  • 7 34erf

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Сега кой ти пречи да си купиш електрически Хюндай Кона или Нисан Лийф за 70 хил. лв?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Антиелектрика

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: ...електрически кросоувър, който ЩЕ...Новият Fisker ще...Кросоувърът ще - И това е поредния електрически миксер който ЩЕ ... нещо си но не е ясно какво. Не става.
  • 10 хахахах

    0 0 Отговор
    Е къде е? Дайте да си го купя? Аман от голями приказки.