Last news in Fakti

21 Март, 2019 11:38 3 533 14

Pagani по поръчка от Русия

  • pagani-
  • huayra-
  • dragon-
  • topcar design

Италианският производител Pagani Automobili разработва специална серия на хиперавтомобила Huayra с името Dragon. Серията с тираж 5 екземпляра е поръчана от руската компания TopCar Design.

Dragon ще се отличава от "стандартната" Huayra предимно по аеродинамичния пакет. Отзад ще има фиксирано антикрило от въглеродни нишки и грамаден дифузьор, а на покрива ще се появи въздухозаборник с "гребен", а калниците ще получат вентилационни прорези.

Промени по механиката не се предвиждат. Dragon ще се оборудва с познатия от екстремната Huayra BC 6.0-литров V12 с два турбокомпресора, мощност 800 к.с. и максимален въртящ момент 1 100 Нм, предават към задните колела през седемстепенен робот Xtrac.

Изходният модел ускорява от 0 до 100 км/ч за 2.7 секунди. Pagani Huayra Dragon обаче може би ще бъде една идея по-бърз заради оптимизираната аеродинамика.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    9 15 Отговор
    има типично за руснаците залепените лед светлини под фаровете
  • 2 Знам

    10 24 Отговор
    Много грозна бе !
  • 3 Bahti

    11 2 Отговор
    С тия параметри, ако е вярно е авиоинженерство.
  • 4 onq s konq

    6 4 Отговор
    "Пагани"/Зонта/ ми е любимата марка!Ама нямам НЯКОЛКО МИЛИОНА МУЖИЦИ които да ми я "ИЗРАБОТЯТ" като на ОЛИГАРХА-ПОРЪЧИТЕЛ:)
  • 5 Случаен

    10 8 Отговор
    А невъзможно, според сороснята руснаците нямат никакви пари...
  • 6 12345

    10 4 Отговор
    Закапалите рашки не си играят на дребно. Поръчват си направо 5 броя и то със специално разработен за тях аеропакет. А Вие тука за едно апартаментче на Цвъкито се дърляте.
  • 7 гост

    5 19 Отговор
    Руските аборигени защо не си направят сами такъв суперкар ,ами разчитат на запада ? А да ,защото са още на ниво москвичи

    Коментиран от #8, #11

  • 8 Някой

    17 4 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Викаш французите, японците и хамерите и те са изостанали щото си купуват италиански коли?

    Коментиран от #9

  • 9 гост

    6 16 Отговор

    До коментар #8 от "Някой":

    Не той нищо не вика.Ти казваш така,защото те е яд ,че една кола не можете да направите.Освен Лада и Москвич -нищо друго не излиза от Раша. Добре,че Рено ви купиха заводите та да видите как се правят коли,а не каруци.

    Коментиран от #10

  • 10 Някой

    12 4 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Рено и кола, Хахахаха. Когато Лада са имали двигател с горно разположен разпред. вал и 65к.с. от ~1200 кубика, рено са имали някакво подобие на двигател с долно разположен разпред. вал и 54к.с. от 1500 кубика. Развития запад...

    Коментиран от #12

  • 11 АLFA Q 4

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    АБЕ ГОСТЕ ТИ КАТО СИ НА НИВО МЕРЦЕДЕС,, ЩО НЕ СИ ПОРЪЧАШ, 11, БРОЯ И ДА ПРЕЦАКАШ РАШКИТЕ
  • 12 Гост

    3 5 Отговор

    До коментар #10 от "Някой":

    Много си наивен. Даже Лада не е ваша кола,а сте купили от Фиат тяхното 124. За вашия Москвич крадете двигатяля на BMW,но защото сте нация техническа,не можете да разберете съставите на сплавите от които е изработен мотора,за това на Масквича му се правише основен ремонт на 90 000 км.За нищо не ставате рашки,едно свястно нещо не можете да измислите. Дадохме ви азбука,направихме ви християни,но си останахте същите говеда

    Коментиран от #13

  • 13 Random

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    И си вярваш? Ладовивт двигател няма нищо общо с фиатовия, първо разред. вал е в главата, а не в блока, и второ - междуцилиндровото разстояние е 95мм вместо 91мм. Нищо общо. УЗАМ-412 няма много общи с бмв, да, газоразпред. механизъм е ПОДОБЕН, но НЕ Е ЕДНАКЪВ. Като за начало блокът е с напълно различна конструкция - алуминиев блок с чугунени ризи. Междуцилиндровото разстояние е различно пак - 104мм вместо 98мм. Това ще рече че няма и една част която да пасва от единия двигател на другия. За сплавите не си прав. Проблемът на руснаците е че след Сталин развитието на промишлеността спира. Технологията на изработка - леене, пресоване, фрезоване и т.н. остават на ниво 1950г. за по-голямата част от периода 1953-1980г. Инженерите нямат никаква вина че управляващите са избирани по военни медали, а не по техническа или икономическа грамотност. Инженерите са разработвали нещо което е еквивалентно на западното, министърът на съответният отрасъл го отсвирва защото е тъп. Москвич С-серия - независимо окачване отпред и отзад, двигател с два разред. вала, тестван срещу порше, бмв и др западни автомобили по издръжливост и накрая Поляков спира проекта и подарява на инженерите Симка, оттам Алеко и след това фалит. Затова мразя комунизма, защото той е виновен за изоставането на Русия.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.