Last news in Fakti

5 Април, 2019 11:51 16 990 22

Една от най-евтините японски коли у нас

  • suzuki-
  • celerio-
  • нови автомобили-
  • българия
Една от най-евтините японски коли у нас - 1

Знаете ли коя е най-евтината нова японска кола у нас? Това е Toyota Aygo, базовата цена на която стартира от 18 990 лв, но сега ще спрем вниманието ви на един доста по-непопулярен модел, който се продава от японската марка Suzuki, а името му е Celerio.

Макар градското возило да не е никак лошо, то трябва да знаете, че ниската цена се дължи на един още по-непопулярен факт. Моделът се произвежда не в Япония, а в Пакистан, Тайланд и Индия.

Въпреки това качеството е на прилично ниво. У нас Celerio се предлага с еднолитров бензинов двигател с мощност 68 конски сили. Каталожният среден разход е 4.3 литра на 100 километра, а максималната скорост - 155 км/ч.

Интересно е да се каже, че дори в базовото оборудване са включени екстри, като климатик, радио с Mp3 и Bluetooth, централно заключване и др, които липсват в базовите нива на преките конкуренти. Цената започва от 20 000 лв.Една от най-евтините японски коли у нас


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 AmiX

    129 8 Отговор
    Във пакистан и индия правят коли а в европейска българия нищо неправим...
    Тук хазната се пълни от глобите на шофьорите,вместо да се създават нови заводи и работни места...
    На бойко политиката е - такси, данъци, глоби... Важнлто е за държавата да има 💰💰💰

    Коментиран от #8

  • 2 Драйвър

    47 14 Отговор
    Тойота Айго също НЕ Е ЯПОНСКИ автомобил!Произвежда се в Чехия!90% от моделите на Хонда се призвеждат в Англия,какти Тойота Корола,Аурис и Авенсис,Нисан за Еворопа също се произвежда В Съндерланд,Англия,така ,че "Японски" автомобили в Европа отдавна несе продават!

    Коментиран от #3, #10, #12

  • 3 асддса

    38 6 Отговор

    До коментар #2 от "Драйвър":

    Това че не се произвежда там не означава че не е. Създаден е в япония, те казват какво и как се прави по него, работниците просто го сглобяват.

    Коментиран от #16

  • 4 ники

    36 3 Отговор
    Колата е добра но не и цената.Базов Форд Фиеста например е по евтин,а за Дачия да не говорим.

    Коментиран от #13

  • 5 гост

    33 3 Отговор
    Цената е невероятно висока за такава сапунерка. Колата е 3.6м дълга и това, че има клипатик на тези 68кс, не знам как би вървяла при пуснат климатик, карал съм малолитражка с подобна мощност и охлаждането е удачно да се пуска само на място инак 8-те к.с. падат.
    Дачия Сандеро е нормална кола с 4м.дължина, надежден 4ц. двигател и цена от 14х.лв с ддс, добави и един климатик за още хиляда лева и готово. За цената на това Сузуки си купуваш Сандеро с 90кс. турбо-бензин и фабрична ЛПГ и средно ниво на оборудване.

    Коментиран от #6, #9, #19

  • 6 Гост

    13 5 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Абсолютно съм съгласен, даже май дизел може да се вземе за тия пари
  • 7 гистт

    25 3 Отговор
    Сузуки може да са търсени в Азия и техните разбирания за минималистичност и простота, но на фона на тукашни бюджетни марки и тяхното предлагане няма как да им върви търговията. Дори един Фиат Типо, Рено Меган и др. добри коли от среден клас са много близко до тази цена, има няма 3х.лв отгоре на азиатчето. Никога не бих се решил да жертвам багажник и да карам на малки гумички за 3х.лв спестяване, което си е набутване реално.
  • 8 filo

    8 8 Отговор

    До коментар #1 от "AmiX":

    Ами създай бе, кой ти пречи или е по-лесно анонимно да плюеш.
  • 9 ОБ4

    8 6 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Глупости приказваш.До преди няколко дни имах(такси блъсна жена ми и сега е тотал щета)Suzuki Alto 2014.660cc(може да го разгледате в нета).Модела е само за японския пазар.На 660кубика е 54кс автомат с овърдрайв.С 3ма човека съм го карал на магистрала със 130 км без проблем.И климатика беше постоянно включен защото живеем в топла страна.
  • 10 Анонимен

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Драйвър":

    Айде първо провери малко преди да говориш...
  • 11 ASD

    10 3 Отговор
    Suzuki Celerio е тясна за европеец с размери над 170см. Окачването е отвратително твърдо. Ако в колата има двама и е с включен климатик при изкачване, трябва да влезете в аварийната лента на магистралата защото не може да поддържа 80 км. УЖАС!
  • 12 КАСАПИНА

    2 6 Отговор

    До коментар #2 от "Драйвър":

    RAV 4
  • 13 tfme

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "ники":

    Качеството на изброените от теб е отвратително
  • 14 YAMAHA

    4 20 Отговор
    Всички японки са боклуци!
  • 15 ASD

    10 3 Отговор
    Японските коли по принцип за здрави и надеждни /много повече от германските "премиум" марки/, но точно ТОВА с тези малки гумички е изключително неподходящо за нашите дупки. Комбинацията от твърдо окачване и малки гуми е отвратителна за градско по дупчестите улици на София.
    За извън градско също не става, тъй като не може да поддържа нормална скорост по магистрала с включен климатик, а малките габарити и ниското тегло го правят много нестабилно при преминаване покрай големи тирове.

    Коментиран от #17

  • 16 L7s90

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "асддса":

    Нещо си в грешка Аего е чист грейт уол японски автомобил е GTR SUPRA и Ленд Крузер други няма
  • 17 L7s90

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "ASD":

    няма такова нещо много грешиш когато се научиш да потдържаш един автомобил тогава ще приказваш сигурно не даваш пари за потдръжка
  • 18 L7s90

    1 3 Отговор
    тоди автомобил е чиста дачия
  • 19 Гост

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Що сравнявате японска кола с дачия....това е глупост неземмна
  • 20 hienata

    5 1 Отговор
    Само за сведение КИА Пиканто също е на цена от 18 990лв. И поне според мен е по-добрият ибор сравнено със Сузукито.
  • 21 Иво

    2 1 Отговор
    Купих си Suzuki Celerio преди година и половина с всички екстри, автоматик. Колата се държи много прилично, но разхода на гориво е 6 на 100. Карам я само градско.

    Коментиран от #22

  • 22 нафто

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Иво":

    Ако го караш в София,нема как да е по малко,пък и зависи как го караш.