Last news in Fakti

12 Май, 2012 09:19 4 305 7

Renault вади концепт с марка Alpine

  • renault-
  • alpine-
  • zar-
  • nissan-
  • gt-r-
  • dezir
Renault вади концепт с марка Alpine - 1
Renault Alpine A110 Berlinette

 

В края на месец май, по време на състезанието от Формула 1 за Голямата награда на Монако, французите от Renault ще покажат уникален концепт. Автомобилът ще бъде представен в чест на 50-годишнината от появата на първото спортно купе на марката Alpine A110 Berlinette (на снимката).
 
На този етап информацията за прототипа е доста оскъдна. Знае се, че спортното Renault ще се казва ZAR и ще бъде украсено в традиционния за "Ромбовете" син цвят. Силуетът му пък ще напомня този на прототипа DeZir, а основният агрегат най-вероятно ще е електрически.
 
В основата на ZAR ще лежи платформа от Nissan GT-R, а според неофициална информация електромоторът ще разполага с мощност от 400 конски сили. След дебюта в Монако автомобилът ще бъде представен на фестивала на скоростта в Гудууд, а след това и на автомобилното изложение в Париж.
 
Въпреки, че прототип на нов Alpine ще има, все още нищо не е известно относно плановете на Renault за възраждане на марката Alpine. Тепърва ще се правят различни проучвания за това каква пазарна ниша може да бъде заета от евентуален сериен наследник на Alpine A110 Berlinette.
 
Ще припомним, че модификация на Alpine се е правила и у нас. Последният автомобил Alpine, който слиза от конвейерите на френската марка е купето A610. Годината, когато производството на Alpine спира, е 1991-а.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ония на луната

    0 0 Отговор
  • 2 Ботев Пд

    3 0 Отговор
    Страхотни коли беха тия Алпини през онези години! За жалост - такива Рена не се правят вече..
  • 3 ония на луната

    3 0 Отговор
    за онези години , в които се произвеждаше алпина беше най- доброто спортно купе(говоря за масовото производство , не за бутикови автомобили). Дано да възродят модела
  • 4 васил порожанов

    0 0 Отговор
  • 5 Ts@r

    0 0 Отговор
    Крайно време беше да изкарат наследник на легендата Alpine.
  • 6 Явор Кръстев

    3 0 Отговор
    Браво, дано само възраждането е по-успешно от костенурката на Фолксваген.
  • 7 Име:

    3 0 Отговор
    Lotus elise е доста близък до едновремешната алпина. Сравнително леко купе с задноразположен двигател. Не харесвам идеята за електромотори и 400к.с. По би ми харесало 900кг купе с 1.6 турбо мотор около 200к.с за да бъде цената и по-ниска. А може и една двулитрова версия 300к.с която ще мачка по пистите. Не трябва да превръщат алпината в GT автомобил, конкуренцията там е твърде силна. Поне според мен липсват евтини купета и спортни младежки коли (а младежите не са най-богатия слой на обществото). Всъщност такива в момента са хот хечбеците Голф гти, оная бързата астра, меган рс и така нататък, но сравнени с малко леко купе с задно предаване са си пълна скука, колкото и коне да имат.