2 Юли, 2019 14:31 4 291 12

Беларуският президент с нов Maybach за €1.4 млн.

  • mercedes-benz-
  • maybach-
  • pullman-
  • guard-
  • александър лукашенко-
  • беларус

Президентът на Буларус Александър Лукашенко се сдоби с нова бронирана лимузина Mercedes-Maybach Pullman Guard, съобщава "Комсомолская правда". Автомобилът с базова цена €1.4 млн. и регистрационен номер 001 BY бе заснет до стадион "Динамо" в Минск по време на церемонията по закриването на Европейските игри.

Новата лимузина на Лукашенко разполага със защита от VR9 по цивилния евростандарт BRV 2009. Бронята предпазва надеждно пътниците от обстрел с патрони 7,62х51 мм и издържа на взрив в еквивалент 15 кг тротил, разположени на 2 метра.

Mercedes-Maybach Pullman Guard тежи 2 тона повече от стандартния модел - 5 100 срещу 3 060 кг. Задвижването е поверено на 6.0-литров V12 с мощност 630 к.с. и максимален въртящ момент 1 000 Нм. Максималната скорост е ограничена принудително на 160 км/ч.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 DIESEL SMOKE

    62 3 Отговор
    Колкото по-западнала и мафиотска е една държава, толкова повече държавните й глави и управляващите я, се държат като подземни босове и диктатори!!! Колкото по-демократична, честна и отворена е една държава, толкова повече управляващите я са обикновени хора и ходят на работа с колело, а не се крият зад бронирани Майбаси, G-класи, S-класи, BMW-та и т.н. и т.н....
    я са при хората
  • 2 Ники

    10 4 Отговор
    Браво на него ... интересно ми е само какво е поведението на пътя на кола 5 тона .. ма то реално функциите са и други на тая кола ...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ЕвтиниТрохи

    4 4 Отговор
    Евтини трохи от запада, за да се кара и той с Русия.... само че това тук се казвало "помощ", а не "корупция". Още не мога да простя, че ни накараха да спрем да се разберем по човешки с чиновниците ... а ни карат да плащаме скъпи държавни такси и глоби ... след което, те служат за покупка на луксозни коли в министерствата. Излиза че взаимно се глобяваме за да може парите да излезнат извън държавата. Е това вече трябва мисъл поне за секунда, а не непокорна изпълнителност за да те потупат по рамото и 15 години да те лъжат за един завод поне.
  • 6 Сектант

    13 4 Отговор
    Дъстъра ми е чипосан и вдига 162км/ч,ще го изям тоя Майбах по магистралите.

    Коментиран от #7

  • 7 Угз

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "Сектант":

    Секта 162 км/ч. е малко.Не е ли като на коня бавареца дето вдигал 240 км/ч.
  • 8 Реалист

    5 5 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    Не е аурис по 3 причини най-малко: 1-иска да стигне за където е тръгнал без да ремонтира; 2-иска само той да знае какво говори в колата и 3-иска ако го стрелят докато е в нея да оживее. На всичко по-горе ауууууДрис НЕ ОТГОВАРЯ
  • 9 outlander

    6 4 Отговор
    На тоя що не са му купили от оня руски боклук, за който хибридките оквичаха интернет пространството, че бил колата на Путкин, ами еврогейски и НАТОвски Майбах му взели?

    Коментиран от #10

  • 10 Геро

    0 3 Отговор

    До коментар #9 от "outlander":

    Колата от Русия... нали знаеш?
    Правиш си вноска и после чакаш 20 години да ти излезе номера.
    А и нищо чудно, да се окаже, че този Пулман всъщност е северно корейската лимузина, само че дегизиран като Мерцедес;)))
    Там може и така да то пише.
  • 11 Бай Ганьо

    3 5 Отговор
    Ей това е българщината.. човека се вози в кола за 1,4 мил. те тръгнали да се състезават с него.. вие вероятно никога няма да видите такъв автомобил, камо ли да се състезавате. А и тази кола не е създадена за състазания, а за др неща.
  • 12 Лелелелеле ужас

    0 0 Отговор
    Тооо на беларус целия годишен бюджет е 2 милиона ама на президента колата 1,5 милиона. Всички смешни държави управниците се возят в бронета за милиони евра щото народа живее бедно. На меркел А8 цата нова струвала 890000 евро щото базова. В австрия вицепремиерът всеки ден с влака на работа и те така.