Last news in Fakti

8 Юли, 2019 11:48 2 944 9

Toyota MR2 се завръща на ток

  • toyota-
  • mr2

Toyota планира да възроди роудстъра със средно разположен двигател MR2, но като електромобил, твърди американското сп. Car & Driver. Изданието се позовава на самия Акио Тойода.

Според шефа на японската компания след Supra и GT86 в гамата ѝ от спортни модели е останало само едно вакантно място и MR2 трябва да се завърне. Така триумфът на марката в спортния сегмент щял да бъде пълен.

Какво точно ще има под капака на новия MR2 все още не се знае. Toyota е известна с привързаността си към хибридите, но разработва и напълно електрически задвижващи системи. Освен това и двата спортни модела в актуалната гама на компанията са разработени в сътрудничество с други производители (Supra с BMW, а GT86 - със Subaru), така че роудстърът също може да бъде съвместен проект.

Основен конкурент на новия MR2 най-вероятно ще стане Mazda Miata, макар че ако японците изберат електрическо задвижване, моделът ще получи практически пълен монопол в сегмента. Porsche подготвя Boxter и Cayman на ток, но те ще бъдат от друга ценова лига. Според Car & Driver четвъртото поколение на Toyota MR2 може да се очаква на пазара не по-рано от 2024 г. на цена около $45 000 (€40 000).


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост перничанин от Норвегия

    11 18 Отговор
    Пред винкело сите са равни, пред Тесла сите са бавни
  • 2 сектант

    15 12 Отговор
    тесла е най-безсмислената и опасна кола в историята на човечеството

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Random

    8 6 Отговор

    До коментар #3 от "за гъби съм":

    "Нови" технологии отпреди ДВГ... Май ти си бай село.
  • 5 Teslarasti

    9 4 Отговор

    До коментар #3 от "за гъби съм":

    Прайдаджия, изпълзя ли? Св. Илон кога ще ти прати новите си пръдни да си ъпдейтваш миксера?

    Коментиран от #8

  • 6 ФауВе

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "за гъби съм":

    Пък ти колко много вдяваш от автомобилиии...... От коментарите ти личи, че за теб те се делят на червени, сини, бели и черни. Срази ни всички с познания и капацитет.

    Коментиран от #7

  • 7 за гъби съм

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "ФауВе":

    твоя ник говори достатъчно - вагенист и високи технологии - магаре и космос бате
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ганьо

    0 0 Отговор
    Супер. Но аз искам да върнат и дизайна от 1992!