21 Май, 2012 11:03 2 969 10

Nissan пуска Qashqai срещу Audi Q3 и BMW X1

  • nissan-
  • qashqai-
  • женева 2013

Новото поколение на хитовия Qashqai ще се конкурира не само с преки съперници като Kia Sportage, Skoda Yeti и Peugeot 3008. Nissan ще се цели по-високо и ще опита да привлече потенциални купувачи на по-престижни и скъпи кросоувъри като Audi Q3 и BMW X1, твърди британското сп. Auto Express.

Изданието публикува интервю с изпълнителния вицепрезидент на компанията Анди Палмър, според когото размерите на модела ще останат непроменени и дизайнерите ще трябва да поработят здраво, за да го отличат от предходното поколение.

Новият Qashqai ще бъде дълъг 4 330 мм, колкото и сегашният. Същите ще бъдат вътрешното пространство и багажникът с максимален обем 860 литра. Външността ще черпи вдъхновение от концепта Hi-Cross, показан в Женева през март. За да се преборят с германската конкуренция от премиум сегмента, японците ще заложат на много високо качество на материалите и сглобката.

Очаква се второто поколение на коросоувъра да се сдобие с нов 1.2-литров бензинов турбомотор с мощност 115 к.с. и 190 Нм, който ще замести 1.6-литровия агрегат. Ще харчи под 5 литра на 100 км и ще отделя 120 г въглероден двуокис на километър.

Qashqai II ще се оборудва и с 1.6-литров 1.6 dCi със 130 коня с още по-нисък разход в рамките на 4 литра на 100 км и емисии на CO2 от 105 г на километър.

Прототип на серийната версия ще бъде показан в Женева догодина, а производството трябва да започне през 2014-а.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еминем Фен

    3 6 Отговор
    Nito Audi Q3 nito BMW X1 shte padnat ot tozi grozen nissan. Ne se nauchiha da pravqt koli i tva e
  • 2 Дошо

    5 4 Отговор
    Нисана 100% ще е по-качествен и с по-добри мотори от Ауди-то.Тъпото, е че много хора ще предпочетат щайгата на ВАГ заради някакъв псевдоимидж, който в случая е дребна тарикатщина.
    Но който веднъж се ужили с Ауди не повтаря!
  • 3 nikito_blend

    2 2 Отговор
    С този дизайн едвали ще привлекат купувачите на Audi Q3 и BMW X1. Но ако някой си го купи, поне няма да е абониран за сервиза.
  • 4 Kofti

    1 2 Отговор
    @ nikito_blend

    Точно пък с това Рено (уж Нисан) хич няма да виси в сервизите, ха-ха. Все пак говоря от опит ;) Иначе и аз не съм фен на Ваг
  • 5 nikito_blend

    0 2 Отговор
    Мда и баща ми има лош опит с dCi.
  • 6 765гж

    0 1 Отговор
    Във фирмата всички коли са ДЦИ(нисани, дачии, рена) и не съм чул лоши отзиви дори за Дачиите.
  • 7 каду

    0 1 Отговор
    абе хора някой има ли компетентно мнение за нисан джиповете като цяло след 2008година ще съм благодарен ако някой компетентен нахвърля малко светлина
  • 8 драйвър

    1 0 Отговор
    Отличен дизайн като цяло , но тази решетка нещо не отива . Иначе за предишният Кашкай имаше доста разнопосочни отзиви от суперлативи до отрицание . Едно е сигурно , че се продаваше повече от добре даже завода мина на три смени за да задоволи търсенето по едно време .
  • 9 ВИП АМГ

    0 1 Отговор
    tova Nissanche niama shans pred X1.pred Audi veroiatno.
  • 10 520 zender

    0 0 Отговор
    До Дошо-Ако говорим за дизели дори и Ауди ще смачка Нисан по мощност и динамика в комбинациа с икономичност.Искаш ли сравнения....А за бумера не ми се говори.....той превъзхожда всички дизели и е на нивото на немските си конкуренти и дори им съперничи успешно.Каскадното на БМВ или пък трлетото турбо за сега са ненадминати.Обиждайте и хулете ме колкото си искате.Сам виждам на какво е способен моя собствен агрегат с чипосване....