Last news in Fakti

30 Юли, 2019 11:49 9 103 11

От 0 до 260 зад волана на BMW X7 M50d (ВИДЕО)

  • bmw-
  • x7-
  • m50d-
  • ускорение-
  • максимална скорост

С тегло от 2 460 кг и размери на малка къща BMW X7 се вписва трудно в представите за спринтьор. Въпреки това от компанията настояват, че дори дизеловата модификация M50d ускорява от 0 до 100 за 5.4 секунди.

За да проверят това твърдение, от YouTube-канала AutoTopNL изпробват X-седмѝцата на участък от германска магистрала без ограничение на скоростта. Макар и по-слаби от заявените от BMW, резултатите са впечатляващи.

В теста мастодонтът с 3.0-литров редови шестак с четири турбокомпресора, мощност 400 к.с. и максимален въртящ момент 760 Нм, лепи стотака за 5.58 сек., а след 23.28 вече лети с 200. Максималната скорост надхвърля заявената от BMW с 10 км/ч, но това се дължи на отклоненията, които производителите по традиция залагат в скоростомерите.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    19 3 Отговор
    продавам дъстъро или заменям за хикс 7 с многоту коне

    Коментиран от #7

  • 2 Ай стига бе

    29 6 Отговор
    За какво ти е това чудо? Къде ще караш с 250? Навсякъде са нацвъкали знаци за ограничение от 60-80 км./час. Ама все едно са ги пускали от самолет и където се забият там ги оставят. Никаква мисъл, просто да бавят трафика и тормозят водачите.

    Коментиран от #5

  • 3 Гост

    11 4 Отговор
    44 турбини?!?!Ай сиктир бе :)

    Коментиран от #4

  • 4 Мен

    9 4 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Ами могат хората слагат. На дачиите и 1 турбина не знаят как да е настроят да работи.

    Коментиран от #9

  • 5 Random

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Ай стига бе":

    По аутобана, по скоростната тангента, по магистралата където няма камери?
  • 6 Elias

    13 3 Отговор
    То бива голяма кола, ама това освен за служебен автобус на малко частно у-ще, за друго не знам за какво може да се ползва. Винетката му също трябва да е за камион.
  • 7 не ти трябва

    11 4 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    Не ти трябва, с тези турбини двигателя за 100 х.км и ще е в кофата, да не говорим, че няма да можеш да го храниш и обслужваш!
  • 8 Гост

    3 8 Отговор
    Не е Нищо повчече от една нафтова печка въри го печи го дизела си е дизел.
  • 9 Скапана марка

    5 6 Отговор

    До коментар #4 от "Мен":

    Нищо не могат тез от БНВееее.Колите им са направени от счетоводители а не от инженери!Само като отвориш къпака и видиш цялата пласмасария и ти се повръща.Онзи ден докараха едно бмв с платформа чак от Германия,там са искали 2500€ за да му сменят турбина която си работи но се е скъсал един тънак нит който е направен да се скъса и движе един палец чрез електроника и турбината ти умира.Човека българин живеещ в Германия е решил че ще му излезе по-тънко тук.Разпробиха му нита без да свалят турбината пляс един здрав болт и край вечна работа.Маркуча на главата за газове като го пипнаха и им остана в ръцете от матерял гофрирана пластмаса с дължина 10см. Който струва 5 стотинки и е на място което се нагрява струва 45€ в Германия тук 25лв.След това пича се измори да му трие грешките на това тъпо бмв от акумулатор та до други куп глупости.И това е бмв 2013г.Тотал боклук е вече марката бмв и водните помпи им са пласмасарки.Направено е да се чупи за да те цакат.
  • 10 Скапана марка

    6 3 Отговор
    Х3 Х5 са същото дърво то не са турбини дъмферни шайби и други тъпни.Купува народе немска здравина.

    До ПРОИЗВОДИТЕЛЯ БМВ!Първо се научете да правите здрави и надеждни коли,пък след това,ако искате сложете 4-ри турбини на всмукателния колектор 4-ри на изспускателен по 2 на гърнетата една в жабката и една в резервната гума за резерва.
  • 11 Haters gona hate

    0 0 Отговор
    То е ясно, че неможе те да си позволите БМВ , плюете бмв-та на по 400-500 к км. Нормално е да се разваля все пак БМВ е спортен автомобил . И вас да ви напъват така и вие ще опръцкате калниците :)