Last news in Fakti

26 Август, 2019 11:21 5 116 12

BMW-та с предно са безинтересни за тунинг

  • bmw-
  • тунинг-
  • предно предаване-
  • alpina
BMW-та с предно са безинтересни за тунинг - 1

BMW първа серия, Active Tourer и Gran Tourer от серия 2, а така също кросоувърите X1 и X2 нямат потенциал да бъдат тунинговани, смятат от една от най-известните тунинг кантори, занимаващи се с доработки на автомобили на баварския концерн.

Става дума за ателието Alpina, които са на мнение, че UKL платформата е абсолютно безинтересна за тях и въобще за каквито и да било доработки. Мнението на компанията изрази лично нейният шеф Андреас Бовензипен.

В интервю за Motoring той разказа, че според него няма никакъв смисъл от високопроизводителни автомобили на платформата UKL. Освен, че такива коли нямат пазар, Бовензипен посочи и технически причини за отказа на Alpina от BMW-тата с предно.

Те използват японски автоматични трансмисии Aisin, а не германските скоростни кутии ZF, потенциалът на които е добре известен. Така, ако се доработват такива BMW-та, то трябва да се започне от "бял лист", смята Бовензипен.

Освен това силата на Alpina е в мощните редови шестаци и V8 мотори на BMW. Четирицилиндровите определено не са им по вкуса, завършва интервюто шефа на тунинг ателието.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Driving pleasure

    19 13 Отговор
    Можехте да спрете още на "БМВта с предно са безинтересни"! Дали с или без тунинг като ще е кола с предно по-добре да си вземеш форд... Дори xDrive не знам за къв бяс е! Ако толкова искаш 4х4 вземи си яуатро, въпреки, че и него развалихаа вече...

    Коментиран от #3, #9

  • 2 незнайко

    17 2 Отговор
    Прави са !
  • 3 Бай Хой

    13 4 Отговор

    До коментар #1 от "Driving pleasure":

    Х драйв е необходим за запазване на сцепление. Иначе с тия турбота стават неуправляеми. С Х драйв дори М5 си става ежедневен автомобил до момента в който не натиснеш педала и тя откача. А предното намалява разходите и се предполага че БМВ се опитва да привлече повече клиенти - може би Китай ? Там едва ли им пука за това че е първото с предно.
  • 4 Няма лошо

    16 6 Отговор
    Много често шофьорите на тунинговани BMW-та чупят стълбове,парапети на мостове,цапат с мозък мантинелите и т.н така че самонадеяните състезатели ще имат шанса да поживеят малко по дълго.
  • 5 Sofia

    5 16 Отговор
    BMW първа серия НЯМА с предно предаване !!!
  • 6 Sofia

    6 0 Отговор
    https://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/9250-bmw-seriia-1-e-s-predno-predavane

    Фактоланци четете преди да пишете глупости

    Коментиран от #11

  • 7 Sofia

    5 2 Отговор
    http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=2764174&sid=296713c085d45e13daebbb9ce639237d

    Няма такова БМВ с предно предаване
  • 8 гощо

    4 1 Отговор
    BMW на предно? Аахахахахахахахахаха..........!!! Тия вървят по стъпките на Мерцедес! Ниско качество,трошливи коли! Жалко за великаите в миналото марки!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Абв

    3 1 Отговор
    Личи си по коментарите, нямате възможност да притежавате бмв-та. 1 серия са с задно предаване. Но една лъжлива новина ви накара да повярвате
  • 11 Любезния лос

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "Sofia":

    Статията е от 2010 година. В нея се казва, че БМВ че започнат да правят първа серия на предно до 2015. Сега сме 2019. Човек наистина трябва да чете !
  • 12 Въпрос

    2 2 Отговор
    Абе, автора, какви ги пишеш, бе?! В заглавието става въпрос за предно предаване, а в текста няма дума за това. Оказва се, че проблемът бил в скаростните кутии. Айде изясни какво казваш...