30 Август, 2019 10:27 2 281 3

Осъдиха аржентинския вицепрезидент за фалшиви документи за кола

  • амадо буду-
  • вицепрезидент-
  • присъда-
  • измама-
  • аржентина

Федералният съд на Аржентина осъди бившия вицепрезидент на страната Амадо Буду на три години лишаване от свобода условно за подправяне на документи, съобщава местният телевизионен канал Todo Noticias. Фалшификатите му били необходими, за да прехвърли Honda CRX Del Sol на друго лице.

В хода на делото било установено, че Буду попълнил лъжливи данни още при регистрацията на колата през 2003 г. В същото време политикът, който е заемал и поста министър на икономиката, бил оправдан по обвинение в разхищаване на бюджетни средства за покупката на автомобили за оглавяването от него ведомство.

През август 2018 г. Буду бе осъден на пет години и 10 месеца затвор за корупция. Бившият подгласник на президента Кристина Фернандес де Киршнер (2007-2015) е обвиняем по още няколко дела, включително за пране на пари и вземане на подкупи от бизнесмени.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кола

    2 2 Отговор
    готина кола

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Дел сол

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Кола":

    Колата наистина е готина,доста нервна за каране 1,6 , 170к.с. За японския пазар,за Европа е 1.6,160к.с. 1.6,125к.с. и 1.5,105 К.с. Много държи на бой и на практика не можеш да е разрошиш.Развърта се като мотор до 9000 об.м. Имам е от 9г. Набор 92г.на 209 000хил.км. с ръчно сваляне на покрива е има и с автоматично но са по рядко.Още е с оргиналните амортисьори ,съединител.Сега си търся да си купя и още една но с ел.покрив.Напиши transtop honda del sol в тубата да се покефиш.Минуси Спирачките не са много добри уплатненията на тавана не пропускат никога вода но от годините стават меки и тавана трополясва ако влезеш в дупка,след смяна става 6 но е скъпо.Има дренажни тръби които се запушват под задният къпак.Ръждата ги обича на задните вежди защото там няма кори.Ламарината е поцинкована за кола с набор 92г.Мания си е колата и много яка за каране.