Last news in Fakti

4 Септември, 2019 08:58 6 290 22

Nissan представи новия Juke

  • nissan-
  • juke-
  • франкфурт 2019

Макар да е вече на 9 години, Juke продължава да бъде един от най-смелите в дизайнерски план автомобили на пазара. Някои го харесват, други го смятат за грозен, но безразлични няма. Nissan обаче явно няма никакво намерение да се отказва от противоречивата стилистика и с второто поколение на бестселъра, който ще дебютира пред публика на изложението във Франкфурт.

Новият Juke се разпознава лесно - той е останал същия кросоувър с пет врати (макар отдалеч да изглежда, че задни липсват), кръгли фарове и интригуващи форми. Дизайнът навярно пак ще раздели публиката на две фракции.

Втората генерация е построена на платформа с кодов индекс CMF-B, използвана за Renaulr Captur. Новият Juke е малко по-голям от предшественика си - дължината е нараснала от 4 135 на 4 210 мм. Освен това колата е пораснала на широчина и височина.

Това се е отразило на вътрешното пространство. От Nissan обещават 58 мм повече между двата реда седалки и 11 мм над главите на пътниците. Обемът на багажника също се е увеличил от 354 на 422 литра.

По-богато става и оборудването. Материалите в салона ще бъдат по-качествени и ще има множество нови опции. Софтуерът на мултимедията NissanConnect ще може да се обновява, ще се появи точка за достъп на Wi-Fi и т.н. Европейската версия ще има и "полу автопилот" ProPilot.

Вместо досегашния базов двигател с обем 1.2 литра ще се появи 1.0-литров с три цилиндъра и мощност 117 к.с. и максимален въртящ момент 200 Нм. Той ще може да се комбинира както с механична, така и със 7-степенна роботизирана трансмисия с два съединителя, с които ускорява до 100 км/ч за 10.4 и 11.1 сек. съответно. Максималната скорост е 200 км/ч.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Random

    18 32 Отговор
    Щом е на базата на рено (и при това коптор) не става. Ама то толкова джендъри се навъдиха че ще се продава нелошо

    Коментиран от #4

  • 3 Госта

    23 16 Отговор
    “Идеално” джендърско автомобилче,остава обаче едно нещо-да се предлага само с три и два цилиндъра,с две турбини,като се “отприщи” на Цариградско,ще наказва тролеите :)
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Разделянето на две,

    3 1 Отговор
    Добре, но фракции? Защо? Фракция е разделяне, също!
  • 6 Курец

    27 8 Отговор
    Друго си е Баварецо на газ, на 30 годин
  • 7 ВикиЛексъс

    28 5 Отговор
    И пак половината коментари от хлапета - велосипедисти! Другата половина от 25 годишни с 25 годишни голфчета и Е36-ци! - Драги ми хлапета - джендърски мотори прави и БМВ от вече над 8-9 години! Пежо пардон БМВ 1-серия е със френски моторченца 1.5 л. от пежо....вече и напълно джендърското БМВ 2-ра серия - БМВ ВАН с предно предаоване и то е с 1.5 л. моторче от пежо!!!
    Защо мълчите -ммм?! БМВ 220...ВАН с предно предаване с 1.5 л. моторче и това е бмв произвеждано 2019 г. и това ми било бмв! - че и за капак с цена 75 000 лева с тоя мотор 1.5!

    Коментиран от #9

  • 8 Пепо

    3 3 Отговор
    Същата шитня
  • 9 Random

    4 9 Отговор

    До коментар #7 от "ВикиЛексъс":

    Че кой е казал че 1.5 мотора и 2-ра серия ван не са джендърски? Ама имат и М2, М3, М4, М5 и др, нали? И шестаци, и нормални 2.0л 4-цил. двигатели, а рено и нисан какво имат? 0.9 тце 90 коня? 1.3 турбо? или "големия" мотор 1.6? Нещо по-голямо? Най-много 1.8 на меган рс, нисан още имат и неджендърски 3.8 и 5.6 ама само на 2-3 модела
  • 10 Рейнбоу уариър зелен

    6 4 Отговор
    Да ама 5.6 не покрива еко изискванията ма парцаал.
  • 11 bmw

    5 14 Отговор
    Защо сравнявате тая пародия джук с бмв.Сравнявайте с нещо от неговия клас.Иначе предния модел беше мнооого грозен.Този не толкова, но този клас коли като джук е за джендъри наистина.

    Коментиран от #12, #16

  • 12 Иве

    3 4 Отговор

    До коментар #11 от "bmw":

    Защо да е джендърски на една млада дама би паснал перфектно. Но много често гледам да ги карат дядовци и чичаци.
  • 13 Неразбиращия

    10 1 Отговор
    Вече всички са един дол дренки. Наскоро гледах в ютубата разглобяване на новата Тойота Супра. То вече само името и е Тойота. Всичко е БМВ- двигател,интериор,че даже и бутоните. Та като видях как е направен мотора,почнах да се кръстя с двете ръце. Няма такъв боклук под небето!!!
  • 14 Неразбиращия

    8 1 Отговор
    А след това гледах легендарния 2JZ на старата Супра как го сглобяват. Разликата е колкото от Земята до Плутон. Никога не бих дал пари за тоя нов боклук. Тва не е и кочина,тва е кофа с болтове и тенекии. Жалко!!!
  • 15 dsadsa

    9 1 Отговор
    Така като чета 90% от писачите вместо да шофират се състезават по цял ден всеки ден (ама в задръстванията)...
  • 16 ВикиЛексъс

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "bmw":

    Сравняваме го с педарстията БМВ 216д 1.5!!!

    Коментиран от #17

  • 17 Аман от цървули

    3 2 Отговор

    До коментар #16 от "ВикиЛексъс":

    Ти или си тъп,или на такъв се правиш,много е вероятно да е първото,налей си в тиквата факта,че бмв има “коли” и коли,докато Nissan....вади го гоУем с Juke,просто японците предлагат изключително бедна гама за Европа,това е,свиквай!

    Коментиран от #22

  • 18 Гост

    13 2 Отговор
    Повечето тук едвам свързват двата края,но коментират уверено нови коли и тяхното качество....Не се притеснявайте! Тези коли са с гаранция,автокаско и т.н Хората с възможности не търсят “вечно здраво” Те сменят марката и моделите за удоволствие и разнообразие....Пък вие спорете кое е вечно,кое е боклук и кое не си заслужава....Едва ли хората с пари ще се съобразят с вашите мнения и коментари...
  • 19 Toto

    1 2 Отговор
    Жен ами има предшественика, и си го обича...уважавам изборът и, и от към техничексата част мога да кажа че колата е държелива( при все че я взехме 2ри лизинг), като изключим плстмасите, които са отвратителни дори и за Рено...но за толкова пари е добро предложение - особено за хора на чийто вкус не нрави...все пак не е Мултипла, това нямаше да преживея в гаражът си
  • 20 Стоян

    0 0 Отговор
    Ужааааааааасссс!
  • 21 Роко Бароко

    6 2 Отговор
    Скъсаняци с 20 годишни барутнуци, BMW, тръгнали да коментират това произведение на изкуството. Автомобилът ще се хареса много на дамите и младежите. Невероятен дизайн, но трябва да си естет за да го оцениш. Не може да живееш на село, в панел, с 2 лв на ден и да изказвал мнение за творбите на Ван Гог например, нали? Колата е съвършена... За 35000 е без конкуренция. Карам Ауди А8, последен модел. Шапки долу за Нисан. Отлична работа. Чакам да видя и новият Нисан Кашкай. Само да припомня, Нисан е генерален спонсор на Шампионската лига. А вие който ядете доматите с колците брани от село, кой сте?
  • 22 Христо

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Аман от цървули":

    Господин умен, вие да сте чували(чели), че Нисан освен Джук имат и спортни модели като ГТР или 370Z? Или бмв-то като е м всички остали коли спират да съществуват? Доста елементарно и едностранно мислене имате... Нисан е производител на автомобили с мащаби каквито бмв никога няма да достигне.