Last news in Fakti

10 Септември, 2019 10:21 10 448 10

Най-честите оправдания за превишена скорост

  • превишена скорост-
  • нарушение-
  • оправдание

Хванатите с превишена скорост водачи обясняват с различни причини защо са нарушили ограниченията. Някои оправдания обаче се използват много по-често и са станали почти "дежурни".

Изследване на американската застрахователна компания CarInsurance, в което са взели участие над 1 000 шофьори, разкрива с какви аргументи най-често се опитват да отърват глобата нарушителите. Най-много от тях - 24% - се оправдават с това, че не са забелязали да са превишили позволената скорост.

18% твърдят, че закъсняват за работа, а 11% - че бързат да приберат дете. 11 е процентът и на водачи, които са се "нуждаели" от спешна медицинска помощ, и на тези, които твърдят, че не са видели знака за ограничение.

Сред останалите оправдания се срещат също закъснение за интервю за работа, заседание на съда, преглед при лекар, погребение, свиждане, концерт, среща с приятели/мъж/жена. Имало и водачи, които обяснявали бързането си с топла храна, която не искали да изстине.

Проучването установило и съществена разлика в поведението на нарушителите от двата пола. 29% от мъжете никога не са били спирани за превишена скорост, докато при жените този процент е цели 71. Сред задържаните обаче има далеч повече представителки на нежния пол - 61%, докато мъжете са само 39%.

Изследването разкрива още, че умението да се избегне глоба и да се мине само с устно предупреждение зависи най-вече от артистичните заложби. 41% от анкетираните твърдят, че са помолили за снизхождение и са го получили. 17% казват, че полицаят е бил непреклонен въпреки актьорските им напъни, а 42% никога не са молили да не ги глобяват, когато са били спирани за превишена скорост.

49% от участниците в изследването твърдят, че рядко си позволяват да превишават скоростта. 38% признават, че го правят постоянно, но в рамките на "разумните" 8-15 км/ч. 71% карат по-бързо извън града, докато 11% си го позволяват и в жилищни райони. 28% пък казват, че слънчевото време и сухият път ги подтикват да нарушават ограниченията.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ивайло

    26 3 Отговор
    Ама снимката кърти - оборотомера на 800 оборота, а километрите - поне 110!!! Ама може да е спускал по инерция, хахаха!!! ;)))

    Коментиран от #10

  • 2 1234

    11 0 Отговор
    е ся разните там коне и дачия фанатици ще се скарат дали е БМВ или дъстър дето върви с 1000 оборота и +100 км/ч
  • 3 AUDI

    11 1 Отговор
    Peugeot 307 е на снимката.....5.0 HDi е мотора щом е на тия обороти

    Коментиран от #7

  • 4 Софиянец

    0 9 Отговор
    Веднъж някакъв с някъв авенсис реши да ме изпреварва на рампата на ск.тангента посока люлин. Еми дигнах 140 ама оня нали е по-мощен и по-лек ме изпревари ...
  • 5 Мартин

    36 1 Отговор
    Най-честата причина да превиша ограничението са комплексарите, които карат със 70-80 извънградско и когато им дадеш ляв мигач и започнеш да изпреварваш - те ускоряват заедно с теб. Ако решиш да се прибереш в твоята лента, те пак връщат до 70-80. Ей на тия хора трябва да им се разясни, че възпрепядстването на изпреварване е грубо и много опасно нарушение.

    Коментиран от #8

  • 6 куку

    1 0 Отговор
    Баварците "бегат" най-много................!
  • 7 факт

    3 6 Отговор

    До коментар #3 от "AUDI":

    И на мен ми прилича на френски кокошарник.
  • 8 йьйь

    4 6 Отговор

    До коментар #5 от "Мартин":

    а когато настигнеш колона, която се движи със 70-80 и решиш да изпреварваш, Защо се мислиш за най бърз, най тарикат ивсички осттанали са будали

    Коментиран от #9

  • 9 Random

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "йьйь":

    Е що да не изпреварва? Да е съпричастен с бавните?
  • 10 асддса

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ивайло":

    Това не е снимка.