Last news in Fakti

21 Септември, 2019 10:30 11 274 45

Най-мощното BMW в историята

  • bmw-
  • i7-
  • i7s

Разработваният в момента електрически флагман на BMW ще стане най-мощният сериен автомобил в историята на марката, твърди BMW Blog, като се позовава на източници от компанията. Според информаторите i7 ще се предлага в две версии с автономен пробег 600 км по цикъла WLPT и 800-волтова бордова система като Porsche Taycan.

Базовата модификация ще разполага с акумулаторен блок с капацитет 100 кВтч и мощност 550 к.с. Топ версията пък ще получи силова установка с 670 к.с. и 120-киловатчасова батерия. Задвижващи най-вероятно ще бъдат и четирите колела, като тягата ще се разпределя по електронен път.

Първото BMW от новата електрическа гама на производителя ще излезе на пазара догодина. Кросоувърът iX3 ще бъде серийна версия на едноименния прототип от 2018 г. с 272 к.с. и 70-киловатчасов акумулатор, който позволява изминаването на 400 без презареждане.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 BMW хейтър

    21 18 Отговор
    Нека плюенето и хвалбите да започнат.... сегааа!
  • 2 Алфа Вълкът

    33 22 Отговор
    До 4-5г теслата ще е изоставаща спрямо европейските бегачки! Въпреки това аз в такава кола не се качвам след като видях какво представляват разкостени. Елбракмите не са таблет, а трафопост на колела!

    Коментиран от #8, #9, #11

  • 3 Tozi

    8 4 Отговор
    Някви догадки, но нищо конкретно
  • 4 Дъ Клаш

    27 16 Отговор
    Типично по германски ще....Според мен просто германия няма да съществува след 10 години раздрапана от битката между крайнодесни турци сириици сомалиици руснаци и поляци.
  • 5 гост

    12 39 Отговор
    Аз живея в Норвегия и имам Тесла. Теслата е реален автомобил на който стотици хиляди щастливи собственици се радват от години. Чуват се какви ли не закани от страна на стогодишните, но досега показаха само скъпи недоносчета и продължават да изостават. Поредната статия изпъстрена с “вероятно, “ще”, и пр. Илон е велик, Тесла е нумеро уно, стогодишните са жалки.

    Коментиран от #7, #13, #22, #27

  • 6 Лора, внимавай...!!!!

    10 1 Отговор
    Начи сериозно почват да се въвеждат електрички. и то на сериозни немски модели....!

    Коментиран от #16

  • 7 Dimirest

    21 5 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Абе има ли статия която да не си коментирал? Всички разбрахме че живееш в Норвегия и караш Тесла, или по-скоро за това мечтаеш.

    Коментиран от #10, #14

  • 8 гост

    16 11 Отговор

    До коментар #2 от "Алфа Вълкът":

    Е да де , ама то да обещаваш и да го направиш са две различни неща !! Видяхме вече "постиженията" на Мерцедес , Ауди и дори Порше в електричките , които могат да се определят само като пълен провал !! Та който си мисли , че БМВ ще направят нещо повече , жестоко се лъже !! И започваме още от "Кросоувърът iX3" !!!! 400 км пробег със 70 квт батерия !!!!!! Ахахаххахахаххах !!! Тоест среден разход 16 квт на 100 км !!! За "кросоувър" на БМВ , дето ще е доста над 2 тона и с аеродинамика на тухла !! За справка "аеродинамичния" Ауди Е-трон от същия клас има разход над 27 квт/100 , тоест почти два пъти повече и с 90 квт батерия не може да мине повече от 300-350 км !!! Да не говорим с тия 272 умрели коня , че ще е абониран за последното място на всички сравнения !! И не да мине Тесла , той няма да може даже да я доближи !!!! И това за сегашните Тесла , а те ще пуснат нови докато това недоразумение излезе !!!
  • 9 гост

    10 10 Отговор

    До коментар #2 от "Алфа Вълкът":

    Изгледай който си искаш сравнителен тест , Ауди е-трон е абониран за последното място дори в сравнение с Ягуар !! А той е с доста по-добри показатели от това БМВ !!! За Тесла не може и да мечтае !!! Та кой викаше щял да е изоставащ ?? Или по-точно безнадеждно спрял !!! И това му викаш "бегачки" , ахахаххахах !!!

    Коментиран от #34

  • 10 гост

    14 11 Отговор

    До коментар #7 от "Dimirest":

    Завиждате ли ми? Аз съм умен, образован, добре информиран, а Тесла и електромобилите са ми хоби. Не можете да оборите фактите, а именно че Тесла е светлинни години пред стогодишните и затова се впускате в ad hominem атаки. Жалка картина...

    Коментиран от #15, #18

  • 11 Японеца

    15 4 Отговор

    До коментар #2 от "Алфа Вълкът":

    Пак ли ти бе алфа отпаден продукт на храносмилателната система! Като не ти харесват ТЕСЛИТЕ, карай си астрата и си трай! Клавиатурен герой!

    Коментиран от #12

  • 12 Алфа Вълкът

    6 10 Отговор

    До коментар #11 от "Японеца":

    Аз я, японците сте с малки пишки като корнишони трябва да сте жени!
  • 13 Антиелектрика

    7 13 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Аз живея в Норвегия и имам Тесла! Много е хубава, пушка е! Ехх, объркал съм ника, трябваше да пиша с ника "гост". Аз имам 150 ника, по някога до 200 но се държа около 150, всички знаят че никога не ги сменям, пиша само с тях!

    Коментиран от #17

  • 14 Антиелектрика

    6 8 Отговор

    До коментар #7 от "Dimirest":

    Аз живея в Норвегия и имам Тесла! Много е хубава, пушка е! Ехх, объркал съм ника, трябваше да пиша с ника "гост". Аз имам 150 ника, по някога до 200 но се държа около 150, всички знаят че никога не ги сменям, пиша само с тях!
  • 15 Антиелектрика

    5 8 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Аз живея в Норвегия и имам Тесла! Много е хубава, пушка е! Ехх, объркал съм ника, трябваше да пиша с ника "гост". Аз имам 150 ника, по някога до 200 но се държа около 150, всички знаят че никога не ги сменям, пиша само с тях!
  • 16 Антиелектрика

    5 7 Отговор

    До коментар #6 от "Лора, внимавай...!!!!":

    Аз живея в Норвегия и имам Тесла! Много е хубава, пушка е! Ехх, объркал съм ника, трябваше да пиша с ника "гост". Аз имам 150 ника, по някога до 200 но се държа около 150, всички знаят че никога не ги сменям, пиша само с тях!
  • 17 Антиелектрика

    5 7 Отговор

    До коментар #13 от "Антиелектрика":

    Не, ти не живееш, а съществуваш, защото си толкова прост, че нямаш акъла да проумееш, че не аз пиша с чужди никове. Пълен цървул си каскетски! Само гледам сеира на сайта как позволява подобни идиотщини.
  • 18 Хайл

    2 16 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Кой умен човек ще си купи такъв боклук като тесла,образованието ти личи,а информираността ти е единствено от аутобилд и моторшпорт,адак и тюф които,както е очевадно са тенденциозни както дойче веле което пък е ненадминато по хвалене на техните боклуци и които плати повече

    Коментиран от #19, #20

  • 19 гост

    9 2 Отговор

    До коментар #18 от "Хайл":

    Не думай , значи "Публикувано във факти.бг: аутобилд и моторшпорт,адак и тюф " са тенденциозни към немските марки ???? Хахахаххаха !!! Че кой тогава няма да е "тенденциозен" към тия боклуци , хахахах !!! Е и това доживях , да обвиняват немски медии в "тенденциозност" към немски марки , ахахахах !!! По-добре си признай , че от яд вече целия свят ти е "тендециозен" , хахаха !!! А пък иначе до момента едни близо милион "неумни" хора , можещи да отделят 70-100 000 долара за кола , избраха именно Тесла , а тази година ще се увеличат с още половин милион !!! Да не говорим за следващите , щом Тесла няма година без поне 70-80% прираст !! А пък в това време твоите любимци се радват на ПОРЪЧКИ от рода на 30 000 , ама за колко години никой не знае !!! Сигурно щото е тенденциозен , хахахха !!!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 swiss

    4 10 Отговор
    теслата е едно голямо дърво
  • 22 Зелено

    3 12 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Разликата между стогодишните и жалката ти тесличка, е че тя няма да доживее да стане стогодишна, а стогодишните ще станат и двестагодишни.

    Коментиран от #23, #26

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 гост

    7 2 Отговор

    До коментар #22 от "Зелено":

    Ще станат 200-годишни на таратанци, заминават при Simca, Pontiac, Oldsmobile, Plymouth, Mercury, Borgward, NSU, Lancia, Saab, DKW, DAF, и куп малки английски производители.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Дечо пора

    2 4 Отговор
    Aз живeя в Хoлaндия и имaм Тecлa. Рoдoм cъм oт Пeрник и cъм гeй. Иcкaм дa ce cприятeля c иcтинcкия “гocт” кoйтo живee в Нoрвeгия, имa Тecлa и мaй e джeндър вeгaн. И aз иcкaм дa cтaнa вeгaн, нo пуcтo oбичaм муcaкa и кюфтeнцa. Гocт щe ми пoмoгнe
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Дечо пора

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "Браво":

    И ти ли си от нашата групичка, с многоцветното знаме?

    Коментиран от #32

  • 31 мнение

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Браво":

    И ние двамата със “за гъби съм” сме от групата, ние с него сме двойка

    Коментиран от #39

  • 32 Браво

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Дечо пора":

    Не, аз съм с черно-бялото. Ахахахаха.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Язе

    1 4 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Само бегачки са ти в главата.Нали видя,че гурото изкара силно модифицирана тесла за да бие Порше.От толкова напъни да не пръдне или едно друго с цапане на гащите.Успя ли бегачката да бие нисан лииф?За един приятел питам.Порше е класа,класа която тесла скоро няма да стигне.Как е изкуствената кожа в тесляка?Пластмасата добра ли е или мирише на евтинджос?

    Коментиран от #35

  • 35 Какви 5 лева

    3 1 Отговор

    До коментар #34 от "Язе":

    Каква бегачка не можала да бие лииф, нещо не ти се разбира почерка. Пиши по-четливо.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Фен ама се излагате

    1 0 Отговор
    Утре напишете още една статия за въпросната 7ца.
  • 39 за гъби съм

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "мнение":

    Айде ходи пийни едно голямо чорибе за моя сметка да се почерпиш!! Сладур мамин :)
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Дон Жуан

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "Директора":

    Знаете ли кои мъже говорят за коли тези които не могат и не знаят да говорят за жени
  • 42 БАРО

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "Директора":

    Тая Тесла ще я разцепя с 386 коня щото съм можещ
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.