Last news in Fakti

5 Октомври, 2019 13:00 3 909 15

Така се произвежда Taycan (ФИЛМ)

  • porsche-
  • taycan-
  • завод-
  • производство-
  • видео

Porsche публикува половинчасов филм, който проследява целия процес на изработка на Taycan от заваряването на каросерията до финалната инспекция за качество. Първият електромобил в историята на марката се сглобява в нов завод в Цуфенхаузен, северно от Щутгарт.

От Porsche са особено горди, че производството на Taycan не оставя никакъв въглероден отпечатък. Фабриката използва само възобновяеми източници и биогаз за топлоенергия. Всички вътрешни превози се осъществяват с електромобили, излишната топлина от бояджийския цех се оползотворява за климатизация, а покривите са озеленени.

Само строителството на завода е изисквало преместване на 5 000 работни места. За производството на Taycan са създадени от нулата каросериен и бояджийски цех, поточна линия за електродвигатели и компоненти, конвейер за сглобяване и цялата съпътстващата инфраструктура. Материалите от старите здания на мястото на фабриката са рециклирани и използвани наново при строежа.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Можело значи

    8 11 Отговор
    Хайде сега пак да разправят, колко замърсяващо било производството на електромобили. Същия подход може да се приложи и се прилага и при производството на батериите.

    Коментиран от #3, #11

  • 2 Borislav Popov

    15 12 Отговор
    Антиелектрокаскетите се замислиха, даже няма и как да оплюят тук омразните електрички ! Въпреки тяхното мнение, че електричките това, електричките онова, хората просто отварят заводи и произвеждат нови електроавтомобили и забележете това не е Тесла, а Порше ! Все по вече и по вече известни автомобилни марки производители разбраха, че бъдещето е в електричките и взеха да разработват елетоавтомбили ! Немци ,японци. шведи, корейци, китайци, американци, французи, прогоесират неудържимо в това направление, впрочем това е само началото, голямото настъпление на електрокарите, все още предстои.

    Коментиран от #8

  • 3 гост

    10 5 Отговор

    До коментар #1 от "Можело значи":

    Че то отдавна може , те това дето го разправят е за пред дружките им , дето търсят за какво да плюят !! Тесла вече повече от пет години ползва само чиста енергия за всичките си производства , че даже и зарядните станции и не само , ами е произвела над три пъти повече ток от фотоволтаиците и в целите САЩ , отколкото са употребили всичките и автомобили произведени някога !! И така ще бъде и занапред , колкото и да не им изнася на някои !!
  • 4 ПЕНКО

    1 8 Отговор
    ДА СИ ПРОИЗВЕДЕМ "НАРОДЕН БРОНЕТРАНСПОТЬОР " И НА НИЩОЖНИ ЦЕНИ !!!!! ЩЕ ХАРЧИ ПОВЕЧЕ , НО НЯМА ДА НИ "ПУКА" ЗА НАВЛЯЗЛО СРЕЩУ НАС /В ПЛАТНОТО НИ / - НЕЩО КАТО ЛОМБОРДЖИНИТЕ ,ПИКАПИТЕ И ТИРОВЕТЕ !!! И ДА ВКЛЮЧИМ НИСЪК НОЖ ЗА ИЗХВЪРЛЯНЕ ПУСКАН ПРИ НУЖДА !!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #5

  • 5 Borislav Popov

    5 5 Отговор

    До коментар #4 от "ПЕНКО":

    Трябва да знаеш, че тейку ти те е правил, кргатто най не му се е искало да те прави. А бе как ти идват на акъла таквиз тъпотии, дето ги пишеш тука бе, човеко ? Едно свястно изречение не можеш да съставиш, а си седал на това отгоре с голям шрифт да пишшеш..)
  • 6 Гошо

    6 18 Отговор
    Както всичко останало във VAG всичко е топ качество. Затова и VAG са на първо място по продажби, качество, надеждност и дизайн

    Коментиран от #7, #9

  • 7 гост

    9 7 Отговор

    До коментар #6 от "Гошо":

    Май още не си вдянал , че колко петролки си продал оттук нататък няма никакво значение , щото техните продажби вече само ще падат и то бързо !! А при електромобилите ВАГ се справят повече от зле !! Вече два грандиозни провала с Ауди и Порше , чакаме да излезе догодина и прословутия електрически Фолксваген за да бъде резила им пълен !!
  • 8 Густо майна

    5 9 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Е да видя елекричар да бие клинци в студа, щото естествено е тъпанар и не вижда, че ДВГ няма да изчезне

    Коментиран от #14

  • 9 Ха ха

    12 2 Отговор

    До коментар #6 от "Гошо":

    Вагината може само да кльопа масло
  • 10 Ben

    2 12 Отговор
    Немеца изостана с електриката ама ще набере скорост и ще им скъса парцали те на прехвалените Тесла.
    Дали така е роботизирано производството на хамериканците, че четох някъде че половината им халета са в надуваеми балони като тенис кортове.
  • 11 Boxer 3.0

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Можело значи":

    Колата се СЛГЛОБЯВА екологично, а ПРОИЗВОДСТВОТО на материалите? Те ли си добиват стоманата и алуминия? А, БАТЕРИЯТА? Добре е, че правят някакви иновативни стъпки, но по традиция пак се опитват да подвеждат хората...

    Коментиран от #13

  • 12 Boxer 3.0

    8 2 Отговор
    Турбо и Турбо С?! Кич, пълен!
    Напомня ми за едно време: зелен москвич, с жълт губер отвътре и с лепенка на багажника турбо и пищялка в ауспуха, да свисти имитирайки турбина...
    Общото между двете машини? И двете НЯМАТ Турбо!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 гост

    9 1 Отговор

    До коментар #8 от "Густо майна":

    Единственото което ще видиш е как любимото ти кюмбе заминава за скрап и то съвсем скоро !! А за "електричарите" не бери грижа , доста по-умни са от тебе , щом могат да отделят за кола пари , които ти не си виждал накуп през живота си и няма да видиш !! Та кой е тъпанар мисля , че е пределно ясно !!
  • 15 Tabatha Bryson

    0 0 Отговор
    Do not forget! Such Once a year!

    ### https://cutt.us/Discount ###

    The biggest sale of clothing, shoes, electronics, phones, auto, health and beauty products, products for children and adults, and much more

    %%% http://bit.do/Your_2019_Discount %%%