Last news in Fakti

5 Декември, 2019 11:29 18 869 70

Продажбите на Ford Focus чупят рекорди

  • ford-
  • focus-
  • продажби
Продажбите на Ford Focus чупят рекорди - 1

По изчисления на Ford, в Европа, на всеки 135 секунди се продава по един Focus. Четвъртото поколение на модела, което се появи на пазарите през юни миналата година, вече е разпродадено в тираж от четвърт милион екземпляра, а общите продажби на Focus от съществуването му до сега вече надхвърлят седем милиона.

Продажбите на Ford Focus чупят рекорди

От компанията обясняват тази впечатляваща статистика и с факта, че Focus се предлага във всевъзможни версии. Дори наточената ST има четири варианта с дизелови и бензинови мотори, като освен версиите седан, хечбек и комби съществува и т.нар. всъдеходна Active.

Продажбите на Ford Focus чупят рекорди

Сега в семейството ще се появи още една версия - Focus Active в най-луксозното изпълнение Vignale. Очаква се и двигателната гама на Focus да се разшири за сметката на меки хибриди. Техническа информация за тях все още липсва, но те най-вероятно ще бъдат заимствани от кросоувъра Puma.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    33 20 Отговор
    А хич не са евтини, как ли се харчат толкова?

    Коментиран от #3, #11

  • 2 карал всякакви

    123 16 Отговор
    RS кога ? Много хора се присмиват на форд, но всъщност са отлични машинки с превъзходна пътна настройка ! Преди да "сипвате" покарайте един такъв и тогава заповядайте с "черпака" да видим ?

    Коментиран от #12, #18, #45, #66

  • 3 xxx

    124 2 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    В чужбина не вземат 300 евро заплата :) могат да си го позволят. Дори и лизинга им е лизинг не като в БГ .

    Коментиран от #37

  • 4 Може

    35 125 Отговор
    ... да си купя ама напролет , че да запалиш ФОРД ДИЗЕЛ зимата си е чист ФОКУС !!!

    Коментиран от #16, #43, #44

  • 5 Aбе хубав е форда ама неможе да стъпи на

    19 74 Отговор
    Маукио пръст на Гоуфо! И ТЕ ТАВА Е!

    Коментиран от #10, #68

  • 6 Азззз

    52 32 Отговор
    В България обаче не върват толкова добре! При положение, че за 10 000 лева по-малко човек може да си вземе идентично оборудвани Кия, Пежо, Рено или Опел, малко са баламите дето ще си купят Форд... Това че, разни медии раздухват колко "драйвърска" кола била Форд и колко пътното й поведение било невероятно, за мен не оправдава високата цена, която са сложили Мото-пфое!

    Коментиран от #7, #13, #17, #46

  • 7 И Бгто е пълно с балами

    21 3 Отговор

    До коментар #6 от "Азззз":

    Все гледат да не се минат и да не настигнат и обикновенно се провалят и с двете неща.

    Коментиран от #8

  • 8 Настинат

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "И Бгто е пълно с балами":

    Редактирано
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Бачо Киро

    56 3 Отговор

    До коментар #5 от "Aбе хубав е форда ама неможе да стъпи на":

    С кое не може? Що за глупости... И цената е доста по-добра, спортните версии още от времето на ескорт са по-добри, единствено Мк1 СТ беше смотан, понеже беше 1.8 атмосфера. СТ бие ГТИ от 15 години всеки път, РС няма нужда от коментар. С нищо не е оправдана разликата в цената всъщност и отдавна е просто въпрос на вкус покупката. Да не говорим, че разни тъпи мантри като за Форд и зимата са пълни глупости. Наред с другите марки като ФВ, Ауди, БМВ, Мерцедес винаги сме имали и Форд в семейството от 1969та година насам и честно казано с ФВ и Ауди съм имал повече проблеми. Ако на някой циганин Форда му не пали, защото е гробница на незнайни километри и с нула поддръжка, това си е негов проблем. Коли по платформите на пътна помощ всякакви, българинът обича да спестява от всичко, докато не дойде време да се срине...
  • 11 Гост

    20 8 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    Не са евтини за българенцата. За останалия нормален свят са като да си купиш 2ра употреба кола до 10 000 лв. в българландия.

    Коментиран от #19

  • 12 Гост

    17 21 Отговор

    До коментар #2 от "карал всякакви":

    "много хора" ??? българетата не са хора. Те са подлоги.

    Коментиран от #32, #33, #53

  • 13 Komapak

    10 17 Отговор

    До коментар #6 от "Азззз":

    Не знам защо само надолу гледаме българите. За малко повече пари ще си купя Инфинити. Не съм сигурен за ниския клас, но мустанг си струва.

    Коментиран от #14

  • 14 Азззз

    20 15 Отговор

    До коментар #13 от "Komapak":

    Аз не гледам надолу, а просто казвам, че за мен Форд не предлага нищо пред другите марки, което да оправдава по-високата си цена.

    Ти като гледаш Инфинити, защо не се огледаш за Ауди или Мерцедес, все пак разликата не е чак толкова голяма... Надявам се схващаш какво искам да кажа... Винаги има нещо по-добро за повече пари, но човек трябва да разполага според възможностите си.
  • 15 Дейвид Копърфийлд

    9 20 Отговор
    Аман от фокуси с двигателя, разхода, пробега и цената
  • 16 123

    11 4 Отговор

    До коментар #4 от "Може":

    ти в кой век живееш лузар
  • 17 5887

    32 15 Отговор

    До коментар #6 от "Азззз":

    Добре,че си ти да обясниш на хората в Европа какви балами са.Как може да сравняваш Кия с Форд бе малоумник ? Колата е скъпа само за нашите стандарти.За хората на запад тези цени са си съвсем нормални защото заплатите са им 10 пъти по-високи.Когато неможеш да си позволиш нещо,веднага почваш да обясняваш как можело да си вземеш еди какво си,за по-ниска цена нали ?! Еми ако искаш и каруца си купи ,защото си терикат бе ! Шибек недоносен.

    Коментиран от #21, #41

  • 18 Random

    13 37 Отговор

    До коментар #2 от "карал всякакви":

    Имам приятели които са карали и повече за форд не искат и да чуват, дървета са, аз не съм карал но съм склонен да се съглася с тях

    Коментиран от #70

  • 19 123

    13 17 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Бреееей, много знаеш, бе! Не било скъпо за западняците, а само за бедните "българенца", а? А ти какъв си бе, шушляк? И ако 20 000 евро за базовата версия не са много, здраве му кажи! С двигател 125 коня и без паркинг сензори??? На цена на Голф? Аре по леко, "специалистите"!

    Коментиран от #20

  • 20 Гост

    13 16 Отговор

    До коментар #19 от "123":

    Разбира се, че не са скъпи това е нормална кола. Това че ти мишкаруваш и завиждаш си е изцяло твой проблем българенце. А аз, аз съм българин ;). И да мога да си позволя такава кола, мога да и по-скъпа, а мога и да те гледам презрително от нея докато ми даваш път някъде.

    Коментиран от #28

  • 21 Азззз

    24 12 Отговор

    До коментар #17 от "5887":

    Колега, по-полека с тона...

    Аз определено не се определям като малоумник, но ти определено си неграмотен... С такива хора няма смисъл да се спори. Живеем в свободен свят, като искаш ходи си купи Форд, аз не бих. Рено, Пежо и Опел също ли не могат да се сравняват с Форд? Кия отдавана не е това, което беше преди 15 години. Влез в нова Кия и пак ще си говорим...

    Коментиран от #24

  • 22 Роман МАВЕРИКА Ценов

    30 4 Отговор
    Доволен съм от форда. На жена ми също съм взел форд. Сина ми не е доволен от БМв-то e60. Иска да купи нещо по-качествено. Харесал си е КИА

    Коментиран от #58

  • 23 антрашпиц

    10 14 Отговор
    Аз лично никога повече няма да си купя дизелов фокус тдци,ама никога.Толкоз много съм ревал от дюзи и помпа,че съм отвратен от тази кола.Със френския двигател нямам впечатления,но първото им тдци е отврат.Пояснявам-тдци,а не тдди.

    Коментиран от #57

  • 24 5887

    14 11 Отговор

    До коментар #21 от "Азззз":

    Не ме интерсува като какво се определяш.А,че си неграмотен няма да споря ! Лошо започваш спора,защото се опитваш да си натякваш мнението на другите и да обясняваш кой каква балама бил,защото искал да си купи дадена марка,а трябвало да си вземе друга ! Разбираш ли за какво става въпрос ? Качвал съм се в нова Кия и то 2019 Оптима.Еми колата е хубава на дизайн и интериор,но си ОСТАВА Кия.На права отсечка неможе да държи права линия и бие на една страна.При 140км. в час,купето се тресе цялото и това говорим за автомобил който преди месец е излязал от салона ! Ти според твойта заплата ако искаш си купувай и Лада Веста,но не определяй другите какви балами били,защото не са на твойто мнение !
  • 25 Добърден

    20 7 Отговор

    До коментар #9 от "Borislav Popov":

    Борика ти май ако никой в дадена тема не засегне Русия получаваш ортикария и почваш да трепериш от злоба. Хората обсъждат Форд той за Лада се зачекнал. Иди в Русия и виж обикновените руснаци какви коли карат. Разбира се че не са само лади. Със сигурност са по хубави и нови от твоята.

    Коментиран от #26, #27

  • 26 SS14

    12 9 Отговор

    До коментар #25 от "Добърден":

    Обикновенните руснаци карат нискобюджетни коли.Руския стандарт е нисък и по-нова кола за руснаците е тежък лукс.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 123

    11 1 Отговор

    До коментар #20 от "Гост":

    Аз просто коментирах цената на модела на фона на останалите, както и презрителното ти отношение към сънародниците ти, които според теб "зявиждат и мишкаруват"! За какво да завиждам, а и на кого, идея си нямам! На някои който по форумите ми обяснява как съм бил "мишок и втора ръка човек", защото съм определил 40 000 лева за висока цена за базов модел нисък среден клас? Ами скъп е, факт! И от Октавиа, и от Астра, и от Сийд, и от Меган, и от Корола, че и Голф гони!!! Апропо, базовият модел като му добавиш цвят и аларма отива на 41 000 лева! Ти си го купи, лошо няма, даже и по добро и скъпо си вземи, гледай ме презрително, само запомни едно, аз въобще не знам че ме гледаш презрително, и то само защото си се качил на щайга за 41 000 лева! За тебе може и да е голямо постижение, за мен е просто кола, скъпа обаче, и това че ти си си я купил нищо не значи за мене, защото си просто поредния от многото.Разсмиваш ме.....

    Коментиран от #47

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Алфа Ромео

    10 3 Отговор
    Готина количка!
  • 31 ФауВе

    6 3 Отговор
    Ама нали стогодишните щяха да умират? Да не би някой да е пропуснал да уведоми Форд?
  • 32 Еничар

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    Брат ми, а ти от кои си?
  • 33 Гледай гордо и се радвай! 300е/ч

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    https://m.fakti.bg/life/429266-popfolk-pevica-predlaga-troiki-za-300-evro-na-chas
  • 34 Дърваря

    5 3 Отговор
    Двигателя е немски, прави се в Кьолн, скоростната кутия в случая моята е автомат е на фолксвааген и ауди.... за двулитров мотор 150 коня добре се засилва и разхода е добре...
  • 35 Георги

    12 1 Отговор
    7 години си карам фокус дизел .До сега съм нямал никакви проблеми .Не съм е купувал нова.Аз съм си доволен .
  • 36 Боко тъпото

    3 4 Отговор
    Бобобобобобобо бобобобобобобо бобобобобобобо бобобобобобобо бобобобобобобо бобобобобобобо бобобобобобобо бобобобобобобо бобобобобобобо бобобобобобобо бобобобобобобо бобобобобобобо бобобобобобобо бобобобобобобо бобобобобобобо бобобобобобобо бобобобобобобо
  • 37 Майндсет

    9 9 Отговор

    До коментар #3 от "xxx":

    1. В България отдавна масата народ не взема 300 евро
    2. В последно време се интересувам задълбочено от лизингови условия за нови автомобили и смятам, че условията са чудесни. Не може само да се плюе, особено без да познавате пазара на финансови инструменти
  • 38 Сър Стенли Ройс

    6 7 Отговор
    Като караш Форд, бъди си горд, но не ми обяснявай колко хубава кола била....карай си я ти! Няма да я върна, ако ми я подарят обаче, ще пробвам кошника и ще го продам! Добре, че се понаучиха от Мазда, Волво и не на последно място Ягуар! Иначе съм чел книги на Хенри Форд, той има и други изобретения и не се съмнявам, че по негово време Форд е бил добър автомобил!

    Коментиран от #39

  • 39 Дърваря

    5 2 Отговор

    До коментар #38 от "Сър Стенли Ройс":

    Изключително селски коментар... Съжалявам за спама
  • 40 Ferdinand Porsche

    11 12 Отговор
    Форд не е лош НО.. след 4 тата година стават на баница!Затова казват че най-хубавият Форд е продаденият тъкъв.

    Коментиран от #48, #69

  • 41 plovdiv 1912

    3 10 Отговор

    До коментар #17 от "5887":

    Ми дааа , тя и Киа и Хюндай е класа над тези коптори форд .....изобщо не си стува парите .........

    Коментиран от #52

  • 42 Karay ford za da si gord

    9 1 Отговор
    Karam ford fokus dizel ot2006 godina nasam nesim smenyal nisto harci mi 5na 100
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 1234

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Може":

    избълва човечето виждало форд само по ейтакива статийки
  • 45 Haters gona hate

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "карал всякакви":

    Брато няма значение каква е марката, тука се хейтва всичко :)
  • 46 Форд

    10 1 Отговор

    До коментар #6 от "Азззз":

    Това е проблем на Мото-пфое да сложат такава цена . Но не говорете глупости моля ви както казаха по горе в един от коментарите качете се и карайте и тогава говорете . Защото този последен модел на Focus RS е просто феноменален от към обурудване и екстри да не говорим за начина на задвижване на колелетата и воланът спрямо това как искате да карате . И да кажа имал съм Мондео титаниум Х с фул екстри и толкова много електроника която дърпа ток от акомулатора и винаги съм палил на -15 -20 градуса така че мога да опревъргая всеки които каже обратното
  • 47 Бачо Киро

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "123":

    Значи, само да те светна. Никой в света не купува от Форд на цена от каталога. В Германия с малко търсене можеш и 30% отстъпка да получиш. 2005та примерно Фокус МК2 2.0 Титаниум 19700. Тогава Титаниум беше спорт + гиа версията. Същият голф 5 със същите опции беше 26500. Според теб било същото... И в момента гледаш новият фокус и както обикновено правят фирмите, цената е горе. Като на голф не е. Особено ако голфът току що е излязъл. Но пък не виждам какъв ти е проблема, като ти е много, да си караш Опел или Рено. Щом ти е тамън, всичко е ок.

    Коментиран от #51

  • 48 Бачо Киро

    11 0 Отговор

    До коментар #40 от "Ferdinand Porsche":

    Глупости, Таунус 17м 7В 1969 до 93та, продаден на глупак от Харманли, съжалявам, че му го дадох, Ескорт 1.8 Д 1989, племенника го удари един заспал доктор през 2011 и замина колицата, до тогава само консумативи, не помня колко км имаше, над 500000 бяха. Още 2 ескорта 2ра ръка (предните бяха нови), Фокус мк2 2005 (още го имам и върви без никакви грижи, хем никой не му слугува отдавна). СТ 2007а, РС 2009. С никоя не е имало проблем, разходите - нормални консумативи. С А6 примерно много ядове съм брал. Та не бъркайте новото с 5та ръка кола минала през сума народ и обслужвана един Господ знае как. Да, при всяка марка и модел може да има лош късмет, но е изключение от правилото. Другите глупости за кой не пали зимата и тн са дрънканици на идиоти....
  • 49 Фъррррр

    13 0 Отговор
    Имал съм повече от 20коли, в момента карам форд фокус и съм много доволен, е не е мерцедес, но за парите си и подръжката си е перфектен, и аман от професор разбирач!!
  • 50 Стратиев

    7 0 Отговор
    Четох някъде, че дизайна на Фокуса се харесвал на германците повече от на Голфа. Това най-вероятно е причината за продажбите. От двигатели германците специално не се интересуват много. Делят ги само на бензинови и дизелови, но подробности не ги вълнуват. Говоря от опит, работил съм 6 години в Германия.
  • 51 123

    1 7 Отговор

    До коментар #47 от "Бачо Киро":

    О, направо ми просветна от тази твоя мъдрост! Не знаех, че видиш ли, само Форд правел отстъпки от ценовата си листа! Те сигурно другите като отидеш при тях ти завишават цената, знам ли? Абе много фенове на Форд бе, и то се паралии....
  • 52 987

    2 0 Отговор

    До коментар #41 от "plovdiv 1912":

    Вие в сопот ооткъде знаете кое става и кое не,при положение,че сте още с каруци ?
  • 53 ФауВе

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    А фес4етата са съдържанието в подлогите.
  • 54 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Borislav Popov":

    Пак ли не спамиш, Бориславе?
  • 55 Ротшилд с бастуна

    0 4 Отговор
    Форд Фак Ъс
  • 56 FMC

    5 1 Отговор
    Два нови Форда от магазина за лични автомобили. Втория реших да не го чродавам и карам вече девета година. Проблемът при новите Фордове е само един-човек се влюбва, почти не се чупят, ако я поддържаш и караш нормално и накрая не искаш да се разделяш с нея :) Между другото, никът, с който пиша тук, е абревиатурата на Форд Мотор Кумпани ;)
  • 57 Миро

    4 0 Отговор

    До коментар #23 от "антрашпиц":

    Ами като е дошла от запад на минимум 500000-600000 км как няма да плачеш от дюзи, каквато и да е кола втора употреба е боклук! Винаги ще дава дефекти! Аз лично си купих два чисто нови форда и съм доволен, дизели са! Единия е фиеста 2010 си го купих в момента е почти на 180 000 км и нямам никакви проблеми на 100 ми дава разход 3.8, 2017 си купих куга сипер сув-че за джип 150 коня разход 6,5на 100,което е добър разход. Та мисълта ми от новото по хубаво няма и трабант да е, но нов да е!
  • 58 нали

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Роман МАВЕРИКА Ценов":

    по-качественно от БМВ - КИА???
    Може ли да питам : Ти на какви наркотици си?? ))
  • 59 Азе съм

    3 2 Отговор
    Сори,ама днес един тъпак с ескорт(относително нов) ама на цената на стар пасат си мислеше, че е много велик и на кръговото на надежда излезе да ми удря мойта кола, защото го изпревари х горкия беше зарязан на средата на кръстовището, но съжалявам, нямах време за такива олигофрени и трябва да черпи за това, защото щеше още да лежи на кръстовището ако бях излязъл да му покажа,че ще му трябват още 20 години да се научи да управлява МПС и да. се научи да се съобразява с другите участници в движението

    Коментиран от #64

  • 60 Азе съм

    0 1 Отговор
    Айде, гринго, дай свръзка
  • 61 Азе съм

    0 1 Отговор
    Айде стига с тия номера
  • 62 Язе съм

    0 0 Отговор
    Айде стига де!
  • 63 Язе съм

    0 0 Отговор
    Отново
  • 64 FMC

    1 1 Отговор

    До коментар #59 от "Азе съм":

    Нема връзка, не можем да отговорим :P

    Едно ще кажа само. Откак седнах на Форду, се успокоих и друго бръм бръм не искам . Форда си е ебало майката. Човек разбира, че нищо повече не ми трябва за придвижване. Не знам как го правят. просто сядаш и ако преди това си карал Запорожец, същото е. Само дето кончетата и ВМ са доста повече. Форда е коле не на века, а на двата века - 20-ти и 21-ви :P Антиамериканец съм, но признавам на американците, че направиха едно добро нещо за нашия свят -ФОРД!
  • 65 Асен

    2 0 Отговор
    В Мотофое имат добри отстъпки. Върнах на петата година стария дизел и си взех бензин 125кс Плащам по 150лв на месец с голяма остатъчна стойност. Колата си е добра с изключение на пласмасите по вратите.
    Тиха и приятна. Само да кажа че не съм фен на Форд но бих го препоръчал. Все пак и лизинговите условия са важни. Успех на всички които им предстои закупуването ма автомобил.
  • 66 Комбина

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "карал всякакви":

    Най-щастливи от този факт са автосервизите, чака ги много работа!
  • 67 Aнгел

    1 0 Отговор
    Заради такива бухали като вас спрях да чета форумите.......!!! Засрамете се малко....!!! Хората са ви дали възможноста да напишете нещо полезно за всички а не да ви решават" семейните проблеми".…ако ще си мерите пишките намерете си свободен чат канал...! На всички ни дотегна от обиди,ругатни и квалификации ..... В крайна сметка не написахте нищо полезно. Браво!!!
  • 68 Генчо

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Aбе хубав е форда ама неможе да стъпи на":

    Точно тоя Форд е настъпал голфа по мазола, но все пак голфа е малко по - добра кола но и по скъпа
  • 69 Генчо

    1 0 Отговор

    До коментар #40 от "Ferdinand Porsche":

    Моя Форд е на почти 9г. 1800000 да ти кажа че въобще не е баница само килимчето му се протърка. А да миналия месец му смених ауспуха щото беше изгнило гърнето, ако това е проблем здраве да е
  • 70 Генчо

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Random":

    Тук се коментира тоя новия модел. Не става дума за трошки по на 17години. Твойте приятели ако ти кажат, че ядат говна ти ще почнеш ли да ги ядеш, щото на тях им харесва?