Last news in Fakti

10 Декември, 2019 19:21 4 488 17

Гордън Мъри показа наследника на McLaren F1

  • гордън мъри-
  • t.50-
  • mclaren f1

Създателят на McLaren F1 Гордън Мъри публикува първото изображение на новия си суперавтомобил. T.50 ще бъде представен официално догодина с амбицията да извърши революция в цивилното автомобилостроене.

Гордън Мъри показа наследника на McLaren F1

Мъри описва новото си творение като колата с "най-напредничава аеродинамика в света". T.50 е създаден в сътрудничество инженери от тима от Формула 1 Racing Point и ще бъде снабден със система за притискане към асфалта, с каквато конструкторът експериментира успешно през 70-те, когато работи за Brabham.

Гордън Мъри показа наследника на McLaren F1

Най-впечатляващ е 400-милиметровият вентилатор в задната част на автомобила, който изсмуква въздуха под каросерията и генерира вакуум. През 1978 г. Мъри снабдява с такава система болида BT46B, който печели първото си и единствено състезание с Ники Лауда зад волана, но тогавашният собственик на Brabham Бърни Екълстоун решава да не се откаже от нея заради кандидатурата си за шеф на Асоциацията на конструкторите във Формула 1 и опасения, че останалите отбори ще бойкотират организацията заради доминацията на неговата "вентилаторна кола".

Гордън Мъри показа наследника на McLaren F1

T.50 ще се оборудва с V-образен 12-цилиндров двигател Cosworth, който ще развърта до 12 100 об/мин. Двигателят ще бъде подпомаган от 48-волтов стартер-генератор, благодарение на който системната мощност ще достига 700 к.с. В комбинация с теглото от 980 кг това обещава бясна динамика.

Гордън Мъри планира да произведе само 100 бройки от новата си суперкола. Всички екземпляри вече са капарирани въпреки цената от £2 млн. (€2.4 млн.).


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наско

    34 0 Отговор
    Гордън Мъри е един от най-успешните дизайнери във Формула1.тази кола несъмнено ще бъде брутална.

    Коментиран от #9

  • 2 детето гост и боре каскета

    5 42 Отговор
    Ха ха ха, ха ха ха, безнадеждно остаряла технология, Тесла прибира 250 хиляди депозита за няколко дни, а тези смешници, които ще са десет пъти по скъпи, но по бавни от родстера се радват че сто шарана са капарирали.

    Коментиран от #3, #8, #10, #15

  • 3 Аууууу

    15 2 Отговор

    До коментар #2 от "детето гост и боре каскета":

    И какво като са събрали 250 000 депозита за няколко дни? Депозита е $1000 за бройка, което е нищо! Вероятно депозита за 1 кола от тези е колкото за 250 хиляди Тесли....

    Коментиран от #4, #5

  • 4 гост

    6 4 Отговор

    До коментар #3 от "Аууууу":

    А ти нали се сещаш , че тия 100 човека , дето са капарирали имат по още 10-20 такива по 1-2 милиона в гаража , включително от предишния Ф 1 и ги изкарват от там 1-2 пъти в годината , че и по-рядко за по стотина км , колкото да не клеясат от стояне ! Такива коли никой не кара всеки ден , даже всяка година ! Така че музейни експонати дали имат значение за някого , освен за "колекционера" им ??
  • 5 гост

    3 11 Отговор

    До коментар #3 от "Аууууу":

    И между другото новия Роадстер наистина за една десета от тия пари предлага по-добри показатели , така че очаквай "колекционерите" да се крият под дърво и камък да не срещнат случайно някоя по улиците !

    Коментиран от #7

  • 6 ГруЮ

    3 0 Отговор
    По-скоро прилича на Батмобил.
  • 7 Алфа Вълкът

    9 3 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    А бе платени отрепки, скрийте се някъде, че ми е писнало от вас.

    Коментиран от #14

  • 8 Хайл

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "детето гост и боре каскета":

    Да ти 💩 в "напредничавата" т'сла...ти май си изпускан на глава лато бебе
  • 9 Японеца

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Наско":

    Да не казваме най-добрият! Гордън Мъри няма равен на себе си! Макларън е символ във Ф1! Жалко, че мразеха Хонда в последните години и забравиха Макларън-Хонда от 1992г.
  • 10 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "детето гост и боре каскета":

    *Депозитът е за Tesla Cybertruck и е 100 /сто/ долара.
  • 11 РЗС

    3 5 Отговор
    нека видим като излезе, че освен стария Ф1 макларън нямат един приличен модел, само някакви пластмасови обли кошници, които са доказано бързи и необяснимо за мен с никакъв приличен звук. Супер кола с визия на тойота корола и звук на ветрогенератор за мен никога няма да има смисъл за покупка. Посочете ми едно ламбо или ферари, които комбинират тези две черти. Зонда и Кьонингсег няма дори да ги коментирам, зверове
  • 12 Jezza

    9 0 Отговор
    Изглежда, все едно Дарт Вейдър е поръчал Ферари 488. И защо с инженерите на Рейсинг пойнт. Тия на Макларън какво им е ? McLaren F1 е икона, дано не направят някой глупост !
  • 13 Random

    2 5 Отговор
    Копие на Pagani Huayra.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Бачо Киро

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "детето гост и боре каскета":

    Хубаво е да четеш първо, после да коментираш. Стоте кирливи долара за недоразумението на Мъск не се считат за депозит. Затова и са 100% възвръщаеми. Естествено няма база за сравнение със 100те човека за този МакЛарън, такива автомобили винаги се изкупуват преди да излязат, така че това не е нещо особено. 250000 шматки дали по 100$ за бъдещ автомобил също нищо не означава, те нито са го купили, нито ще го получат във вида в който беше показан. Ако се интересуваш поне малко от темата ще знаеш, че няма как да излезе в този си вид поради различните регулации. Макар че го смятам за абсолютно дизайнерско недоразумение аз също съм любопитен как електрически пикап би се вписал в реалността. Имам предвид когато хората, които ползват пикапи го тестват в реалните си занимания, не разни пикльовци да ми обикалят града по кафетата и да си пускат клипчета в ЮТ...

    Коментиран от #16

  • 16 Детето гост и боре гъзето

    1 2 Отговор

    До коментар #15 от "Бачо Киро":

    Бачо, ти си селендур
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.