Last news in Fakti

18 Декември, 2019 10:15 4 666 7

Крос-купе версия за Peugeot 308

  • peugeot-
  • 308-
  • кросоувър
Крос-купе версия за Peugeot 308 - 1

Третото поколение на глобалния модел на Peugeot, носещ индекса 308 ще се състои от петврат хечбек, комби и... кросоувър версия. Информацията е на френското издание L`Argus, според които новата крос-версия ще е с увеличен клиренс, защитен аеродинамичен обвес и със скосен в задната си част таван. Производството на модела ще е във френския град Мюлуз.

За целта елзаското предприятие ще трябва да се модернизира, като ще бъде направена инвестиция в размер на 213 милиона евро. Поточните линии ще се обновят и ще се разшири производствената площадка. В момента в този завод се произвеждат лифтбека и комбито на 508, както и кросоувъра DS7 Crossback.

От Peugeot не коментират официално преместването на производството на 308 от Сошо в Мюлуз, като казват обаче, че от 2021 година в завода в Мюлуз ще се прави и трети модел. Очаква се, че новото Peugeot 308 ще съхрани бензиновите и дизелови двигатели, но по аналогия с по-малкото e-208 ще получи и изцяло електрическа версия.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Японеца

    18 3 Отговор
    Bravo, различно от конфекцията на ваг и китайчетата на мерцедес с дизайн на мазда, а за бенве всичко еднакво.
  • 2 Ххх

    8 14 Отговор
    Определено си падам по колите с повишена проходимост, но вкуса на дизайнерите от Пежо определено не ми допада. Кросоувърите от последните години ги намирам външно за определено грозни, с много неудачен дизайн. Пък и клиренсът на повечето им модели е като на обикновена кола.

    Коментиран от #3

  • 3 Фери

    15 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ххх":

    Това не е автомобил, с висока проходимост, а повдигнат хечбек. Няма двойно предаване. Купуваш козметично променено Пежо, с повдигнат просвет.
  • 4 сектант

    8 3 Отговор
    Красиви коли ама трябва да знаеш как да ги пазиш, че са много капризни особенно дизелите.
  • 5 Хо хо хо

    11 0 Отговор
    Ха ха ха хо хо хо ,карам 3 служебно пежо 2,0 hdi на почти 4 години и почти 200 000 км, умирам от смях с колегите с, " немските" коли(без БМВ -та ама там цените са..) и с дефектите и сервизните истории който им сеhttp://a1.net/qr/s/xm1k случват след около 70- 110 хиляди.....Леле....:))) В сервиз да не вшизат се молят....
  • 6 гост

    3 10 Отговор
    ....Нов ''модерен''кандидат в борбата за Годзила на годината......Грозно,отблъскващо,уродливо,скарано тотално с всякаква естетика и поне с прилична красота.....Просто не знам до къде би могла да стигне тая надпревара в създаването на УРОДЛИВИ модели от т.н. дизайнерски студия и на ония хора в тях с явно неизлечими болни мозъци,предлагащи ни такива грозотии като това недомислие на снимката.....

    Коментиран от #7

  • 7 м даа

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Дизайна е нещо субективно/ на мен пък ми харесва/36 , но си прав , че очевидно в кросоувърите се налага някаква футуристична линия , която почти винаги влиза в разрез ергономията и видимостта . Тези автомобили се целят в част от младежката аудитория , а за останалите си има хечбек , комби , седан или пък класически джип, свят голям.