Last news in Fakti

23 Декември, 2019 15:16 51 395 123

Ниската скорост предизвиква все повече катастрофи

  • скорост-
  • катастрофа-
  • пътнотранспортно произшествие

Прекалено бавното шофиране и неоправдано ниските ограничения на скоростта стават причина за все повече пътнотранспортни произшествия, сочи проучване на британското Министерство на транспорта. Редица английски експерти изтъкват и факта, че водачите, които се влачат по пътищата на Острова, изнервят останалите участници в движението и така застрашават безопасността, съобщава Daily Star.

Според статистиките на транспортното министерство на Великобритания през последните пет години броят на загиналите и ранените вследствие на катастрофи, предизвикани от водачи, които карат със скорост далеч под ограниченията, е нараснал със 75%. Прекалено бавното шофиране става причина за средно три сериозни катастрофи по пътищата на страната седмично.

"Изобщо не съм изненадан от тази тревожна статистика", коментира Хю Бладън, основател на Алианса на британските водачи. "Прекалено бавното шофиране е егоистично и откровено глупаво и води до катастрофи. Отдавна твърдя, че такова поведение дразни останалите на пътя и ги принуждава да предприемат рисковани изпреварвания".

Бладън смята, че причина за нарастващия брой на катастрофите са и безсмислено ниските ограничения на скоростта. Според експерта те трябва да съответстват на реалните пътни условия, а не да са просто резултат от пожелателно мислене.

"Налагането на по-реалистични ограничения, които отговарят на условията в конкретния пътен участък, а не на представите на разни доброжелатели, определено може да помогне за справянето с проблема", отбелязва Бладън.

Шофирането със скорост далеч под ограничението без основателна причина е наказуемо по британския закон за движение по пътищата. Глобата за водачи, които карат опасно бавно, е £100 (€117).


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 92 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 daдада

    218 19 Отговор
    И у нас е така.
    На магистралата - дясна лента с 60, лява с 180...
    По главни пътища се кара с 50-60, всеки се напъва да изпреварва..

    Коментиран от #6, #13, #22, #114

  • 2 Гост

    295 6 Отговор
    Най-безопасната скорост е тази на трафика в конкретния участък! Прекалено високата скорост, както и прекалено ниската водят до повишаване на риска от катастрофи! Тегаво е, когато пътят е с недостатъчно брой ленти и се смесват различни типове МПС-та. Това неизбежно води до конфликтни ситуации.

    Коментиран от #11, #113

  • 3 Батката

    39 119 Отговор
    Тази статия ще я приложа като възражение на глобата от електронния фиш издаден за превишена скорост на излизане от Люлинския тунел с чипосаната ми Е60-тка.

    Коментиран от #5, #71, #101

  • 4 черен хумор

    30 33 Отговор
    Тоя дядка на снимката ..както са го хванали в профил много прилича на..мене ! Въобще,ако питаш младите не да кара кола,а да се вози в катафалка. Няма пътни знаци,ограничения,а и да друса...не се усеща.

    Коментиран от #90

  • 5 Луд

    143 16 Отговор

    До коментар #3 от "Батката":

    Батко,чети ли статията за нивото на интелигентност.Освен въглерод двуокис пише, че и феновете на чипосани Е60 допринасят за намаляване на интелекта

    Коментиран от #17

  • 6 Гост

    249 12 Отговор

    До коментар #1 от "daдада":

    Прав си. Опитвал съм се да се движа със скорост от около 120 км./ч. по магистралите ни, ами не се получава. Започвам да се движа на зиг-заг от едната в другата лента. Настигам движещи се МПС-та с 80-90 км./ч., които трябва да изпреваря, в същият момент в лявата лента летят с по 160-180 км./ч., което пък ме прави опасен за тях. Не дай Боже да има и засилен трафик /по празници или уикенд/ - става пълна лудница! В тези случаи влизам в лява лента и с колкото кара този пред мен, с толкова карам и аз! В Рим като римляните! :)

    Коментиран от #19, #25, #40

  • 7 гост

    123 16 Отговор
    Вярно е! У нас - ограничение на магистралите. Останалите пътища през десетина километра - ограничение 60 км/час.
    Но пожарникару пътума с ескорт на НСО и не му дреме за народа!
    Няма такава държава!

    Коментиран от #80

  • 8 бегачка

    96 9 Отговор
    Ааа добро утро бе - тез англичани откриха топлата вода !
  • 9 niko

    132 17 Отговор
    В България и магистрали ли има.......от кога?

    Коментиран от #35

  • 10 Хасан с БМВту

    24 65 Отговор
    НАЙ-ДОБРЕ КАРАМ С 200 :)

    Коментиран от #12, #29, #116

  • 11 Браво

    73 11 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Точен коментар. Не трябва бързо, не трябва и бавно. С 5 км/ч над ограничението и в колона, а не да се тръгва с едни изпреварвания.

    Коментиран от #94

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Ооо

    68 14 Отговор

    До коментар #1 от "daдада":

    По мен си ако гледам - като няма движение - карам с 130 по магистралата - постоянна скорост.. като има движение - 140 дори 150 на места! Нищо ново не казва статията. Сума изнервени водачи в резултат на други които се влачат, особено като видиш че не карат безопасно... гледаш да избягаш да си по далече че си личи че не внимават.. като добавим и тия дето са решили да самораздават правосъдие, щото сега са се почувствали силни и щото трябва да влезеш с 90 в лявара лента на магистралата за да изпревариш друг дето кара с 85... и щото сега ще му покажеш на тоя дето кара със 130 - кон боб яде ли..... и как да няма проишествия? Не на всеки му издържат нервите и си страдат после!

    Коментиран от #14

  • 14 Ооо

    54 38 Отговор

    До коментар #13 от "Ооо":

    На фона на всичко това прелитат дачии и 20 годишни опели и рена с над 160. И се чудиш каква е тая смелост ???

    Коментиран от #41

  • 15 Рошко

    26 11 Отговор
    Пука ми че ми дреме за острова, тука да внимаваме някой джигит да не утрепе
  • 16 Чичо Тони

    159 7 Отговор
    За България, където пътищата са тесни и с много завои, важи в много по-голяма степен. Решението е елементарно! Дай път! Караш бавно защото си несигорен, караш бавно защото си в такова настроение, виждаш че зад тебе се образува колона - намали и дай път с мигач. Въпрос на култура и обучение в курсовете за кормуване. Съвсем отделна тема са множеството абсурдни ограничения (хранилки) с които са изпъстрени пътищата.

    Коментиран от #77, #89

  • 17 Батката

    15 30 Отговор

    До коментар #5 от "Луд":

    Виж сега Пешо бързия дето ми постави чипа ми обясни,че това е допълнителен интелект за електрониката на Бавареца ми което значи увеличение а не намаляване.За нивото на въглероден двуокис смятам,че е намалено защото най много минавам през тунела и газовете си остават там.

    Коментиран от #56, #66, #108

  • 18 КИРО

    39 20 Отговор
    Високата скорост убива и то рядко поединично, винаги повече хора....карайте с жред знаците, внимателно и мислете за последствията, които винаги са трагични, физически и финансово!!!
  • 19 Точно така

    75 5 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    се получава, ако искаш да се движиш със скорост около 120. Чувстваш се като слаломист. Ако всички караха с над 90 в дясната и с под 140( каквото е ограничението) в лявата лента, потока щеше да е равномерен и без излишни конфликти. "Ремонтите" тук ще ги оставим на страна, защото е видно, че са безумно организирани. По пътната мрежа, ограниченията в повечето случаи са абсолютно несъобразени с реалната обстановка и доста често опасни, ако се съобразяваме безусловно с тях. "Контролните органи" пък ги ползват за "хранилки" вместо да вземат отношение за коригирането на явни безумия.
  • 20 gdf

    99 11 Отговор
    Ще се сетите. Аман от киртаци които при ограничение 90 карат с 55 и хората си застрашават живота за да ги изпреварят. Егоизмът по бг пътища е на най-високо ниво, всеки си мисли че сам на пътя и всички са му длъжни. Ените карат с 180 при ограничени 90 - и си им виновен че не караш както тях, другите карат с 50 и си бъркат в носа или си чешат шушоните.

    Коментиран от #100

  • 21 много ясно

    61 42 Отговор
    ей такива като този на снимката, че и по-стари с най-разлини болести които не могат да ходят ама седнали зад волана, са едни от най-опасните(може би само по-опасни са 18-20 годишните които вчера са взели книжка и се мислят за безсмъртни и тъмнолилавите без книжките) защото изнервят др шофери като карат с 60-70 извънградско и принуждават да ги изпреварват неправилно. Примери бол съм видял и на пенсията не му пука че тира се е залепил на половин метър от него и само що не го е бутнал(срокове гони човека, а чичака за никъде не бърза, ходил е до града да си вземе пенсията и да си купи това-онова и сега половин час цялата колона ще го чака докато хване разклона за село, пък не можеш и да го изпревариш че пътните условия не позволяват, рисковано е, има голямо движение по Е-79 а и на пенсията не му пука да вземе да се отбие да отпуши тапата абе изобщо картинката е пълна, нямате си на представа на какво съм се нагледал-или ще е някоя наплашена женска която се е залепила за волана и кара също със 60-70 и дясната й страна гази банкета или ще е полу-жив пенсионер който няма вече никакви реакции ама и той седнал зад волана-живо камикадзе). Трябва над 70 годишните проверочен всяка година задължително!!!

    Коментиран от #53, #60, #64, #78

  • 22 type-R

    24 29 Отговор

    До коментар #1 от "daдада":

    И къде пък видя някой да кара извънградско със 60? Освен ако не е трактор, който пък ВЪОБЩЕ няма място на пътя! И аз се изнервям когато тръгнат да намаляват на 15 км/ч за завой след светофар, а аз съм на 2-ра и колата си иска 25-30, и аз съм търсил как да изпреваря пушилник, но нека първо полицията си свърши работата да разкара тракторите от пътя и тролеите и те да спрат да заемат И ТО НАРОЧНО по две ленти! + това накърпените пътища и лошо поставените шахти понякога принуждават да намаляш. И те също са виновни за катастрофите.
  • 23 Nekrologa

    29 3 Отговор
    на снимката е пичага.Вижда се че вижда да кара..xa xa xa….весели празници и не караите пили....
  • 24 type-R

    36 9 Отговор
    На мен примерно ако мина по междуселсли път ми друса много и намалям на 50-60 за да не разбия колата (и много други го правят, само тия със служебните баничарки продължават с 90), но щом стъпи на добър път ускорям и си карам с окло 100-110.
  • 25 Куртизанка Куртен

    35 1 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Затова хората имат магистрали с 3 и повече ленти
  • 26 Пъпъгал

    32 7 Отговор
    А стига бе, верно ли?! А на "Арбанаси" знаците за 40км/ч максимална! Днеска преди обед, една Лада Нива се беше лепнала в мантинелата на един от опасните завой в Търновската част, тъкмо беше прекапало, колкото да замаже пепелта. Мигнаха колегите шофьори, намалихме, разминахме се - това добре. ОБАЧЕ, едно синьо Берлинго/Партнер, оттам като направи една колона на 40км/ч, стресна ли се колегата, какво, не мога да кажа. Не питайте как сме спускали към Г. Оряховица. Аз лично съм водил спир след ремонта на втората част на прохода, че 40максимална е МАЛОУМЩИНА, и КАТ си "връзват гащите" да не разследват ПТП. Арбанаси на загрял автомобил и нормални пътни условия се кара на 70км/ч нормално.
  • 27 onq s konq

    48 28 Отговор
    Без да съм бил в Англия и Америка спокойно мога да кажа предвид впечатленията ми от Телевизията и Законите им,че Автодвижението им НЯМА НИЩО ОБЩО с Българското.1/В Англия макс. скорост по Магистралите е 112 км/ч/в Америка е 121/. за разлика от Нашето.2/Там ТРУДНО можеш да надвишиш Скоростта ЧУВСТВИТЕЛНО,по простата причина че МПС-тата са нагъчкани по Магистралите като "Сардели в консерва" и СЕ ДВИЖАТ/ПЪЛЗЯТ/ В "ПАКЕТ",т.е не може да се изпреварва - няма място!3/Ако все пак някой "успее" да надвиши скоростта МАКАР И С МАЛКО,то неминуемо ще бъде засечен от Осеяните с Камери пътища за разлика от бройката им у нас,като глобите са около 8-10 ПЪТИ по високи ОТ НАШИТЕ,а има и ЗАТВОР ЕСТЕСТВЕНО...пък нека Галфоните тука да си приказват че Заплатите били малки,а ЦЕНИТЕ БИЛИ СЪЩИТЕ КАТО ТАМ.И недоумявам- КАК все още има Главанаци по Форумите които се опитват да внушават,че трябвало "немедлано" да се Спасяваме през "Терминал-2",т.е. ДА ОСТАВИМ тукашния Рахатлък и да се забием на Мама си в г.за?!

    Коментиран от #48, #95

  • 28 Иванов

    51 3 Отговор
    Заповядайте във варненските села Крумово и Пясъчник, да видите как в едни рядко населени места има ограничение от 30 км. Просто рай небесен за катаджии. ,,Санким'' там има у-ще или детска градина.
  • 29 Audi

    13 13 Отговор

    До коментар #10 от "Хасан с БМВту":

    Заради такива като тебе ми се налага да скачам непрекъснато на спирачките ,като ги настигам! Защото си мислят ,че няма по бързи от тях. 😂
  • 30 Каруцаръ

    44 7 Отговор
    Еййй! Туй от трийсет години го говоря! Особено-безсмислени ограничения(например- участъкът от подбалканският път край Сливен е "населено място"-50 км/ч) Ако пред вас няма никой, а зад вас- десет коли, значи сте проблем на пътя и сте опасен!

    Коментиран от #43

  • 31 Кико

    9 20 Отговор
    Не един старец е убил на пътя млад човек. Грехота.
  • 32 Иве

    31 2 Отговор
    Магистралата трябва да е 3 или повече ленти с аварийна това наще са скоростни пътища. Но в чужбина хората си спазват да си изпревариш и пребереш, а не да ти светкат свират и средни пръсти. А и този tailgating го правят само държавни коли да ти се лепи на 2 см от бронята и да се пеняви вътре ганьата. Нито икономика може да се създаде кадърна нито нищо с тази инфраструктура.
  • 33 Каруцаръ

    15 5 Отговор
    Ногу тъпи тез ингилизи, бееей! Кви сложни статистики водата! То па земи да са окажи, че има и виновни пешеходци за катастрофите! Що не си карат кат наще- две причини за всиииички катастрофи- винаги шафиора и винаги превишена или несъобразена скорост! Е, по нявгаш- малко алкохол за разнообразие ....
  • 34 Хасан4о

    41 2 Отговор
    Чудо ,нов асвалт на отсечка от 30 км с една лента за всяка посока.Боя нова . Отстояние както си трябва ,канавки и ... две места от по 700 метра и едно от 1 км където може да изпреварваш. Поле ,видимост колкото щеш - Само знаците които са по 20 тина на 50 метра и знаците стоп указващи на трактора от полето да спре . Колко пари са гушнати за тези знаци дето не са за никого освен за "поръчката " . Провадия- Старо Оряхово е само забранено изпревалването ,30-40 в селата ,прегазени полицаи и 60 извън селата. Всичкия тежък трафик на камионите пренасочен от там за и от Бургас . Каруци ,селскостопански животни ,мотори и коли без номера от близките махали. Съответно се изтрепват там хората . Ма кво ти пука-асфалта нов ,парите усвоени . КАТ са на магистралата и циганските нарко и проституто барони си хвърчат срещу тебе с тежки лимузини защото за тях няма контрол и всичко е кеш. Кви образования ,кви шофьорски книжки и закони въобще.
  • 35 Ranc

    24 3 Отговор

    До коментар #9 от "niko":

    Как да няма магистрали ,има разбира се ,не виждаш ли тази година се режат лентички за някой си километър ,другата година почват ремонтите !!
  • 36 9689

    25 3 Отговор
    Пътни знаци и камери пълнят гушата на мутрата и слуги и банката която събира глобите.
  • 37 Шаран БГ

    54 3 Отговор
    Може ли някой да преведе на човешки язик "опасно бавно" ? Само в точните стойности е истината. Например: при разрешена максимално допустима скорост от 90 км/ч, опасно бавна ще е всяка скорост под "Х" км/ч. И за това имам километраж - да не превишавам макс. и да не падам под "Х" км/ч. Така произволно всеки може да каже, че и 77 км/ч е"опасно" бавна. Когато за магистрален път е казано, че не бива по него да се движат МПС, които не могат да развиват 50 км/ч, то поне аз така го разбирам: Щом може да се движи по аутобана и с 52 км/ч , никой няма право да му се сърди и да негодува.Че не е желателно някой да се влачи така - не е . Че е опасно -опасно е ! И за това всеки автомобил вече има тъй-наречените "аварийни светлини", за да ги включи, ако му се налага да върви бавно !! За мен обаче е непонятно друго, което съм го писал и друг път. Ако се движите по път с разрешените 90 км/ ч, защо няма нито един автомобил, който да се движи след Вас , а всичките Ви изпреварват , като безспорно нарушават забраната за скорост??? И още по-непонятно е това, че като ме изпреварят често пъти започват да се движат със скорост по-ниска и от 90 км/ч. Тая простотия наистина не я разбирам !!

    Коментиран от #44

  • 38 комшията

    7 16 Отговор
    Аз виждам нещата по друг начин. Не случайно полицаите пишат в акта за нарушение несъобразена скорост, която може да е висока или ниска. Но по- големия проблем е безотговорното шофиране. Затова шофьорска книжка само на работещите, а другите с градския транспорт или пеша.

    Коментиран от #52

  • 39 Steks

    13 13 Отговор
    От край време дясна лента не ползвам освен ако има някой който да фърчи с 220 карам 140/150 до 160 опасност никога не съм бил иначе примери за самоубиици на пътя колкото искате наскоро ей така карам си аз 150 лява лента и изведнъж некъв идиот решава да се включи и той но първо прави пристрояването после мигач и бам 80/90 ЛЯВА лента и от тук аз какво правя спирачки намалям супер рязко от 150 до скороста на идиота святкам му мигачи му пускам та след 5мин реши да се прибере ама колоната ит коли вече си беше стабилна
  • 40 Гост

    44 7 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Тия дето карат с 90 по магистралата го правят защото пътя е разбит. А онези които карат със 180 на същата магистрала или са с големи коли като танкове или със служебни или не са с всичкия си.
  • 41 Гост

    3 6 Отговор

    До коментар #14 от "Ооо":

    Не е смелост а е глупост
  • 42 8888

    30 5 Отговор
    СОФЯНЦИ СМЯТАТЕ СЕ ЗА МНОТО УМНИ НО НЕ Е ТАКА ИМА МНОГО НАЧИНИ ДА СЕ ОРГАНИЗИРАТЕ ЕДИН ДЕН НЕ ПОВЕЧЕ И ОТ СУТРИНТА ДО ВЕЧЕРТА ДА СПАЗВАТЕ ТОЧНО ОГРАНИЧЕНИЯТА ЗА ДА ВИДЯТ ТЕЗИ КОЙТО ВЕ ДЕБНАТ С КАМЕРИТЕ КАКВО ЗАДРЪСТВАНЕ ЩЕ СЕ ПОЛУЧИ А НЕ ДА ВИ СМЯТАТ ЗА ГЛУПАЦИ ЦЕЛТА Е ДА ВИ ОБИРАТ А НЕ ЧЕ ИМ Е МНОГО ЗОР ЗА ВАС

    Коментиран от #51

  • 43 Гост

    12 2 Отговор

    До коментар #30 от "Каруцаръ":

    Акъл от каруцар нищъ!
  • 44 Гост

    28 5 Отговор

    До коментар #37 от "Шаран БГ":

    За джигита всичко останало е опасно бавно. И с 200 да си той ще те настигне внезапно и нервно ще ти свири да не му се пречкаш.
  • 45 Гост

    14 22 Отговор
    Касабов, даваш ли си сметка какви крилца им никнат на джигитите, заради "умната" ти статия? Колко ще тръгнат да карат като снаряди, убедени, че правото е на тяхна страна, щом си писал в подкрепа на джигитлъка? Ама споко, ти си постна матреала и ся си за Пулицър.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Хахаха

    5 0 Отговор
    В дребен план, там където са поазани новините - Четени, Коментирани, Нови, на фотоса ми се видя, че чичака е добрият професор, който си отиде съвсем скоро!
  • 48 Ивайло Пенев

    19 3 Отговор

    До коментар #27 от "onq s konq":

    Без да си бил в Англия и Америка не говори! Максималната скорост в САЩ е различна в Западните и в Източните щати. На Запад е между 110 и 130 км/час, на Изток е 100-105. Има и изключения като Тексас, където достига и 140 км/час. Американците ги уважавам заради това, че е трудно някой да нарушава ограниченията на скоростта, защото веднага ще бъде спрян и глобен от полицейски екип - дали за прекалено висока, дали за прекалено ниска скорост. Автомобилите не са нагъчкани, освен в близост до големите градове и то в час пик, когато всеки пътува от/до работа, но това е обичайна гледка и в Германия, Франция и Великобритания. А у нас тепърва се създава магистрална полиция, при положение, че и лентите за движение в посока са 2, ще трябват и хеликоптери за проследяване на бегълци и отделно наистина бързи автомобили - все проблеми за решаване и доста пари за инвестиции... За "спасяването" през Терминал 1 и 2 мога да кажа само, че това е лично решение и няма нищо, ама нищо общо със скоростта по пътищата. Ако ти смяташ за предимство това да не платиш няколко глоби от по хилядарка, то друг ще предпочете развитата социална инфраструктура в Западна Европа и спокойния начин на живот там...
  • 49 Тираджия

    22 5 Отговор
    В Испания( държавата с най развита пътна инфраструктура в Европа ) когато изкачвам с тира баир и скороста падне на 50 веднага пускам аварийните. Иначе полицаите глобяват. Парадокса е че като дойде равното и вдигна 90 (колкото е електронно ограничен всеки тир) започвам да настигам леки автомобили които са ме изпреварили на баира.
  • 50 vasik atanasova

    19 34 Отговор
    ГОЛЕМИ ГЛУПОСТИ СЕ ПИШАТ
    КАТО КАРАШ БАВНО ДОРИ И ДА КАТАСТРОФИРАШ ЩЕ СИ ОБЕЛИШ НОСА
    А КАТО Е БЪРЗО ЩЕ СЕ РЕЖАТ ЛАМАРИНИ
    А КОЙТО ИСКА ДА ИЗПРЕВАРВА ТО СИ Е ЗА НЕГОВА СМЕТ

    Коментиран от #54, #61, #107, #115

  • 51 Глупости👀

    19 1 Отговор

    До коментар #42 от "8888":

    Глупости карал с ограничението и все бързаците са с мене на светофара, трябва да се правиш на фитипалди и ще спестиш едни 10 тина минути дето не си заслужават. Едно че кола се чупи, замърсява, а и като те гепат си е за твоя снимка, трябва да взимаме пример от съзтезателите, които като са в градски условия си спазват всичко като искаш да се вживяваш си има места за това.🙃
  • 52 type-R

    8 0 Отговор

    До коментар #38 от "комшията":

    Защо, хората с висше образование нямат ли право на кола?
  • 53 ясно Много!

    10 5 Отговор

    До коментар #21 от "много ясно":

    Трябва на Такива утайки', като теб-Проверовечен или както си го издраскал тука проверочен' ...Всяка година ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!!
    Аман от Кретени

    Коментиран от #98

  • 54 Фиксинг

    10 9 Отговор

    До коментар #50 от "vasik atanasova":

    Право казваш. Не бавната скорост е проблема, а бясното каране. И неподходящи знаци. Добре е на магистралите да има три еднопосочни платна. С до 90, от 90-130, от 130-до кожното място и скорост. Всеки ще е доволен. Така лудите ще се изпотрепят сами....
  • 55 ГЕРБ

    15 9 Отговор
    Ние от политическа партия ГЕРБ в имато на вашето добро и здраве! В името на това да не се случват инциденти на пътя, след Нова година ще предложим, да се приеме закон с който да бъде забранено карането с по-ниска скорост от максималната, разрешена за пътния участък.
    Например: Карате в града и при позволена скорост 50 км/ч, вие карате с да кажем 40. Глобата да е 200 лв. без ДДС за първо нарушение. Ако карате с 30км/ч, тия 200 лв. да се умножават по 3.14, слад което да се умножат по ЕГН-то на водача.На полученият резултат да се сложи 35% ДДС и при невъзможност на водача да плати на място, да му се отрежат и двете ръце, че да се научи на РЕД и ЗАКОН!
  • 56 Луд

    7 1 Отговор

    До коментар #17 от "Батката":

    Тук вече няма каква да кажа.Браво!
  • 57 кючук чобан Калитко

    25 0 Отговор
    В САЩ глобяват, ако караш бавно и след теб се е образувала колона от автомобили!
  • 58 Гражданин

    16 0 Отговор
    Не харесвам англетата, ама този път са прави.
  • 59 hmhmhm

    8 4 Отговор
    Всеки е индивидуално опасен. Too fast too slow?! Това че по българските магистрали е разрешено с 140км това не значи че е бързо. Има коли на който километражниците са им до 500км. Ама нашите пътни строители не могат да направят скоростни отсечки. Имаме дупки все едно сме на марс
  • 60 Остап Бендер

    49 2 Отговор

    До коментар #21 от "много ясно":

    Нищо не ти е ясно,на 76 съм и карам перфектно,с малко по голяма скорост от разрешената,ако обстановката разрешава-градско~60,извънградско~100.На магистрали карам на круиз контрол без превишение и също се възмущавам от прекалено бавно каращите.Карам кола с 420 НМ въртящ момент ,позволяващ ми бързи
    и по безопасни изпреварвания.Имам камера за задно виждане и други екстри,които да компенсират неизбежните възрастови изменения .И най важното-имам чувство за отговорност,което не зависи от възраста. Ограниченията от 60 км преди всяка пресечка с второстепенен път,скапана кебапчийница или бензиностанция са абсурдни,трябва да се заменят със знак за повишино внимание.Има и стотици ограничителни знаци,които стоят забравени с години след като е свършил ремонта и предизвикват недоумение у водачите.Никакъв контрол и санкции за безумните изпреварвания и S-образни лавировки от самозабравили се простаци,мутри,парвенюта със сръхмощни двигатели и охраняващите ги дебеловрати безмозъчни орангутани.Пътна полиция,хитро прикрита зад безсмислен ограничителен знак.Бащинско затваряне на очите пред циганската напаст от неграмотници с купени книжки или без.Магистралите са само в повредените мозъци на Боко и глашатаите му,защото само с 2 ленти за движение-т.е. не са никакви магистрали.И после 70-годишните ви са виновни,дето сме най дисциплинирани,а за келешите,дето и в казарма не са ходили и нямат елементарно чувство за отговорност и дисциплина си затваряме очите,нали?

    Коментиран от #68, #97

  • 61 Милен

    33 7 Отговор

    До коментар #50 от "vasik atanasova":

    Въпросът не е в това, какво ще стане с теб при катастрофа с ниска скорост, а в това, да не пречиш на скоростните пътища с прекалено ниската си скорост. Не може да излезеш на магистрала с 2 ленти в посока и да караш с 80, защото създаваш предпоставки за катастрофа. Как ли?! С това, че шофьорите зад теб не могат да излязат в лявата лента и изпреварят, защото там са тези, които шофира със 120 - 140 и при интензивно движение лявата лента се блокира за тези отдясно. Именно така се получават колони автомобили, не всеки разполага с твоето безкрайно време, много хора бързат и при нервиране ще изскочат в лявата лента, където някой ще ги помете. Остават трупове и ранени, а ти си продължаваш като невинно агънце, щото си шофирал с 80 и не си даваш сметка, че на хората зад теб им е писнало от ниската скорост и именно заради теб са предприели опасен и рискован опит за изпреварване. За това става дума!

    Коментиран от #106

  • 62 Крали Марко

    7 10 Отговор
    Трябва: след 70г всяка година проверочен изпит като за психо при нас- проф.шоф.
    Вдигане на поне 70 км/ч като минимална скорост на "магистралите "ни.Глоби за "тападжиите(тападжийките) и неотбиващите пълзящи претоварени мпс. Преди в нормалната България имаше огромни табели по пътищата, най-вече планинските с надпис:"ОТБИЙ !ПРОПУСНИ КОЛОНАТА!"А нашите "магистрали" са пътно недоразумение в бълхария !!! Магистралата е пътно съоръжение с минимум ТРИ (3) ленти за движение и 1аварийна лента и непрекъснати заграждения по протежение на пътя.Ясна и видима маркировка.
  • 63 време е

    9 2 Отговор
    време е,крайно време е да се поучим от британия,а и щом има3600 полицай за коледа,да има толкова и в обикновените дни и най-важното-да ги виждаме да патрулират,а не да спят през ноща в някой тих ъгъл
  • 64 Още от Остап Б.

    23 4 Отговор

    До коментар #21 от "много ясно":

    Що се отнася до "пенсиите",първо-по добре не показвай публично,че ти липсват пърите 7 години на семейно възпитание и второ, не забравяй,че календара много бързо бяга доказано еднопосочно,докато се огледаш и си станал за пенсия,пожелавам ти да я доживееш,не е толкова страшно.Впрочем,поради Боковия геноцид спрямо пенсионерите, на 76 г.още работя една от най инфарктните професии в света и не застрашавам колегите,даже ме уважават и благодарят за това,че безкористно ги обучавам професионално и с личен пример.Е,някои не се сещат да благодарят,може би от липсата на ония 7 години.

    Коментиран от #83

  • 65 Крали Марко

    11 0 Отговор
    А в бойкостан преди тунели "магистралките ни" се вталяват и стават с 2 ленти за движение- аварийната лента изчезва!? Икономийте(кражбите) къде ли отиват?! Забелязахне ли че на "Хемус " един с друг тунелите не си приличат. Кога ще боядисат "Витиня"? Кога ще сложат еднакво осветление? много Кога ?
  • 66 само да ти кажа

    12 1 Отговор

    До коментар #17 от "Батката":

    че нищо не си разбрал от коментара на "луд"
    чипа дето си го сложил на "Е60-та" наистина "качва интелекта" на "Бавареца" ти,но много рязко е понижил твоя интелект,което се вижда и от отговора ти!По твоите разсъждения,че "газовете оставали в тунела" ,то този тунел или си го объркал с крачолите на панталона си,или от преминаването и на другите автомобили,смогът(извинявай-газовете) ще са толкова гъсти,че "бавареца ти ще се разплеска като в стена
    сега всички разбраха,че чип-осания ти автомобил има повече интелект от теб
    поздрави или....по-здрави-което си избереш
  • 67 Hellish

    28 4 Отговор
    Днес настигнахме един чичо с Пежо 206 .Колата пред нас го изпревари в завой.Тъкмо оплювах какъв дебил е този изпреварващия и го застигнахме ние.Еми на широк хубав път с плавни завои той караше с 50 и преди да го изпреварим на съвсем лек завой който може да се вземе с максималната скорост на която и да е кола той си бодна спирачките и слезе на под 40 .И аз съм пътувал така, в гъста мъгла или при порой нощно време.Но при един хубав слънчев следобед на път с видимоста и хубав асфалт.Щом ми намаляш под 50 на прав участък ,значи си за взимане на книжката.Такъв ако някога му поднесе кола или му се случи ситуация той и да реагира не може.Иначе такива обикновенно са мн силни с коментари аз карам от 40 години ти на мен няма да ми казваш.Да ама караш по 2000 на година от вас до селото ти на 10 км до града и обратно веднъж в седмицата с 40-50 .Неграмотници
  • 68 Hellish

    20 0 Отговор

    До коментар #60 от "Остап Бендер":

    Аз не съм от твоето поколение, на 33 съм, но няма една не на място казана дума в коментара ти. Общо взето всичкото е до акъл.Както стреснатите бавно каращи така и вярващите си кретени с мощна "нова" 18 годишна бегачка са опасни на пътя.Братята роми всичка са с коли а не могат да си напишат името, да не говорим, че повечето нямат умствен капацитет да разберат нещо не наред има ли с автомобила и най-вероятно нищо никога не се подържа.Положението си е зле и реалистично погледнато ще става все по-зле
  • 69 Age

    8 3 Отговор
    Бе те не знаят къде се намират, камо ли защо не могат да карат със скорост, по-висока от ограничената.
  • 70 Age

    2 1 Отговор
    Имат територия максимум 2 и няколко пъти по-голяма територия от България, а имат население почти 68 млн., много ясно, че скоростта на пътищата ще бъде "неоправдано" ниска.
  • 71 Ако баба ти беше мъжка

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Батката":

    Приложи и 2 лопати лански сняг.За да е сигурно възражението ти .Успех.
  • 72 МП4

    22 1 Отговор
    Ние сме недоразумение на природата , за живеещите в БГ пиша...Това мигачи , това да изчака да премине автомобила на гл път и после да навлезе в лентата, засичания . Излиза дядо Батко без мигач, без да знае в коя лента е, най-добре тази в "средата" . Най - обичам да ме засече някои и след 60м да отбие и спре, зора е голям да се нареди нщ че след 50м спира. Гледам учебните коли, нз това нови правила ли са не с 50, не с 40, не с 35км/ч, с цели 20км/ч се движат, ми защо изобщо си се качил да караш, подяволите??! Аз с колелото карам с 30 примерно.....Истината е посредата, карайте най-оптимално, правилно. Поддържайте някаква скорост, така че да не пречите на движението, да не задръствате, бъдете по динамични някакси , да се изтеглят автомобилите по-бързо. Любимото ми е светофара свети червено, движат се 6 коли едва, едва наближаваме светофара, светне зелено и изведнъж, ААА спират вс .. . . .. Тръгваме тръгваме, неспираме на зелени, освен ако няма пешеходци и т.н. според ситуацията. Абе като цяло сме аборигени, както по-горе е написано дясна лента 60, лява 180 :DDDDD ,как да стане един го сърби он го боли, трети се смеее
  • 73 любо

    5 1 Отговор
    Най -после една умна статия !!!
  • 74 Бургазъ

    10 1 Отговор
    ...в "най-добрия" град за живеене в България.....нямаме тези проблеми..... пътищата са "леш"...."дроб-сърма"....и всичко, благодарение на управлението на кметът и шайката ГРОБ.......отделно и заради т.н. "столичани"......в повече(селяни).....изсмукват ресурсите от цялата страна...но един слънчев ден....всичко ще приключи много бързо......весели празници на всички.

    Коментиран от #81

  • 75 Мислителя

    8 1 Отговор
    В България е винаги така да се нарушава това което е забранено. Чудя се ако няма ограничения как ще е.
  • 76 ИВАН

    11 0 Отговор
    Ами карат със 160 и нагоре, щото не ги интересува разхода на гориво, замърсяването на въздуха, природата пък изобщо ... тука всичко е от мутра и дебил нагоре - парите над всичко ... опссс, Весели празници :)
  • 77 Тъй се дава път

    6 2 Отговор

    До коментар #16 от "Чичо Тони":

    Лятото целия път Батак-Пещера огромна колона се движеше с 20 км/ч заради един добрички папардак. Очевидно в региона им идеята да се спазва Правилника за движение е недостижима
  • 78 Жив да си

    5 0 Отговор

    До коментар #21 от "много ясно":

    И да доживееш тази възраст. Искам тогава пак да се изкажеш по въпроса. Защото едва ли ще хващаш автобуса, за да не пречиш на останалите водачи по пътя.
  • 79 Баба Меца

    8 0 Отговор
    Ся, тоя ингилизин не отчита един друг факт за допотопна България. А именно - че у нас никой не го е еня дали ще се пребиеш. Всички измислени ограничения са изкуствени, за да провокират нарушения, а оттам - и глоби, които да пълнят касичката на управляващите престъпници. Не знам колко се краде в Англия, ама в колнията Булгаристан, ак откраднеш 5 милина, не се смята за кражба, и се краде неопрекъснато! ШАЙКАТА ОПГ трябва да блогоденства. Тъй че, англичанино - заври си изследванията знаеш къде.
  • 80 Домакин

    0 6 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    А фатмака сам да кара само борисов ли кара с нсо и кои отговаря за нсо за малоумниците борисов е виновен за всичко
  • 81 Сл бряг

    3 5 Отговор

    До коментар #74 от "Бургазъ":

    Когато борисов основа град бургас през 2век пр н е нямаше малоумници тои беше виновен за падането на българия под турско иго и т н
  • 82 факт

    1 0 Отговор
    е за това не са европейци
  • 83 Ново

    1 1 Отговор

    До коментар #64 от "Още от Остап Б.":

    Защо автора е снимал бсп в колата тя си отива
  • 84 Хайл

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Aсан":

    Той е гледал километража на някое БМВ 315 от 72 г-то е до 200 😄😄😄
  • 85 Димов

    7 4 Отговор
    Идеята се харесва само на хора с големи кубатури, които горят по 300л нафта на месец, но упорито твърдят, че трябва да се вдигне данъка на старите Фиести, защото замърсявали.
  • 86 гощо

    9 1 Отговор
    Добро утро! От кога говоря за минимално разрешена скорост! Ама у нас си знаят само ограничения,бавно,бавно! Те тия дето ги мислят нещата съдят по себе си,налЕ са умствено изостанали!
  • 87 Чума

    11 1 Отговор
    Ле-леее, колко сте загубени! Задачата няма решение! Толкова ли не ви стига акъла! Може ли 2 превозни средства и каквито и да е движещи се с различна скорост тела да се движат заедно или в някакъв приличен синхрон, хармония и порядък! Отговорът е прост като Вас - НЕ МОГАТ! Това е хищническата същност на капитализма - едни ще напреднат, други ще изостанат, трети ще загинат. Така е и в живота - естествен отбор и това прави капитализма по продуктивен от комунизма, защото слабото загива, остава най способното и приспособимото и това на демократичен език се нарича - Успех! Победа! Два свята - единият излишен, каза поета написал и ,,Приказка за стълбата преди век"! Идеалният вариант предполага да има отделен път за дядки с Москвичи, друг за тези с Рена и Опели и пет - шест магистрали за елитните състезатели! Отделно за автобуси, отделно за микробуси, отделно за тирове и още по отделно за по малки камиончета, багери, трактори и комбайни. Но, в реалния живот идеални неща няма! Весела Коледа и Рождество!
  • 88 Шопо

    7 0 Отговор
    Абе сака са малко мозък и правилното му използване у задкормилното устройство.
  • 89 hienata

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "Чичо Тони":

    Съгласен на 100% . Само не ми е ясно кой или по точно какво (деби..лче) ти е поставил минус, както и на коментари 20 , 30 и др.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 НИЕ КМЕ ГО КАЗАЛИ ПЪРВИ

    7 0 Отговор
    На всякъде е така , но ако тук се напише подобно твърдение . . . то няма да се публикува във високомерната държава . И да се публикува там - ще започнат критики защо се публикуват неща от чужди и не интересуващи ги държави . Също като прогнозата за времето у нас . Постоянно се казва какво е то в Англия , поне по няколко пъти на ден . А там казва ли се по няколко пъти на ден какво е времето у нас ? Тези заключения за движението с понижена скорост сме ги казали първо ние ! Не англичаните . Трябва да се пише това което казваме ние у нас , а не англичаните !!!! Нас не ни интересува тяхното мнение !
  • 92 3924

    11 1 Отговор
    Много точната статия. Тъкмо днес масово ме принуждаваха да изпреварвам коли каращи с 60, при ограничение 90, прав път, нито една дупка, локва или каквото и да е. Просто си се влачеха, а отзад колона коли.
  • 93 Чичо

    4 11 Отговор
    В Бг е пълно с простаци с автомобили. Максималната скорост на Нисан патрол 2.88 е120 км/ч по документи. Никой не може да ми налага по висока скорост от крейцерската.Разбрахте ли тъпанари .
  • 94 Колона

    10 1 Отговор

    До коментар #11 от "Браво":

    Да, ама много често колоната се движи с 60-70, при ограничение от 90 и добри пътни условия. Как да не започнеш изпреварване ? Нормалното поведение на шофьор от колоната е, някой като иска да се възползва от възможностите на пътя, да го улесни, спазвайки правилника и заемайки най-дясната част на платното. А правилото е да се забият с 60 км/час на осевата линия и ето идеалната предпоставка за ПТП.
  • 95 Тагадък

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "onq s konq":

    Струва ми се логично при ограничение 112 км/час да се нагъчкват колите.
  • 96 висок

    3 0 Отговор
    Да сложат и в британските закони понятието "несъобразена скорост" и тогава да видят катастрофи!
  • 97 много ясно

    3 4 Отговор

    До коментар #60 от "Остап Бендер":

    Здравей дядо, нямам нищо против възрастта ти, да си жив да столетиш но не се ли усещаш че излизаш извън контекста на статията и темата. Ако ти си още жизнен и можеш да въртиш геврека до 90(дай Боже всеки му) не би трябвало да се косиш от това което съм казал, а то е да има над 70 годишните шофьори изпит всяка година, ако си ок не виждам от какво се притесняваш, а щом се притесняваш значи си знаеш че има за какво, защото голяма част от наборите ти вече не са между живите а др не са въобще способни да шофират така че ако ти си изключение ок, ще го докажеш на изпита. Нямам нищо против възрастта а това че с напредването на годините организма прогресивно отслабва и не се знае дали няма да ти се случи зад волана и да станеш виновен за смъртта на др хора. Знаеш ли че 72 годишен беше заспал на сфетофар докато чака да светне зелено? А що се отнася до възпитанието ми мисля че всеки здравомислещ може сам да си прави извода от това което съм написал. На 35 съм с 17 годишен опит като професионален шофер със над 100000 км опит в различни пътни условия, със златен талон и без нито едно сериозно птп, така че айде със здраве и не се коси толкова колко си способен, пак ти казвам ако си защо се косиш и ти ако си такъв няма да имаш проблеми а наборите ти които вече не са ок ще бъдат ограничени, сиреч по-малко птп-та и за да не бъда пак погрешно разбран пак казвам както и бях написъл в първия си пост че възрастта не е основен виновник за птп-та, преди нея има др причини: 1.сам

    Коментиран от #99, #118

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 много ясно

    1 0 Отговор

    До коментар #97 от "много ясно":

    извинявам се написал съм погрешно, пише се СВЕТОФАР, а не сфетофар
  • 100 Бахура

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "gdf":

    Ние нямаме пътища за да се кара бързо,да не говорим за тировете където стават голяма пречка за рисковано изпреварване,затова стават доста катастрофи които повечето са фатални при челен удър!
  • 101 Георги

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Батката":

    Батката вика ахахахахаха абе ей льольо
  • 102 мани мани

    2 3 Отговор
    карам бавно, за да виждат кой кара тая яка спортна ефектна кола!
    а и да дразня комплексарите дето все бързат! 'щоту мноу обичам да дразня :)
  • 103 мани мани

    3 2 Отговор
    а едно от любимите ми е, изнервен комплексар да ме задмине и да се блъсне хахахахахаххахахахахааххааххаха
  • 104 Бръм

    5 2 Отговор
    И в Франция на магистралата ако се мотаеш те настига пътна полиция (често цивилна кола) и те подканят да ускориш или слизаш от магистралата...
    С две ръце съм "ЗА" да се глобяват спъващите трафика, но силно се съмнявам на "територията" това да стане! По същество движението по пътищата е силно дискриминиращо кадърните шофьори. Всеки трябва да се съобразява с най- нефелните... Тъпо, но факт!
  • 105 водач на мпс

    1 1 Отговор
    Висока или ниска, скоростта няма значение! За катастрофите са виновни водачите!
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 &&&&

    3 3 Отговор

    До коментар #50 от "vasik atanasova":

    Никой не ти казва, че ти ще катастрофираш. Ще катастрофира този дето в един момент ще предприеме рисковано изпреварване защото си му скъсал нервите да се влачиш с 20км под ограничението без видима причина.

    Коментиран от #112, #119

  • 108 machete

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Батката":

    При съмнение от страна на органите на реда те пращат за експертиза в ТИАТ и след установяване на софтуерна или хардуерна намеса (чипосване), автомобилът се спира от движение поради несъответствие с фабричните параметри. Това е редът.Друг въпрос е, че се прилага само в провинцията. В Софето -не...
    .
  • 109 Той

    7 0 Отговор
    Защо масово са ни виновни знаците и ограниченията? В повечето случаи сме си виновни ние българите. Няколко пъти вече ми се случва на влизане в града на ограничение 60 някой с голям камион да ми святка и да ми свири в лява лента и след като не го пусна да намали и да се престрои в крайна дясна след което да завие на дясно.е и за това са виновни ограниченията.
    Искам да попитам защо на влизане в Бургас от Сарафово има ограничение 50 ( което никой не спазва) Мисля че всички бургазлии са наясно защо.Ако всички го спазваха нямаше тези които отиват на гробищата да правят задръстване в кръговото и преди него.За това пак са виновни ограниченията нали?
    Относно така наречените магистрали и скороста по тях предполагам че доста от вас не знаят какво е да караш товарен или лекотоварен автомобил на ръба на разрешения товар или малко претоварен по тези "магистрали" с повече от 90-100км/ч повярвайте ми страшно е дискомфортно .
    Затова призовавам за малко толерантност на пътя да се спазват ограниченията колкото и малоумни да са те на някой места и да се влиза в положение на по бавните автомобили защото не всички сме с бързи коли а някой просто си изкарват прехраната с по бавни и тежки автомобили
  • 110 Някой

    3 2 Отговор
    Всеки сам си преценява възможностите - своите и на колата. И от там и скоростта. А разните "състезатели" да си ходят на пистата. И пътищата са за всички - и по-бързи и по-бавни. Спазвайте си дистанция, карайте със съобразена скорост. Като не ви отърва си направете път и си карайте както си искате. Дотогава ще се съобразявате с всички - стари, млади, бързи и бавни. Айде весели празници
  • 111 Умен

    2 2 Отговор
    Бързите целите дърветата покрай пътя и накрая оставаме само ние, бавните...
    Тъкмо да не ви дразним, след като освободите света от присъствието си!
  • 112 vasik atanasova

    3 1 Отговор

    До коментар #107 от "&&&&":

    това е слаба и неуравновесена психика
    мене не ме дразянт шофьори които си карат бавно и си спазват знаците
    най големи предпоставики за катастрофи на първо място е високата скорост
    ако кара с 60 ще имам време да реагирам но ако е с 160
    ще ми дойде изневиделица
  • 113 Елф

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    В България пътищата са перфектни. В Англия са тясни и разбити малките магистрали са с по една лента на посока и там трябва по някакъв начин да могат да се поберат две коли ако някой иска да изпреварва пълен ужас е
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Pesho

    2 3 Отговор

    До коментар #50 от "vasik atanasova":

    Ако ти караш с 50, а аз с 200 и те застигна и ударя ще съм се ударил в теб със 150 км/ч, както и ти във мен със 150 км/ч. Продължавай да си мислиш, че заради твоите 50 км/ч ще останеш с обелен нос.

    Коментиран от #117, #120

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 vasik atanasova

    4 0 Отговор

    До коментар #115 от "Pesho":

    проблема е в главата ти !
    ако искаш и с 300 карай
    живота си е твой
    БОГ ДА НИ ПАЗИ
  • 118 ФауВе

    1 0 Отговор

    До коментар #97 от "много ясно":

    И ти ще остарееш.
  • 119 ФауВе

    3 0 Отговор

    До коментар #107 от "&&&&":

    Лекувай си нервите! Нервни хора книжка не бива да имат. Опасни са не само зад волана, а въобще навсякъде.
  • 120 ФауВе

    2 0 Отговор

    До коментар #115 от "Pesho":

    Но вината ще е твоя, защото си се помислил за състезател, единстве на пътя. Съобразявай се!
  • 121 ФауВе

    3 1 Отговор
    Като чета коментарите и ме хваща страх, какво поколение идва.

    Коментиран от #122

  • 122 ВАГ

    0 1 Отговор

    До коментар #121 от "ФауВе":

    Новото поколение ще е със сигурност по-добро от старото , което се състои от страхливци,доносници,мижитурки,неграмотници,мръсни и завистливи комсомолци.
  • 123 волен сидеров

    1 0 Отговор
    а така...Нова Манипулация да започва-Сега ...ей това медиите сте страшна работа...