Last news in Fakti

9 Януари, 2020 10:18 11 044 33

Искате нова кола: Вижте коя е най-безопасната

  • автомобили-
  • безопасност-
  • euro ncap-
  • краш тест
Искате нова кола: Вижте коя е най-безопасната - 1
Mercedes-Benz CLA

Организацията EuroNCAP, която прави тестове за безопасност на всички автомобили, продаващи се в Европа, показа кои са най-сигурните нови автомобили за изминалата 2019 година. За този период EuroNCAP е направила краш тестове на 55 модела, като сега, те са разделени по класове и е показан най-добрия във всеки клас. Интересното е, че най-много награди печелят електромобилите Tesla. За най-безопасен обаче е признат Mercedes-Benz CLA, който получава по над 90% във всеки един елемент от изследването.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 audi a8

    12 33 Отговор
    Ново bmw audi може,но не и мерцедес

    Коментиран от #17

  • 2 гост

    16 37 Отговор
    Следващата година и в компактни кросоувъри ще е Тесла Y с което всички класове ще са запълнени ! И след 3-4 години като има модели в супермини и малки семейни , пак ще са Тесла , преживейте го , хахах !!!

    Коментиран от #5, #8

  • 3 боцмана

    32 6 Отговор
    Най безопасните са тези които на са в движение.
  • 4 Шофьор

    22 5 Отговор
    Мaлки ceмeйни aвтoмoбили – Mеrсеdеs-Bеnz СLА
    Гoлeми ceмeйни aвтoмoбили – BMW 3 Sеriеs и Tеslа Mоdеl 3
    Хибриди и eлeктрoмoбили – Tеslа Mоdеl 3
    Кoмпaктни крocoувъри – Subаru Fоrеstеr
    Гoлeми крocoувъри – Tеslа Mоdеl X. -ИСКАМЕ НО НИЕ ЖИВЕЕМ И ПОЛУЧАВАМЕ ЗАПЛАТИ В БЪЛГАРИЯ ТАКА,ЧЕ НАЙ МНОГО ДАЧИЯ ДА СЕ НАМАЛЯВА НАСЕЛЕНИЕТО

    Коментиран от #12, #13

  • 5 Миро

    23 6 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    И теб какво те грее това като след 3-4 години още ще караш Голф 4 с "газово" ?!?!

    Коментиран от #9

  • 6 KOC

    10 11 Отговор
    смешниците от форума с КИА къде са
  • 7 Гост

    33 0 Отговор
    БМВ 3 - голям семеен автомобил - хххахахахахахахахахахахахахахахах :)))))))))))))))))))))))
  • 8 Гост

    15 3 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    И когато всички минем на Тесла, ти какво ще спечелиш от това? Кое в това единобразие ще те направи щастлив? Единственият отговор е, някакво извратено чувство за еднообразие и ужасяващ страх от разнообразието.

    Коментиран от #11

  • 9 гост

    7 25 Отговор

    До коментар #5 от "Миро":

    За начало ме грее , че от вчера Тесла струва повече от Фолксваген , с което окончателно завря в кучи гъ.. нафуканите немци , а за Голфа с газово , мноооого си далече от истината !!

    Коментиран от #16

  • 10 gvdff

    3 2 Отговор
    Хубаво ще ми е ако се обединят резултатите от лосовия тест и от юронкап. Да се добави и още някой тест за системите за сигурност и автомония. Тогава вече ще може да си говорим за класация на сигурни автомобили. Не, че и сега посочените са лоши, или ще се провалят в който и да е тест, но все пак да има малко цвят, и да се види наистина кое какво е.
  • 11 гост

    6 8 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Е за съжаление чак всички никога няма да минат на Тесла , най-малкото заради антимонополното законодателство във всички бели държави което не позволява повече от една трета дял от пазара , но че Тесла ще е еталона , който сега си мислите , че са заспалите немци , в това трябва да си напълно убеден !!

    Коментиран от #15

  • 12 гост

    9 6 Отговор

    До коментар #4 от "Шофьор":

    За твое съжаление тези модели дори в САЩ и Германия си ги позволяват не повече от 20% от населението , а почти 50% от същото във всички развити страни НЯМАТ ЛИЧЕН автомобил !!!! Колкото и да не ти се вярва , това е официална статистика !! А още по-зле е положението ако погледнеш столиците !! За пример Париж 350 автомобила на 1000 жители , София 750 автомобила на 1000 жители !! И това без приходящите , които в същия Париж имат ограничения !

    Коментиран от #27

  • 13 гост

    6 6 Отговор

    До коментар #4 от "Шофьор":

    Та мисълта ми беше , ако още не схващаш , това са коли за отличници , Иванчооо , не за такива , дето чакат някой да им "дава" заплата , ако ще не българска , а каквато се сетиш !! А такива като тебе , дето пък и искат да им я дават по "заслуги" , разучи по-подробно обществения транспорт и спри да се пишеш "шофьор" !!
  • 14 Бай УРко

    15 2 Отговор
    От кога БМВ 3 е голям семеен автомобил?? Отзад двама души не могат да седнат нормално
  • 15 Бачо Киро

    15 3 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Първо да направят кола, която работи читаво извън щата Калифорния, после ги прави еталон, смешко... Къф еталон бе нашия, един милион произведени автомобили ОБЩО ОТ НАЧАЛОТО нямате още. Другите изчакваха и като тръгнат пак ще си останете със софтуерните гъдели... Мъск освен програмисти трябва да вземе хора, които знаят как се прави един автомобил, таблета на колела може да е интересен, но като поседиш на студа примерно половин час докато ти се размразят вратите за да влезеш, хем на температура около нулата и ще ти се прииска да са знаели и друго освен рисуване и апликации. Ако идеш на зимен риболов като оня с модел Х който се запали от подгряването за да се отвори тогава само ще псуваш... Като гледам пикапа май дизайнерите са напуснали даже. С интерес очаквам как ще си пускате кабели през балкона между другото, дори и в Норвегия 😂😂😂😂 Е, отдавна те хванахме, че си в Норвегия само духом де, но това е друга тема.

    Коментиран от #20

  • 16 Миро

    10 2 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    А, ти си акционер в Тесла? Затова те грее колко струва от вчера? Или си мислиш, че плаката на модел S в гаража вече ще струва повече ако го пуснеш в OLX?
  • 17 куку руку ку

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "audi a8":

    Искам голяма, проходима и икономична кола. Досека попадам на коли, които отговарят едновременно само на две от тези условия.

    Коментиран от #19

  • 18 Гост

    12 1 Отговор
    Съвсем скоро имаше статия,че новата Мазда CX-30 е с най-висок процент по отношение на безопасността,а сега липсва.всичко е маркетинг май май...
  • 19 гост

    2 3 Отговор

    До коментар #17 от "куку руку ку":

    Бе то и аз искам еднорог, ама няма

    Коментиран от #29

  • 20 перничанин

    5 3 Отговор

    До коментар #15 от "Бачо Киро":

    Със сигурност е норвежец (разбирай дж,дър, траве,тит), поне по душа. Лошо няма, ама досажда зверски с тия теслИ.

    Коментиран от #21, #22, #23

  • 21 Друг перничанин

    2 3 Отговор

    До коментар #20 от "перничанин":

    Като госта ти досажда, можеш да си ходиш в темите за гейове и без това само за това пишеш! Да не стане във всяка тема за ДВГ, да се пише за Тесла! Тогава ще духаш, бая супата.
  • 22 Да те питам

    3 6 Отговор

    До коментар #20 от "перничанин":

    Между другото ти изкъпа ли се? Не че нещо , ама вониш?
  • 23 до перничанина

    2 5 Отговор

    До коментар #20 от "перничанин":

    Абе ти си се къпал миналата година ,разнесе се смрад из форума

    Коментиран от #28

  • 24 Крис

    6 1 Отговор
    Само да пуснат бонус-малус и около 70% от колите ще изгниват по улиците, нашата държава иска да ни погуби, данък за това, данък за онова, а пари от къде
  • 25 незнайко

    5 0 Отговор
    Господи какви работи пишат. Мерцедес, БМВ, Ауди ! На хората им писна от тези скъпарски марки ! Най безопасна е колата която можем да си купим !!! Ние все още не сме стигнали това ниво, за да избираме покупка на нова кола !!!
  • 26 бмв

    2 0 Отговор
    BMW и AUDI са супер , но мерцедеса е пълен боклук.Само който е карал мерцедес знае , че за нищо не става.
  • 27 Morgoth

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Не знам от къде вадиш статистиките за градовете, но Франция има 500 коли на калпак от населението, докато в България са 400. От около 40 страни, които са с повече коли от нас няма нито една, която да е по-бедна, така че ние нито сме с повече от останалите, нито сме извън статистиката. Броя на колите у нас е напълно адекватен на икономическото ни развитие и точно затова имаме един от най-ниския брой на коли в ЕС, а в София хората които ходят на работа с кола са по-малко от повечето европейски градове.

    Коментиран от #30, #32

  • 28 перничанин

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "до перничанина":

    Колкото и ника да използваш, все си същия норвежец - ватман. (гост). Или поне плачеш , като един друг ватман . Минчев се казва. :)))
  • 29 перничанин

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    Ела в Перник, ще получиш еднорог . Малко не е мит скоро, но норвежците не се плашите от такива дреболии.
  • 30 Медия

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "Morgoth":

    А ти пък откъде я вадиш тая статистика като в София официално има регистрирани 800 хил. коли и се движат още 200 хил. с несофийска регистрация? Нашенецът е комплексиран и може да няма какво да яде, обаче няма да хване трамвая. Дочут разговор: те софиянци цел живот у градския транспорт и затва немоат да карат
  • 31 Пешо

    1 0 Отговор
    Глупости
  • 32 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Morgoth":

    Ами за твое учудване и съжаление във ВСИЧКИ европейски столици броя автомобили на 1000 жители е МНОГО по-нисък от средния за страната !! Щото хората мислят с главите си и са направили пътуването с автомобил в тези градове достатъчно скъпо и неефективно !! Нещо повече , програмите за следващите 10 години е то да бъде ограничено почти до нула !! Разбирай само споделени автомобили и таксита (без двг естествено) БЕЗ ПРАВО на паркиране !! И е напълно нормално повече автомобили ( електромобили по точно) да има в провинцията , където има много по-малко обществен транспорт !
  • 33 КОМПОТА

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Големи семейни автомобили – BMW 3 Series

    Хахаха откога 3ката на бенве се води "ГОЛЯМ СЕМЕЕН АВТОМОБИЛ" хахаха ще падна от смях !!! Тея там явно са напушени да го окачествят за голям автомобил !!!! Голям семеен автомобил е например АУДИ А6 КОМБИ !