Last news in Fakti

16 Януари, 2020 12:00 4 471 10

Bentley пенсионира Mulsanne

  • bentley-
  • mulsanne

Bentley пенсионира Mulsanne с лимитираните 30 екземпляра Mulsanne 6.75 by Mulliner, отпразнувайки 61-годишния си V-образен осемцилиндров двигател, който за пръв път се появи в Bentley S2 от 1959-а. Когато тези автомобили бъдат построени, моделът се оттегля за втори път, след като първоначално бе използван за флагмански седан от 1980-а до 1992-а. Ролята на топ модел на британската марка ще поеме Flying Spur.

Bentley пенсионира Mulsanne

Bentley пенсионира Mulsanne

Базирана на Mulsanne Speed ​​с максимална мощност от 530 конски сили, специалната 6.75 версия е надградена с лъскави черни и ярки хромирани детайли, включително тъмен нюанс за "летящата" емблема, радиатор Mulliner и накрайници на изпускателните тръби. Лимузината е оборудвана и с 21-цолови джанти, както и осветление под вратите, което прожектира логото на специалното издание.

Bentley пенсионира Mulsanne

Bentley пенсионира Mulsanne

Bentley пенсионира Mulsanne

Капакът на всмукателния колектор пък е в черно, а табелката с номера на двигателя носи подписа на изпълнителния директор на марката Адриан Холмарк вместо този на производителя на двигателя.
Коженият интериор може да бъде в четири цвята - Beluga, Fireglow, Imperial Blue или Newmarket Tan. Всеки от тях се контрастира със сребърните елементи, които допълват изтънчената визия на салона, подчертавайки специалното издание.

Bentley пенсионира Mulsanne

Bentley пенсионира Mulsanne

Bentley насрочи края на 6.75-литровия V8 преди четири години, но тогава имаше планове за пряк наследник, който да бъде задвижван от нов V12. Времената обаче се промениха и сега Flying Spur ще застане начело на марката със своите 6.0-литров W12 и 4.0-литров V8 агрегати, произхождащи от Volkswagen. През 2023-а се очаква и хибриден модел.

Bentley пенсионира Mulsanne

Bentley пенсионира Mulsanne

Разбира се, от Bentley не са споменали колко струва Mulsanne 6.75 Edition, но със сигурност ще е над 342 300 долара - цената на Mulsanne 2020.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дачия

    8 17 Отговор
    Еми нормално, няма кой да купува тези щайги.

    Коментиран от #2, #3, #4

  • 2 Коmapak

    16 2 Отговор

    До коментар #1 от "Дачия":

    Както казват някои лисици, гроздето е кисело колега, нали? 😂По принцип съм противник на ВАГините, но това е различно. А и не вярвам да имат успех с континентал флайинг спър по простата причина, че и досега си се продавше зле! По-зле от мулсан имам в предвид.
  • 3 сектант

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Дачия":

    дадох ти плюс заради Името ти
  • 4 ЛАДОЛЮБ тролски

    9 5 Отговор

    До коментар #1 от "Дачия":

    Аааа ,така е ! Къде ще се мери пикливото Бентли с ... ДАЧИЯ ???!!! Нито купето му - купе ,нито салона му - салон ,нито двигателя му - двигател ,а па за престиж (в сравнение с ДАЧИЯта) - да не говорим !!!
    ОтвсЕкъде - щайга ! Друго си е ДАЧИЯТА - то лукс ,то бързина ,то комфорт ,то .... чудо !!! ПП. Що не 'одиш да се гръмнеш ?!

    Коментиран от #5

  • 5 Тройной

    5 6 Отговор

    До коментар #4 от "ЛАДОЛЮБ тролски":

    Прав си троле до момента в който Сектанта Дачията си я е купил и му седи у гаража а ти тва бентли го гледаш на картинка само.Живота е брутален селтаци прости!

    Коментиран от #6

  • 6 ЛАДОЛЮБ тролски

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "Тройной":

    Ми правилно му седи в гаража (макар че - да държиш Дачия в гараж ?!) ,защото като я извади от гаража и ... всички му се смеят ! ПП. И да - живота е брутален към селтаците (с Дачия).
  • 7 Пасатора

    3 1 Отговор
    Карам си Пасато 1.9TDI и ми не дреме за тия навесе
  • 8 Коmapak

    1 1 Отговор
    То и това е производство на VW ама доста по-скъпо и луксозно. Като гледам коментарите в раздела авто от българи започвам да се чудя защо ли няма бентли дизел?! 😂😂😂😂😂
  • 9 обикновен човек

    4 1 Отговор
    Тези коли не са хубави си мисля.
    Като гледам не ги карат много :) :) :)
  • 10 Дедо цървулан

    2 1 Отговор
    Само цървули с два лева в джоба коментират супер автомобили, хвалят най скапаните коли на земята и карат още по скапани ама пишат така все едно, че имат няколко бентлита в гаража.