Last news in Fakti

26 Юли, 2012 11:49 10 056 18

Първи признаци за възраждане на Opel Omega

  • opel-
  • omega-
  • insignia-
  • gm

 

Напоследък сме свидетели на едно разрастване на моделната гама на Opel. Още по-хубавото е, че марката коренно смени дизайна, като новия е определян от мнозина, като един от най-успешните в Европа. Сега в интернет пространството се завъртяха интересни слухове, касаещи възраждането на флагмана Omega. Доколко е истина това, на този етап не е известно, но сега ще се опитаме да поразсъждаваме по темата, опирайки се на т.нар. косвени доказателства.
 
Първото идва от марката Saab. Съгласно информация от блога на фенове на Saab става ясно, че още докато беше под шапката на GM марката е патентовала моделно име 9-8. До този момент флагман на компанията беше 9-5, който е базиран на Opel Insignia. Според феновете на Saab, позовавайки се на анонимен източник от банкрутиралата компания, 9-8 е щял да се конкурира с модели като Audi A8 и BMW 7er. За основа на нереализирания Saab се е предвиждала платформата на новия Cadillac XTS.
Както обаче вече всички знаят тези планове пропаднаха, защото шведската марка обяви банкрут и премина в ръцете на китайско-японската компания NEVS. Въпреки това обаче шапката General Motors продължава да настоява да продава платформата XTS под някоя европейска марка. Естествено, иде реч за Opel. Така по всичко личи, че Opel подготвя по-голям модел от Insignia, но дали той ще носи името Omega или от Рюселсхайм ще се спрат на ново, неизползвано название все още не се знае.
 
Що се отнася до техническите характеристики на новата Omega, то тя едва ли ще се различава съществено от  Cadillac-а. Очакваните размери са 5 130 мм дължина и 2 840 мм междуосие. Под капака ще се монтира 3.6-литров V-образен шестцилиндров мотор с мощност 306 к.с., който ще бъде заимстван от  Insignia OPC. Този агрегат изисква и подходяща трансмисия, като осемстепенната автоматична би му прилягала най-много. От прес службата на Opel обаче отговарят на всички въпроси, но с един-единствен многозначителен отговор... "Без коментар!"


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 D-ra

    1 2 Отговор
    Спокойно може да ползват някоя платформа от така успешните напоследък : Great wall ... :)
  • 2 Палечко

    3 3 Отговор
    от опел могат да си помечтаят за конкуренция с ауди

    Коментиран от #7, #8

  • 3 Икономов

    3 2 Отговор
    Добро разсъждение. Браво! А и Opel заслужават премиум модел
  • 4 optimista

    4 0 Отговор
    браво от мен дасе сетат да си възродат най-добрия си стар модел
    евала
  • 5 Розовата Микра

    5 1 Отговор
    Де го Дошо с Нисана бе? Без него постни ми струват коментарите.
    Все пак обаче не ми липсва.

    Коментиран от #6

  • 6 Анонимен

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Розовата Микра":

    Притрябвало ли ти е мнението на собственик на розова микра ХD

    Макар и да не е в стила на опел ще бъде много яко ако сложат един голям осмак със задно
  • 7 Дошо

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Палечко":

    Чак до нивото на трошляците Алди не могат да паднат!
  • 8 Дошо

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Палечко":

    Чак до нивото на трошляците Алди не могат да паднат!Не вярвам, някой да си мечтае да прави най-некачествените коли
  • 9 Дядо Мраз

    2 0 Отговор
    Като сме тръгнали да разсъждаваме, едва ли ще има само един двигател за тази кола. Бих се обзаложил че има поне един дизелов вариант.
    Иначе това е логична стъпка, вече всички произвеждат всичко, така че е нормално Опел да се завърнат при големите лимузини.
  • 10 PlimP

    1 1 Отговор
    а дано, ако пак има и разработчица от Лотус ще е супер, да набие малко канчетата на хвалипръцковците от мерцедес и прочие, щото ако се сещате омега лотус е най-бързият семен седан на 90-те, alpina на БМВ можеше да му съперничи и то не много успешно, щото в ускорението до 100 се бави :) и като макс. скорост пак същата работа, само дано не прилича на инсигния, крайно тъпо е, най-добре да е различен спрямо цялата гама на опел
  • 11 poiu

    1 2 Отговор
    дошко ти и тука ли дойде бе.Нали ти казах да бегаш да си играиш
  • 12 Владимир Владимиров

    1 1 Отговор
    Че ще е хубава колата ще е,ама такова смешно мнение от теб да чуя,да набие канчетата на Мерцедес.
    Не виждам как ще стане.
  • 13 Speeder

    2 0 Отговор
    Откакто има корейски Шевролети, Опел си позволяват по-качествени сглобки и дизайн, а вероятно ще има и премиум... Но дали ще е Омега, не се знае. Все пак смениха имената на доста модели
  • 14 Vanko

    1 0 Отговор
    PlimP , Омегата Лотус беше и си остава една кола , която не всеки може да подкара , а за каране е страшна ! Другото е , че вече никой не прави такива коли .
  • 15 !!!!

    1 0 Отговор
    Опел.... макар и вече с красив дизайн си остава опел. На инсигнията и зафирата детайлите по таблото са напасвани от дървар с яки тикове на ръцете. Пластмасите не са закрепени добре и скърцат. А материалите в купето са отврат.
  • 16 Дошо

    0 2 Отговор
    Тенекеджиите да запретват ръкави, идва нова порция от гнилите лимузини.Друго си е Нисан, гениална кола, изобилие и мощ отвсякъде.Най-добри са японските автомобили, начело с Нисан.Ако има някой да ми дава на мене един Нисан ГТР да покажа на невежите за зазво става въпрос!
  • 17 Opel

    1 0 Отговор
    Когато Опел Омега излиза на пазара през 1986 година, Ауди 100 и БМВ-тата прилича на ръбати и несъразмерни щайги. Според мен трябва да се запази името на модела, защото е успешен и с добър имидж.
  • 18 ДО дошо

    1 0 Отговор
    До дошо, опел нямат проблем с тенекето вече 13 години , така че не дъвчете стари глупости , нека да възродят флагмана омега , мисля че ще е нещо уникално!