Last news in Fakti

17 Март, 2020 10:18 5 868 13

Ето как ще изглежда новият нискобюджетен кросоувър на Volkswagen

  • volkswagen-
  • tharu-
  • кросоувър
Ето как ще изглежда новият нискобюджетен кросоувър на Volkswagen - 1

Новият модел на Volkswagen Tharu беше сниман в Мексико по време на тестове на пътя, при това без никакъв камуфлаж. Любопитно е, че в Мексико същата кола ще се казва Tarek.

Снимките показват тестов прототип на кросоувър за мексиканския пазар, но през 2020 г. този автомобил ще се появи и на още много пазари. Кросоувърът Volkswagen Tharu/Tarek ще замени Beetle на конвейера в завода на марката в Мексико, но ще се прави и в Русия, и в Индия.

Ето как ще изглежда новият нискобюджетен кросоувър на Volkswagen

Друга интересна подробност е, че колата споделя платформа със Skoda Karoq и се различава от едноименния модел в Китай. Основните промени в глобалната версия са свързани с нови брони и радиаторна решетка.

Автомобилът за мексиканския пазар е оборудван с 1.4-литров турбо двигател със 150 конски сили в комбинация с автоматична трансмисия. Ще припомним, че Tharu е кръстен на хора, живеещи в Индия и Непал. Производството на модела в Русия, според плановете, трябва да започне в рамките на 2020 г.

Кросоувърът за Мексико ще се прави в Пуебла, където преди това се произвеждаше моделът Beetle. Там се произвеждат и Jetta, и Tiguan. Първите автомобили ще отидат при американските дилъри в началото на 2021 година.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пълен

    16 13 Отговор
    Кенеф
  • 2 Мнение

    27 6 Отговор
    Колкото и да е нискобюджетен едва ли ще е по евтин от Дачия Дъстър.
  • 3 Немска Тата

    27 7 Отговор
    съблечен чех, с трицилиндров двигател от китай, анадолски интериор и гуми барум

    Коментиран от #13

  • 4 Живко

    13 17 Отговор
    Грозен, остарял дизаин. Тези решетки и правоъгълни фарове се слагаха преди 20 години. Дъстъра е много по-красив и по-съвременно изглеждащ.

    Коментиран от #5

  • 5 Козела

    14 11 Отговор

    До коментар #4 от "Живко":

    живкоож,живко, Дъстъра за кола ли го имаш живко...
    влезни в един Мерцедес или Ауди след 2018 та и си свери часовника
  • 6 гост

    9 4 Отговор
    Прави се, за да има къде да си пласират старите части, двигатели оборудване, какво значи да се различава по две пластмаси? В днешно време каквото си поръчат това ще получат от поддоставчици на ниски цени. Смешни са и прекаляват с това да пускат едно и също нещо под 10 различни имена все едно е различен продукт. Хората се връзват на марката и след това си скубят косите с проблеми на пук на високата цена.

    Коментиран от #11

  • 7 За ежедневка

    8 4 Отговор
    на село е ок.Стига да не се улеят в ценообразуването.Ама с тоя каприз TSI си е таралеж в гащите.Имал съм тигуан с тоя двигател и не е върха на сладоледа.ТSI само 2.0 става според мен.Мое мнение за 3г.експлоатация на 1.4TSI.След 150000к тия мотори си посърбват масалце и няма ремонт при тях.Нов мотор.Мотора е консуматив при тях.
  • 8 prizrak

    7 7 Отговор
    Поредния б&клук от Ваген.
  • 9 Ахахахахакурзагерманя

    4 7 Отговор
    Кенеф след кенеф тос фак
  • 10 type-R

    5 7 Отговор
    Продължават с бъчвите на колела. Браво! Ще трябва да измислят някакви виртуални очила с филтриращ софтуер, да скриват автотуморите от очите на хората, да не страдат след това от психични смущения....
  • 11 гост

    0 9 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Не, че разбирам много, много.Това и предното ми мнение, е за да няма заблудени. При Тесла ,такова нещо няма. При Тесла всичко е съвършенно. Няма пластмаси, няма балатуми, няма китайски таблети. Всичко в Тесла е благородни метали, кожа,качествено дърво и космически нов хипер-мега таблет. А за дизайна няма какво да кажа. Тесла е върхът.Чакай малко, ще кажете статията не е за Тесла. Няма други марки, всичко е пляка сравнено с Тесла. Тесла и всички останали.
  • 12 Не щъ да са прекарам

    1 6 Отговор
    ВътрИ таблото е същото като голф от преди 25години!! Бухахаха!!! Таралясник за една чанта с пари!! Айде нема нужда!!
  • 13 Алфа Ромео

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Немска Тата":

    Кво им е на гумите Барум, за другото съм съгласен.