Last news in Fakti

17 Март, 2020 11:31 6 491 2

Уникален мащабен модел на новата Kia Sorento, която никой досега не е виждал на живо (ВИДЕО)

  • kia-
  • sorento-
  • макет
Уникален мащабен модел на новата Kia Sorento, която никой досега не е виждал на живо (ВИДЕО) - 1

Този интересен макет е създаден от корейския художник Лий Санг Вон. Той построил автомобила в мащаб от 1:10, използвайки части, отпечатани на 3D принтер. Естествено от Kia му помагат малко, като осигуряват достъп до CAD моделите на Sorento на етапа на компютърния дизайн. Въпреки това работата на Лий Санг порази дори автомобилния производител. Моделът изглежда като истински Sorento, въпреки че истинският Лий не е виждал.

Той използва светодиоди за създаване на фарове, мигачи и задни светлини. Тези функции могат да бъдат контролирани с помощта на дистанционното управление. Зад таблото за управление и информационно-развлекателния екран стоят лампи, осветяващи всичко това. Качеството на детайлите е впечатляващо.

За да направи макета на таблото, майсторът трябва да залепи свръхминиатюрни лепенки, покривайки всяка област, която трябва да е с различен цвят. Той прави стикерите с помощта на Photoshop, добавяйки малки детайли като копчета.

Ще припомним, че истинският нов Sorento е с 10 милиметра по-дълъг (4810 мм) в сравнение с модела от трето поколение, а междуосието му е 2815 мм (35 мм повече). В Корея клиентите ще имат достъп до автомобили с хибриден 1.6-литров четирицилиндров турбодвигател, 2.5-литров турбобензинов и 2.2-литров турбодизел.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ивайло

    20 0 Отговор
    Браво на човека, майстор е!!!
  • 2 Кап. Некрасов

    8 6 Отговор
    Това върви по-добре от оригинала и след 3 години ще е по-скъпо от него 😋