Last news in Fakti

26 Март, 2020 11:26 4 451 3

Ето го новото и последно атмосферно Lamborghini с V12 (ВИДЕО)

  • lamborghini-
  • v12
Ето го новото и последно атмосферно Lamborghini с V12 (ВИДЕО) - 1

Lamborghini организира поредното контролирано изтичане на информация, като показа на видео изпитанията на новия си хиперкар, разработен съвместно от Squadra Corse и дизайнерския център Centro Stile.

Тестовите обиколки се проведоха на писта в Италия в продължение на няколко седмици, като това се случи преди обявяването на карантина в страната поради избухването на епидемията от коронавируса.

В официалните доклади на компанията пистовият хиперкар се появява под името Lamborghini V12, въпреки че по-рано се предполагаше, че ще се казва Aventador SVR. Купето е построено на базата на цивилната SVJ и е оборудвано с атмосферен двигател V12 с обем 6.5 литра.

Двигателят е комбиниран с шестстепенна секвенциална трансмисия Xtrac и е форсилан до 830 конски сили. Западните медии твърдят, че новият продукт ще бъде последният дванадесетцилиндров автомобил на Lamborghini, който е без хибридна добавка.

Тиражът на модела няма да надвишава 40 екземпляра, а публичният дебют според прогнозите трябва да се проведе преди края на годината. От цивилния Aventador, пистовият с две врати ще се отличава с нов аеродинамичен корпус.

В същото време купето ще получи самоблокиращ се механичен диференциал, а силовата структура на Lamborghini V12 отговаря на изискванията за безопасност на FIA. Squadra Corse обикновено са отговорни за създаването на автомобили за шампионата Lamborghini Super Trofeo, но имат и цивилен суперкар в портфолиото си.

Ето го новото и последно атмосферно Lamborghini с V12 (ВИДЕО)
SC18

Първият и засега единствен проект от този вид е SC18. Купето е изградено по специална поръчка и заимства части от пистовите болиди. Той е оборудван с 6,5-литров атмосферен V12 мотор от Aventador SVJ, който разполага със 770 конски сили и 720 Нм въртящ момент, както и със седемстепенна ISR роботизирана трансмисия с пренаписана програма за управление.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пия HitDobavki и съм здрав

    36 1 Отговор
    Това е АВТОМОБИЛ драги елфанатици!!!

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Komapak

    3 1 Отговор
    Красавица!!!