Last news in Fakti

30 Март, 2020 10:26 9 258 9

Мощността на двулитровия Volkswagen Golf се увеличи до 450 конски сили

  • volkswagen-
  • golf-
  • тунинг-
  • manhart
Мощността на двулитровия Volkswagen Golf се увеличи до 450 конски сили - 1

Ателието Manhart ще пусне само десет такива Golf RS. Специалистите от тунинг компанията са готови да увеличат мощността на двулитровия турбомотор от 300 конски сили и 400 Нм въртящ момент на 450 конски сили и 500 Нм, да пренастроят шасито и да добавят малки външни подобрения.

Мощността на двулитровия Volkswagen Golf се увеличи до 450 конски сили

Пълният набор за да бъде увеличена мощността включва подмяна на турбокомпресор, инсталиране на нова всмукателна и изпускателна системи, както и препрограмиране на електронния блок за управление на двигателя. В допълнение, тунинг комплектът RS 450 може да бъде допълнен от спортни пружини H&R и подсилени спирачки.

Мощността на двулитровия Volkswagen Golf се увеличи до 450 конски сили

Външните подобрения не са много, но са специфични. Можете да разпознаете 450-те конски сили на Golf R по предния сплитер, дело на Rieger, персонализираните джанти с диамантено покритие и нископрофилните гуми с размери 235/35 R19. Налични са и опционални лога Manhart RS 450 и лента на петата врата.

Мощността на двулитровия Volkswagen Golf се увеличи до 450 конски сили

По отношение на мощността, доработката на Manhart е идентична с тази на B&B Automobile Technik, която беше показана преди шест месеца, но конкурентното студио не взе за база Golf R, който има 4х4 система, а Golf GTI с предно предаване. Въпреки че доработката на Manhart е базирана на Golf от седмо поколение, "горещият" хечбек с R индекс от следващо поколение очевидно ще отстъпи по мощност на тунинг проекта RS 450.

Мощността на двулитровия Volkswagen Golf се увеличи до 450 конски сили

Специалистите в бранша прогнозират 333 конски сили за стандартния Golf R от осма генерация, а мощността на все още непотвърденото изпълнение Golf R Plus едва ли ще надхвърли 400 конски сили.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бачо Киро

    8 8 Отговор
    Бе не знам, но ако го пишат Голф РС да се готвят да ги съдят за РС от Форд. Точно както те преди съдиха Опел за ТДИ.

    Коментиран от #8

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 YAMAHA

    17 5 Отговор
    А колко масло ще яде
  • 4 OPC

    15 2 Отговор
    Много
  • 5 Зелен

    10 9 Отговор
    Екология ли ще правим или щайги с по 450 конЬи?
  • 6 Дал Бог живот и здраве

    10 4 Отговор
    Колко бели ще стават след десетина години, като почнат немците да си чистят автопарка и се появят у нас, на по 160 хиляди километра, направо не ми се мисли. Да пази Господ.
  • 7 Хаха

    15 1 Отговор
    Объркали са малко наименованието, вместо Голф РС трябва да е Голф РК за да се оправдае мощността!
  • 8 Просто човек

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бачо Киро":

    Ти за Audi RS чувал ли си? Ма иначе знаете да пишете глупости кой кого ще съди.
  • 9 Бай Стамат

    1 3 Отговор
    Какво масло ви гони бе "разбирачи"технологиите използвани за създаването на този автомобил в пъти превишават интелекта ви.