Last news in Fakti

15 Август, 2012 11:04 8 963 8

Различна визия и значително снижаване на теглото за Range Rover

  • range rover

Приблизително месец преди премиерата на новия Range Rover от компанията разпространиха първите официални снимки на култовия модел. Съдейки по фотографиите, можем да кажем, че новият Range Rover е заимствал някои от чертите на своя по-малък брат Evoque.

Премиерата на един от най-култовите всъдеходи е насрочена за септември и ще се състои по време на автомобилното изложение във френската столица. Според информация на производителя иновацията ще е по-лека с цели 420 килограма от сегашния Range Rover.

Уникалното "отслабване" е постигнато благодарение на изцяло алуминиева конструкция на каросерията. Новата платформа пък позволява значително повишение на гъвкавостта на автомобила. Още нещо любопитно е, че новата генерация Range Rover е много икономична.

Колко точно е разходът на гориво, на този етап от компанията не съобщават, но заявяват, че той е значително по-нисък, като са съкратени и вредните CO2 емисии. Все още няма пълна информация относно двигателите, но се знае, че както и преди Range Rover ще се оборудва с V6 и V8.

В качеството на основна скоростна кутия ще бъде използвана вече доста популярната автоматична осемстепенна трансмисия на ZF. Всъдеходът ще разполага с изменено пневматично окачване, което ще подобри неговата управляемост. Салонът също става по-просторен.
 
Новият Range Rover ще се сглобява във Великобритания, в наскоро изградения завод в Солихъл. Интересното е, че всъдеходът ще се предлага в 160 страни по света. В дилърските центрове на марката Range Rover ще постъпи от началото на 2013 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Mike

    5 0 Отговор
    nice one!!
  • 2 PlimP

    2 2 Отговор
    superb, ама не шкода, без цинизми :D
  • 3 The Bear

    5 1 Отговор
    Модерна класика! Страхотен лукс и уют! Но трябва да го продават с набор транквиланти в джабката, защото ремонтът на екстрите които се повреждат излиза доста скъпо. На мой познат руснак на Реиндж-Роувъра му се пукна стъклото от камъче. И понеже в стъклото има интегрирани към 8 екстри - смяната му излезе колко? - познахте ли? - 9200 лева с доставка 1 месец - честито!
    Т.е. - ако си нямате партия зад гърба, петролен кладенец в двора или не сте от на Бат Бойко хората - по-добре не купувайте тази иначе прелестна във всеки аспект кола!

    Коментиран от #6

  • 4 4ipi

    1 4 Отговор
    Мега "якия" да излиза по бързичко че да паднат цените на Спорт-а... ГОлям провал за Land Rover.Интериора е убиец.. но до там !
  • 5 МастаМик

    6 0 Отговор
    Мокър сън на 4 колела .
  • 6 Петър

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "The Bear":

    Или си направете каско, което би покрило щетата нанесена от едно камъче...

    Коментиран от #7

  • 7 The Bear

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Петър":

    Дали ще си правиш каско, или ще си покриваш сам щетите - все е скъпо - за това пиша, че за да пуснеш брада трябва да имаш гребен - демек ако нямаш милион лева свободни след като си се устроил себе си и децата си, идва нанагорно да поддържаш автомобил от такъв клас, както и много други скъпи коли - но тази ми е на сърцето от малък ....
  • 8 едикойси

    0 0 Отговор
    Това е Съндък на колела?