Last news in Fakti

4 Януари, 2011 11:33 12 340 58

Камерите ще снимат и нарушения с над 10 км/ч

  • кат-
  • камери-
  • радари-
  • глоби

Радарите с камери вече ще засичат всяко превишение на ограниченията за скорост с над 10 км/ч, съобщава пред вестник “Труд” зам.-шефът на Главна дирекция “Охранителна полиция” комисар Алекси Стратиев, който оглявава Пътна полиция. Сега устройствата засичат само автомобили, които се движат с повече от 30 км/ч над позволеното.

КАТ планира да въведе новите мерки покрай празниците напролет. В края на април и началото на май се очаква силно активизиране на трафика заради почивните дни по Великден и Гергьовден. Дотогава трябва да бъдат обработени над 300 000 снимки на нарушения, направени от 15-те камери за 9 месеца. От КАТ обаче се оплакват, че на призовките се отзовавали едва около 30% он нарушителите.

Комисар Стратиев съобщава също, че се планира разместване на радарите с камери. Повечето водачи отдавна знаят разположението им, а карти с точните им координати за почти всеки модел навигационна система циркулират в интернет от месеци. В момента 15-те камери могат да се поставят на 30 места. Решението за преместване ще се взема от регионалните дирекции на МВР.

Същевременно стана ясно, че до края на този месец в Народното събрание ще бъде внесен проект за промени в Закона за движение по пътищата. В него се предвижда снимката от радар с камера да бъде правно приравнена с електронен фиш. Така собственикът на заснетия в нарушение автомобил ще може да плаща глобата си доброволно, след което фишът автоматично ще става акт.

В проекта са предвидени също двойни увеличения на глобите за т.нар. "леки" превишения на скоростта. Хванатите да карат с 10 км/ч над позволеното ще бъдат санкционирани с 20 вместо със сегашните 10 лв. Глобата за превишаване на ограниченията с между 11 и 20 км/ч се увеличава от 30 на 60 лв.

За сметка на това промените включват отпадане на санкцията с отнемане на книжката за превишена скорост за срок от 1 до 3 месеца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 4i4oto

    85 12 Отговор
    Тоя Бойко само знае да вдига данъци и глоби, Всички трябва да храним това Министерство на вътрешните работи в което има 130000 хиляди бездеистващи маимуни.

    Коментиран от #9, #11

  • 2 M

    123 0 Отговор
    Държавата вече фалира и няма от къде да взима пари.Имайте на предвид,че всеки един от нас носи на гърбът си по 2-3 циганина
  • 3 m52b20

    76 3 Отговор
    ....... "а ако изпусне законовия срок, фишът автоматично ще се привръща в акт." .....Да оставим настрана думата 'привръща' и да обърнем внимание на смисъла на изречението. Който е казал това очевидно не знае закона. Ще обясня накратко - АКТЪТ е ПРЕДЛОЖЕНИЕ за наказание, което се преглежда, и ако се прецени се налага НАКАЗАТЕЛНО ПОСТАНОВЛЕНИЕ /фиш/ което вече е глоба. Директното писане на ФИШ само по себе си е автоматична глоба без разглеждане. ТОЕСТ, актът може да се превърне във фиш, но фишът НЕ МОЖЕ да се превърне в акт. Явно за пореден път плащат гаргите с нарочни лъжи. Между другото, много полицаи не знаят закона или нарочно лъжат за да ни плашат и да им цакаме кинти като ни спират. Затова винаги дръжте книжката със закона под ръка в жабката, и слагайте на място циганите с фуражки!

    Коментиран от #5

  • 4 tt

    56 0 Отговор
    да не стига че ги храним на всичкото отгоре и защо не сме искали да им осиновяваме децата на мангалите говореха тази сутрин...
  • 5 аз

    21 0 Отговор

    До коментар #3 от "m52b20":

    Всъщност актът НЕ е предложение. Самото му име го доказва - АУАН (Акт за Установяване на Административно Нарушение). Така че фишът МОЖЕ да се превърне в акт.
  • 6 m52b20

    65 1 Отговор
    Колега, в грешка си. Актът си е точно ПРЕДЛОЖЕНИЕ за наказание, което се разглежда преди да се реши какво да е НАКАЗАТЕЛНОТО ПОСТАНОВЛЕНИЕ. Актове най-често се пишат при по-спорни ситуации, където обикновено има материални щети, възражения, кой крив - кой прав и така нататък. С други думи актът си е чиста бюрокрация. А примерно ако те хванат с радар за превишена скорост ти пишат директно фиш и няма какво да се обясняваш. Връзката е акт -> фиш. Обратният вариант е възможен само когато.....ти напишат акт че не си си платил фиша :)

    Коментиран от #24

  • 7 ogstura-turboto

    46 1 Отговор
    tursqt samo ot kude da vzemat .nakraq sig s 1 km previshenie na sud shte te pratqt
  • 8 111

    19 8 Отговор
    Е няма такава тъпотия!
    Сутринта двама о.игофрени ми карат с 60!!!!!!! междуградско на сух път и направиха огромна колона, защото зад тях имаше газка и някакъв автобус. Ето това е предпоставка за ПТП, а не аз затова че съм карал със 105 км/ч
  • 9 No name

    27 3 Отговор

    До коментар #1 от "4i4oto":

    На 27 трезвомислещи граждани, все ще се намерят 4 мързеливи ченгета, които не са свикнали да работят, и се притесняват, че ако с труд си изкарат заплатите,ще им се изприщят ръцете и мозъците!
  • 10 Ицо

    15 12 Отговор
    Докато бяхме в Белгия, мой колега по пощата получи от Германия снимка на колата с призовка за глоба, заради превишение на скоростта със 7 км!(57 вместо разрешените 50 км/ч.).Без коментар, нали уж ще сме европейци... Какво толкова мъркаме. Джигитите да си плащат и да ги ...т даже!
  • 11 МВР

    25 23 Отговор

    До коментар #1 от "4i4oto":

    Във всяка нормална държава има закони и правила които трябва да се спазват. А НА ТЕБ МОГА ДА ТИ КАЖА:
    -КАТО НЕ ТИ ИЗНАСЯ СИ О'ДИ НА СЕЛО И КАРАЙ НА ВОЛЯ ПО ЛИВАДИТЕ И С 200км/ч. - ако искаш , ако не ще те снимат и спират до дупка!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #36

  • 12 2

    24 1 Отговор
    хора няма лошо да се спазват правилата ама не може например в тунела на люлин ограничението да е 50 да го сложат поне 70.По добре знаците да са такива че да може да се спазват от колкото някакви колко да има.
    и трябва да има полицаи които да гледат за заспали шофиори
  • 13 SPEED

    13 4 Отговор
    хубавото е че вече с колкото и да караш няма да ти вземат книжката
  • 14 ddinchev

    12 13 Отговор
    Когато тук пуснат новина, че вдигали глобите, не се спира да се пищи по полицията, министерството и прочее какви нещастни отрепки били. Мене пък ми писна да гледам във vbox7 и facebook как разни глупаци пускат клипове как пълнят километража на новата си кола. Как мене за две години никога не са ме глобявали за нищо? Като ограничението е 50км/ч градско, 90км/ч извънградско и 130км/ч магистрала това значи, че някои хора трябва да се научат, че когато стрелката стигне дадената стойност, напрежението върху педала на газта трябва да намалее. Нека да ги направят и по 1000лв глобите за скорост - в Италия за превишаване с над 50км/ч отиваш в затвора. За хората, които спазват правилата тези неща са безразлични.
  • 15 Sasho

    20 2 Отговор
    Колеги, лошото на ситуацията е отношението на самите полицаи. Да си го кажем направо УВЕЛИЧАВАТ ИМ НЕФИКСИРАНАТА ЧАСТ НА ЗАПЛАТИТЕ - ПОДКУПИТЕ!!! Просто ще взимат по-големи суми и това е. Защо някой ГЛА..Р от министерството не се сети да пусне цивилни контрольори, които умишлено да нарушават и бъдат хващани? Ами тогава трябва да подменат половината полиция, ПОНЕ. Ама това се прави в повечето разумни държави заедно с увеличаване на глобите. Ама те всичките ни ...И по високите етажи са били "по улиците" и сега просто се грижат за подопечните си! Е кажете ми - КАК ДА УВАЖАВАМ ПОЛИЦИЯТА?
  • 16 Sasho

    22 2 Отговор
    Колкото до тунела в ЛЮЛИН - там не трябва да има ограничение - ТОВА Е УСКОРИТЕЛ ЗА ЕЛЕМЕНТАРНИ ЧАСТИЦИ!!! :)
  • 17 GOGO

    16 1 Отговор
    До коментар #11 от МВР
    МВР,
    Не ни изнася, че законите не важат еднакво за всички!
    Наистина, на човек му идва да о'ди на село!! А най-хубаво - да се спаси от тази държава!!
  • 18 ZZ_TOP

    10 2 Отговор
    това е добре ама колко от тези камери са минали "мерки и теглилки" защото неса 15 на брой а доста повече,или можеби само 15 са минали "мерки и теглилки" и са законни? дане говорим че "никой няма право да те снима без тое знание и разрешение" на запад поради тази причина има пътна маркировка кога започва да те засича камерата .... все пак сме страната на неограничените ЪПСУРДИ ( докато караш в краина лява лента някои дате одари отзад :) )
  • 19 876543

    30 1 Отговор
    Тези идиотизми с ограниченията на скоростта нямат край.Само в България ги има тия простотии - през един километър табели 60,50,40,та даже се срещат и 30 и 20.Среща се и чудото табела 60,после знак край на ограничението и след половин километър нова табела 50.Даже космически кораб на тази дистанция не може да ускорява и намалява.Та то колите не могат да се движат с такава ниска скорост.А какво да кажем за шедьовъра прав,идеален път с по две ленти в едната посока и знак 60 ? Че ограничения трябва да има - да,така е.Че нарушителите трябва да се наказват - и това е така.Но в България всичко се прави по най-идиотския начин само да се събират парите на хората, а не защото някой е замислен за сигурността на движението.Даже по мои наблюдения подобни безсмислени ограничения,зад които дебнат задължително патрулките на тази, "която ни пази",причиняват единствено километрични задръствания,изнервят шофьорите и ги подтикват към необосновани изпреварвания.Там, където няма ограничения всичко си върви спокойно и мирно.
  • 20 Ghost_town

    8 4 Отговор
    Evala taka trqbva !!!!
    6tom zaradi djigitite po pati6tata tolkova mnogo hora umrqha neka da ima po soleni globi !!!
    Jalko 4e za piqnicite ne e tolkova strog zakona....
  • 21 no_name

    16 0 Отговор
    Тези хора, т. нар. управници, май искат да се откажем от автомобилите си. Защо първо не вземат да оправят пътищата бе? Слагат камери и си пълнят гушите после, а ние не само си трошим колите, ами плащаме и глоби заради някой олигофрен, който се чуди как да напълни "държавната" хазна. Оправете пътищата и отстранете тези смешни ограничения на скороста по извънградската мрежа. На междуградски път с 2 ленти във всяка посока ще ми слагат ограничение 60, 70 и ще ми лепват камери? Така, както е тръгнало, май милата ни родина никога няма да се оправи, не 20 години преход ами и 100 да минат, пак ще си стоим в същата дупка!
  • 22 no_name

    10 0 Отговор
    Тези хора, т. нар. управници, май искат да се откажем от автомобилите си. Защо първо не вземат да оправят пътищата бе? Слагат камери и си пълнят гушите после, а ние не само си трошим колите, ами плащаме и глоби заради някой олигофрен, който се чуди как да напълни "държавната" хазна. Оправете пътищата и отстранете тези смешни ограничения на скороста по извънградската мрежа. На междуградски път с 2 ленти във всяка посока ще ми слагат ограничение 60, 70 и ще ми лепват камери? Така, както е тръгнало, май милата ни родина никога няма да се оправи, не 20 години преход ами и 100 да минат, пак ще си стоим в същата дупка!
  • 23 колега

    14 1 Отговор
    До коментар 11-МВР
    Какви закони те "гонят" тебе...? Нали,като ме спрът колегите за превишвна скорост , си показвам картата и ми казват да карам по внимателно , пожелават ми лек път и дори ме предопреждават , че на Лук Ойл на Сливен пак има патрулка... Винаги е имало НАШИ и ВАШИ и законите са само за ВАШИте , колкото и грозно да звучи.
    Спазвал ограничения , спазвал закона. Дрън дрън дрън...
  • 24 аз

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "m52b20":

    Не, колега! Не съм в грешка! Актът просто установява факти и не предлага нищо.
    Никой не може да ти пише фиш за превишена скорост, защото за да е валиден трябва и ти да го разпишеш. Откажеш ли, няма фиш. Пише се акт, в който можеш да напишеш възраженията си. Т.е. фиша става акт.
  • 25 total power

    8 4 Отговор
    Пак добре че 30% са се отзовали ! Тази година и толкова няма да има ! Кой е луд да ходи в кат и да ви пълни гушите ! Прекаленно нахални станахте ама и да снимате и да не снимате от мене две стотинки няма да видите - айде да видиме па точно как ще ми вземете пари ААААААА ???? ( между другото имам две снимки в началото на миналата година ама няма как да ми ги връчат тъпаците ХО ХО ХООООООУ !!!!!!!!
  • 26 Georgi ot Lulin

    3 14 Отговор
    Ni6to ne moje da me spre s moqta Xsara osobeno kogato sym na 5-ta v lutenicata i na 1,5 promila :) ako ve4er vidite siva xsara v tunela v lulin bqgaite v dqsna lenta za6toto az udvoqvam vsqko ograni4enie ;) Ne mi se pravete na interesni za6toto sym stigal Sofiq-Burgas za 2,5 4asa :) Posledniq put me goniha s policeiskoto Porsche i nakraq mi pisna i sprqh za da ne stane po zle.. dobavete me tuk ako iskate da vidite snimki ot aresta ili iskate da se durpame :) http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=100000239778349 no vi preduprejdavam 4e Xsarata ne pro6tava i e mnogo bqsna kogato e v lutenicata ;)
  • 27 X

    25 0 Отговор
    Те хубаво ги правят тези промени, ама защо не оправят поне глупавата маркировка, улиците, тротоарите, паркингите, знаците, светофарите и т.н.?! Мани катаджиите... тяхната работа е да хващат хората, които не спазват закона, корупция има в целия свят, ако имаш пари все ще се измъкнеш, че даже и в съда да те пратят. Но поне като качват глобите и правят по стриктни наказанията да дадат нещо и от себе си. В центъра на столицата ни има главни улици с почти нищожна маркировка, да не говоря за "по-малките" градове. Знаците са под всякаква критика, сложени преди 20 години и никой не си е направил труда да погледне дали все още са актуални... Ако спазвам ограничението от 50 км в час не мога да хвана зелената вълна на кръстовищата(трябва да карам поне с 65). Кръстовищата не се регулират правилно и отчасти подпомагат огромните задръствания, които се случват.
    Пълна трагедия! Че отгоре на това някакви правителствени БМВ-та и Мерцедеси профучават със скорост доста над позволената и никой не им прави проблем, създават особено много предпоставки за птп на околните и накрая - Ами те са с буркан!? Я се успокойте малко. Не ми пука кой е в тъпата кола, ако ще ПУТИН с ОБАМА да са, ще си карат с 50 или ще си направят кордон, както се прави в нормалните страни. Ако правилата не важат за Бойко и Сие, то тогава не важат и за мен! Нямам нищо против да си понеса последствията, когато ме хванат в крачка, все пак всеки си има глава и си я използва по някакъв начин! Но искам един закон за всички! Или много искам?
  • 28 serk

    16 2 Отговор
    ima hora karat po 50-60km na den i si spazvat ok,a elata da virtite po 400-500km na den i spazvayte vsi4ko?varna sofiq 6te se izminava za 12h,az sim pital i 4engetata dali kato sa sivilni spazvat ograni4eniqta ?ami minkat pod nosa.
  • 29 Sickness

    4 0 Отговор
    Ааа Гошо луд си:D,тук има един Курти предлагам да се дръпнеш с неговата лада xD
  • 30 ХХХ

    4 1 Отговор
    Ши.аната ни държава нищо не ни дава ... а само търси начини да ни щави ... потоянно и непрекъснато ни щавят ... навсякъде в БГ ! Раздадоха книжки на всеки които си пойска (плати) и сега щели спират кръвопролитията по пътищата .... всъщност само отварят нови хранилки за фурашките...
  • 31 ZZZ

    7 0 Отговор
    Не от всеки става шофьор ! Факт !!!
  • 32 niki

    5 1 Отговор
    te hubavo da snimat ama neka mahnat tezi tapi ogranichenia 50 deto gi slagat na vseki krastopat ,zavedenie ili benzinostancia ili pak na niakoi uchastak povishena koncentracia na ptp i vednaga pliosnat 50 km h i gladnite policai vednaga zastavaat tam i veche sa mnogo goliama rabota ako se kara normalno s 90 nikoi niama da katastrofira ama kato ima maloumnici deto ne znaiat kak da karat zatova se trepiat i posle vednaga ogranichenie 50 i policai zad nego
  • 33 МУТРИСТАН

    6 1 Отговор
    добре дошли в МУТРИСТАН И ОПРАВЛЕВАН от ГРОБ !
  • 34 ЧЕНГЕТА_НА_МЕЗЕТА

    7 2 Отговор
    Един полицаи от нашия блок има 12 глоби от камери за превишена скорост.
    НИТО ЕДНА НЕ Е ПЛАТИЛ И СЕ ХВАЛИ ЧЕ НИКОГА НЕМА ДА ПЛАТИ НИЩО !

    Системата те пази, ако си вътре !
    Системата батееее, само в ситемата да си.
    ВЛАСТ ПРИВИЛЕГИИ РУШВЕТИИИИИ
    ВЛАСТ ПРИВИЛЕГИИ РУШВЕТИИИИИ
    ВЛАСТ ПРИВИЛЕГИИ РУШВЕТИИИИИ
    ВЛАСТ ПРИВИЛЕГИИ РУШВЕТИИИИИ
    ВЛАСТ ПРИВИЛЕГИИ РУШВЕТИИИИИ
    зимете ме и мене веее :-(
    3 пъти кандидаствах в ВИПОНД Симеоново !
    3 пъти ми губиха документите !
  • 35 V.I.P

    4 1 Отговор
    Kato vdigat globite da vdignat i ogranicheniyata kato v polsha
  • 36 до МВР

    7 1 Отговор

    До коментар #11 от "МВР":

    До кога ще ги търпим тези лениви некадърни шуробаджанаци от МВР като тебе ? Бесене по стълбовете требва за вас драги полицаи ! МВР е МАФИЯ всички го знаят !
  • 37 зула

    0 0 Отговор
    относно колегата с
  • 38 No name

    6 0 Отговор
    Колеги, само да ви кажа, че така наречената "зелена вълна" със сигурноет се лови със 80 км./ч. ДОКАЗАНО!! И това ако не е нарочно...
  • 39 зула

    2 0 Отговор
    Относно колегата кога фиша ставал акт. Колега , фиша става акт когато ти не се съгласиш да ти бъде съставен фиш.Тогава ти съставят акт ,в който трябва да се упомене, че ти е било предложено дати се сътави фиш Когато имаш сътавен фиш и него платиш в законоприделеният срок той не става акт , а става влязло в сила наказателно постановление. Сиреч ,30 дена след сътавянето на фиша око не си го платил когато те спре ченге и направи справка и установи ,че имаш неплатена глоба то трябва да ти вземе су.
  • 40 Jorkata

    9 1 Отговор
    Ei hora az karam po 120-150km na den gracko v na6ta mila stolica... samo edno 6te vi kaja za tiq s Mercedesite BMW-tata i tezi s ednakvite nomera na kolite vsi4ko e pozvoleno, za teh nqma zakoni, za milioni nqma zakoni, a takiva kato nas obiknovennite hora 6te ni globqvat za6toto ne karame koli za nad 100000 leva
  • 41 Ghost_town

    15 2 Отговор
    Нямам нищо напротив да си плащам глобите ако ще и с 1км. да съм отгоре!!!
    Но искам и да се глобяват полицаи за това,че карат без винетки без граждански без да слагат колани !!!
    Защо законът не е равен за всички !!!
    Полицаите един друг не се глобяват и за това много от тях си карат пияни !!!
    Пуснали по едно шкембе и чакат пенция,че да вземат големите пари !!!!
    Мамицата им свинска мързелива !!!

    Коментиран от #47

  • 42 bushido

    1 3 Отговор
    че стани и ти плицай
  • 43 pimpas

    1 0 Отговор
    Камерите са добро средство за контрол.Високите глоби също.В силните държави е така,но за всички!
    А смешните криещисе каде ли не полицайчета ,които постиянно нарушават закона заради лични облаги не са нищо повече от нас така че не ги подминаваите безразлично!Снимайте и вие.Или пък им простете и ги хранете защото заплатата която им давате е малка!
  • 44 Ацо

    1 0 Отговор
    У наше село камери щело да има дако цъфне сапа на мотику
  • 45 с.в

    2 1 Отговор
    Как се става премиер? докато си главен секретар назначаваш хиляди полицаи ,за да гласуват те и семеиствата им за теб. После когато излизат на протести че нямат пари, им даваш кат палка, и се оправяи сам. Щави народа и си траи.
  • 46 zoro

    1 0 Отговор
    b tran bsi4ki policai karat bez nikakvi dokymenti i mrtvo piani
  • 47 123

    2 0 Отговор

    До коментар #41 от "Ghost_town":

    Колеги катаджийте са винаги в нарушение "нямат гражданска,преглед да не говорим за винетка" по мой наблюдения на 10 коли 1 е редовна "пък и винаги в акта можете да напишете : СТОРИМИ СЕ ЧЕ ПОЛИЦАЯ ЛЪХА НА АЛКОХОЛ и такава кушия ще му вратнете че вие бедна фантазията . в закона пише че когато нее със пуснати светлинен и звуков сигнал е най-обикновен автомобил.

    до колегата извадка от закона за движение относно коланите:Чл. 102 (1) Водачите на автомобили, комплектувани с обезопасителни колани, са длъжни да ги използват.
    (2) Могат да не ползват обезопасителни колани:
    1. бременните жени;
    2. лица, чието физическо състояние не позволява употребата на колан;
    3. униформените служители от органите за контрол по този закон - при изпълнение на служебните си задължения;
    4. водачите на таксиметрови автомобили;
    5. инструкторите - при управление на автомобила с учебна цел.
    (3) Водачите на мотоциклети и на мотопеди при движение са длъжни да поставят на главата си защитна каска, отговаряща на съответните изисквания,
  • 48 radko

    1 1 Отговор
    az sashto sam 6ifior ot dve godini no iskam da kaja che sam saglasen da ima globi za narusheniqta po putishtata prekaleno mnogo se navudiha nekadurni vodachi po putq koito osven che karat s priveshena skorost ne poznavat ponqtieto migach iz4akvane i kakvo li oshte ne a s globi ot otnemane na shifiorskite knijki dai boje da namaleqt a otnosno boiko var6i si rabotata edvali ima chovek koito da e daval o4et na darjavata kakvo pravi i da drupnat tazi magistrala za tolkova vreme stoiat q ve4e ot komonizma i ne biaha stignali do nikade taka 4e da e jiv i zdrav i da vkara malko naroda v putia 4e uj s izvinenie iskam da kaja naroda niama kultura i vazpitanie a moje bi taka shte zapo4ne da se ponau4i na tezi neshta s tvurda raka :)
  • 49 erol13

    1 0 Отговор
    ako iskame da dostignem malko ot nivoto na zapadnqcite trqbva da ima naistina strogi pravila i zakoni,kakto e otdavna na zapad,koito e patuval na zapad znae za kakvo govorq
  • 50 radko

    1 0 Отговор
    taka e osven tova nqkoe e izmislil edna pogovoroka na (bulgarena mu dai kola i voina ne mu e nujna) a az kato gledam po putishtata e naistina voina zatova zatiagane na zakonite e nai dobroto reshenie da se poupravim malko ako niama vazpitanie v horata kakvo da o4akvash osven varvarshtina i oprekvane 4e i novoto pravitelstvo ne stava poneje doide red niakoi da iska da gi vkara v praviq put i ne im oturva :)
  • 51 pepo

    1 0 Отговор
    Ясно е че на господата управляващи им липсват пари поради малоумие, но само да вземаш не става. Яки глоби без отнемане на книжка ? ТОВА НЕ Е ДЪРЖАВА !
  • 52 Ацо

    3 0 Отговор
    У наше село такива проблеми нема ни камери има ни полицаи има ни пътища има
  • 53 zele

    0 0 Отговор
    Da sa zhivi i zdravi chengetata i ako iskat i na 5 km da gi nastroqt. Az si vzeh ot plovdivskia panair edno GPS u-vo za 200 kinta deto se paha v zapalkata - dava glasova informacia za vsichki kameri. Do sega se e izplatilo pone 5 pati... osobeno po destinaciqta Sofia - Kulata, ako go nqmah shtqh da izgorq na 2 mesta, osobeno na pravata na gradskata magistrala na Blagoevgrad.
  • 54 aerton

    0 0 Отговор
    Тия камери хващат нарушители, ама ще е до време - докато ги научат или пък докато хората се оборудват със съответните противодействащи устройства, като например предишния колега. В нормалните държави контрола с камери е по двойно действащ алгоритъм - например в Австрия по магистралите камерите са доста на гъсто и са вързани в мрежа, като информацията се обобщава от мощен компютър. Освен че всяка камера ти мери скоростта, с която минаваш покрай нея, тя ти снема номера, разпознава го и го съхранява. Като минеш покрай следващата камера пак става същото и по времето, за което си стигнал от едната камера до другата се изчислява средна скорост. Ако си минал покрай камерите със скорост в рамките на ограничението, но си стигнал от едната до другата камера за по-малко време, отколкото ако си се движил с разрешената скорост, пак ти пращат фиш, подкрепено със снимков материал, часове на минаване покрай камерите и т.н. Тук това няма да стане скоро май и пак ще има ниско летящи изрядни шофьори.
  • 55 ----------------

    2 0 Отговор
    Ей европейци само по глоби ли ще сме?А по инфраструктура кога?Наскоро излезе статия,че сме с най-кофти пътищата в европа.И си мисля, че има хора,които са нарушили закона много повече от това да карат с превишена скорост и са на свобода и продължават да си вършът золумите необезпокоявано.Да оправят пътищата и магистралите, да вдигнат разрешената максимална скорост с 20-30км/ч без градското разбира се.За превишаване на скороста в населените места по-сурови глоби, а извън тях да са по-малки.Да не говорим,че има и доста пътни знаци,които не са за местата където са поставени.Кога ще имаме ленти за намаляне и ускоряване на всяка отбивка за населено място на първокласен път,вместо ограничение на скороста до 60км/ч?Кога първокласните пътища ще заобикалят всички населени места(отбивка от главния път наляво или надясно 1-2 до 3 км и в населеното място),а не да преминават през тях и айде с 50км/ч?И за извънградско какво остана: тръгваш след 5 км отбиква за еди кое си наслено място и айде с 60км/ч ограничение след 10км айде през центъра на някое населено място и айде с 50км/ч.И накрая като стигнем се окзва,че от 150-200км,които сме изминали сме се движели само 50-60км с невероятната скорост от 90км/ч.
  • 56 tyson

    0 0 Отговор
    AZ sam za spazvane na zadaljitelnata i prepora4itelnata skorost,no da karash 15o-200 km,sas sredna skorost ot okolo 60 km/4,po-dobre s avtobysi da patyvame. ILI vlizate v GOOGLE,na ANTIRADARI i reshavate kardinalno problema !
  • 57 aaron

    0 0 Отговор
    Prav e Tyson,markoviq antiradar ,pravi kolata ti,nevidima !
  • 58 Семо

    0 0 Отговор
    Така и трябва да бъде, живея в Холандия, има камери навсякъде, ако минеш на червено щтрак, ако ограничението е 50 и ти минеш със 52 пак щтрак :), и в България трябва да е така за да се избегнат катастрофите и да се научи българина да кара културно