Last news in Fakti

28 Април, 2020 10:27 3 120 9

Комбито на Audi A6 вече може да се зарежда от контакта

  • audi-
  • a6-
  • avant-
  • хибрид-
  • 55 tfsi e-
  • quattro
Комбито на Audi A6 вече може да се зарежда от контакта - 1

Версията Avant на новото А6 вече има хибридна версия с функция за презареждане. По-конкретно Audi представи хибридна модификация на A6 Avant, която е обозначена с индекс 55 TFSI e quattro.

Този автомобил е способен да измине 51 километра само но електрическа енергия, като след това батерията се презарежда, като се свърже хибрида към конвенционален контакт.

Комбито на Audi A6 вече може да се зарежда от контакта

Новата версия на комбито е оборудвана със силов тракт, включващ бензинов турбо двигател с мощност 252 конски сили с обем 2.0 литра и електромотор с капацитет 143 коня.

Системната мощност на тракта е 367 конски сили. За 55 TFSI e предвидена 14.1 киловатчасова батерия, седемстепенна роботизирана скоростна кутия S tronic и система за задвижване на всички колела quattro.

Комбито на Audi A6 вече може да се зарежда от контакта

Заявеното ускорение от 0 до 100 километра в час е 5.7 секунди, а максималната скорост е ограничена по електронен път на 250 километра в час. При движение на ток хибридът е в състояние да ускори само до 135 километра в час.

A6 Avant 55 TFSI e quattro изразходва 1.9 - 2.1 литра гориво в комбиниран цикъл. От стандартния A6 Avant, хибридната версия може да се различи по различни външни елементи и по 19-цоловите джанти с червени супорти под тях.

Комбито на Audi A6 вече може да се зарежда от контакта

Ще припомним, че A6 Avant промени своето поколение през пролетта на 2018 година. Всички версии са оборудвани с задвижващ стартер-генератор, 48-волтова бордова ел.мрежа и отделна литиево-йонна батерия.

В допълнение, комбито получи четири варианта на окачване: стандартно със стоманени пружини, занижено спортно, опция с адаптивни амортисьори и адаптивно с пневматични механизми.

Комбито на Audi A6 вече може да се зарежда от контакта


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Луд

    10 2 Отговор
    И аз ще си взема едно,но когато мога да си го зареждам от чешмата.
  • 2 Не вярвам

    6 0 Отговор
    Не ми се вярва, това нещо да гори само 2 литра бензин в смесен цикъл. Да не пресмятат 50 км на ток и 50 км на бензин по наклон.

    Коментиран от #3

  • 3 Прав си

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Не вярвам":

    и аз не вярвам.2 литра може да се отнася единствено за масления разход на TFSI двигателя.
  • 4 mediator37

    1 2 Отговор
    Вдигането на волтажа води до по-малък спад на напрежението по кабелаците и увеличава ресурса на батерията, но 48 волта се доближава твърде много до опасното за човека 70 волта прав ток. На 70 волта токът вече се усеща.
  • 5 Гошо

    3 0 Отговор
    На магистралата минимум 10 л.
  • 6 Ники

    4 4 Отговор
    Те това е кола! Пловдив Бургас- 250 км. 50 на ток а останалите 200 с5 лита бензин. Ще си купя 2 такива. С едната ще отивам до Бургас и а я оставям да се зарежда докато се връщам с др
    угата. Кеф,голям кеф.
  • 7 тунберг

    1 1 Отговор
    брей, швабите най после се усетиха накъде отиват нещата, евро стандартите ги накараха да се замислят най после !!!
  • 8 мм84

    1 1 Отговор
    Тоя коптор над 2 тона няма как да мине оърво 51 км на ток, все пак това недоразумение иде от ВАГ, а там електричките и хибридите хич не им се получават. Второ защо се зарежда само от контакт, а не и от двигател, спирачки и всичко, което генерира енергия. То така погледнато си купуваш танк. Тежка кола от която няма смисъл. Като измине километрите на ток ще има да харчи ...
  • 9 Японеца

    0 0 Отговор
    Тея вагени не спряха да лъжат!