Last news in Fakti

29 Април, 2020 16:00 4 168 9

BMW сменя i8 с двойно по-мощен суперхибрид

  • bmw-
  • i8

Наследникът на BMW i8 ще бъде двуместен суперхибрид с поне 600 коня, твърди американското сп. Car & Driver. Проектът е възложен на спортното поделение M GmbH.

Бъдещата бензин-електрическа "баварка" най-вероятно ще бъде серийна версия на миналогодишния концепт Vision M Next и ще прилича доста на него. Каросерията ще бъде изработена от въглеродни нишки, а ефектните отварящи се нагоре врати на i8 ще бъдат запазени.

По неофициална информация в BMW са решили да се откажат от 1.5-литровия трицилиндров турбодвигател в полза на 2.0-литров с четири цилиндъра. Батерията също ще има по-голям капацитет и ще позволява изминаването на 97 км само на ток.

По план наследникът на BMW i8 трябва да се качи на поточните линии през 2023 г. Новият суперхибрид ще бъде значително по-скъп от предшественика си - прогнозната стартова цена е $160 000 (€147 435), а основните му конкуренти ще бъдат Acura NSX и Polestar 1.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вижте кои ще са собствениците на това

    5 5 Отговор
    чудо в Западна Европа и САЩ и кои в Мутристан!
  • 2 Коmapak🆘️

    11 1 Отговор
    Без огромните загрозяващи "бъбреци" изглежда поне външно доста добре. Нещо нетипично за бмв. То и старото беше готино, но го спряха заради слаби продажби. Сегашното дори ще бъде по-скъпо! Е как ще се продава?!

    Коментиран от #4

  • 3 Хахаха

    9 4 Отговор
    И пак хибрид щото при електричките ги видяхме претърпяха пълно фиаско.

    Коментиран от #5

  • 4 СССССССС

    4 10 Отговор

    До коментар #2 от "Коmapak🆘️":

    Кое му е добрето бре, не виждаш ли, че все едно си му залепил една папионка отпред на бронята, това чудо не само че няма да се продава, ами накрая може и пари да ти дават за да го вземеш
  • 5 Гост5

    5 6 Отговор

    До коментар #3 от "Хахаха":

    Това е най- доброто за следващите 10 год.Кеф ти на ток,кеф ти на бензин и няма да висиш по зарядни станции

    Коментиран от #6, #9

  • 6 Miusuka Madoto

    10 4 Отговор

    До коментар #5 от "Гост5":

    Бих казал, че Хондата / Акурата е далеч по-добрият избор! NSX-са е дългогодишна икона, а баварията е просто един експеримент!
  • 7 Японеца

    1 2 Отговор
    Ще, ще, ще, ще, ще, ще и т.н.!
  • 8 Бмв са малоумни

    3 5 Отговор
    Къде снаха 10г., като Тойота правеше хибриди? Инфинити М35, 375к.с. още 2012г!
  • 9 Хахаха

    5 4 Отговор

    До коментар #5 от "Гост5":

    Много е добро да.Хем подържаш електричка хем двг .По-голяма простотия няма!