Last news in Fakti

30 Април, 2020 09:33 4 637 7

Kia и Hyundai остават без главен дизайнер

  • люк донкерволке-
  • kia-
  • hyundai-
  • дизайнер
Kia и Hyundai остават без главен дизайнер - 1

Люк Донкерволке напусна поста си на главен дизайнер в Hyundai и Kia, но по-любопитното е, че той няма да има наследник. Известният дизайнер от Белгия Люк Донкерволке, който е бивш главен дизайнер на Bentley сам е решил да напусне поста главен дизайнер на марките Kia и Hyundai, както и на премиум бранда Genesis.

Според компанията той няма да има наследник. Според Automotive News, Донкерволке решил да напусне компанията по лични причини. Бившият главен дизайнер казва при напускането си, че за него е "голяма чест" да бъде отговорен за бъдещето на автомобилите, произведени в Корея, което му позволява да "надхвърли обичайното с прогресивните си възгледи".

Преди да се премести в южнокорейския концерн, Люк Донкерволке работи във Volkswagen. При корейците той работи пет години, като под негово ръководство са създадени моделите Kona и Palisade. Също така главният дизайнер създаде корпоративната идентичност на марката Genesis и разработи облика на първия премиум корейски кросоувър GV80.

В същото време компанията реши да не търси заместник на главния дизайнер - след напускането на Донкерволке ръководството реши да премахне длъжността директор, който отговаря за трите марки. Сега Санг Ли ще продължи да ръководи дизайнерския отдел на марката Hyundai и Genesis, а Карим Хабиб, който дойде от BMW, ще остане на длъжността старши дизайнер на Kia.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Критичен

    15 3 Отговор
    дизайна и на двете марки е много добър, жалко че напуска, добър дизайнер е, сигурно са го прикоткали германците !!

    Коментиран от #2

  • 2 Лудогорец8

    9 4 Отговор

    До коментар #1 от "Критичен":

    Нито във фолксваген нито тук е направил нещо хубаво. Да хюндай и киа имат добър дизайн но хубавите им модели не са дело на белгиеца! Виж кои модели е направил той и това са най-грозните им коли. Има доста по-добри модели от неговите в същите марки коли!

    Коментиран от #4

  • 3 .........

    3 8 Отговор
    Дрьпнатите сега няма да правят нови коли докато не купят някой германец да им работи..

    Коментиран от #7

  • 4 Критичен

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Лудогорец8":

    като главен дизайнер неможе данее участвал или одобрявал всички проекти ?? а в щатите дженезис беше номер 1 по продажби преди година две
  • 5 Гошо

    1 3 Отговор
    Ама те имаха ли?
  • 6 Георги

    2 1 Отговор
    Kona е много дизайнерска, чак малко ми се повръща като я гледам.
  • 7 JAGUARES DE CORDOBA

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от ".........":

    да сигурно хахха ти лежи на тая кълка само дето Хюндай и Киа правят поне по 5 нови модела на година хаха а ти си дялкай керпича на село ха