Last news in Fakti

21 Май, 2020 11:15 7 154 8

Защо новото поколение на Kia Sportage ще се забави?

  • kia-
  • sportage
Защо новото поколение на Kia Sportage ще се забави? - 1

Традиционно дебютите на новите поколения Hyundai Tucson и Kia Sportage се състоят с малки времеви диапазони, но този път Sportage ще излезе година по-късно. Предполага се, че появата на новото поколение Sportage е отложено за средата на следващата година, докато дебютът на Hyundai Tucson ще се състои това лято.

Забавянето е свързано с промяната в дизайна, но по-интересен е въпросът: по каква причина е толкова драматично? Може би това се дължи на внезапното напускане на главния дизайнер на Hyundai Motor Group Люк Донкерволке. Трябва да се отбележи, че Kia Sportage може да се появи в два варианта - с конвенционално и с удължено междуосие. Hyundai отказа да пусне "дълга" версия на Tucson, за да не създаде конкуренция със Santa Fe, но Kia няма от какво да се опасява.

Но плановете на двете корпорации могат да бъдат преразгледани в зависимост от текущите изисквания на пазара. Sportage е стратегически модел за корейската марка, чийто продажби са приблизително 500 000 единици всяка година, а да се объркат точно с този модел, е равносилно на самоубийство. У нас Sportage редовно влиза в челната част на най-купуваните автомобили в SUV сегмента.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 горд собственик на спортидж

    23 12 Отговор
    влиза в челните позиции защото си заслужава

    Коментиран от #6

  • 2 Иво Андонов

    18 12 Отговор
    Кия са уникални автомобили.
  • 3 Франкофон

    13 28 Отговор
    Да закриват цялата измислена марка!
  • 4 onq s konq

    9 21 Отговор
    По-добре хич да не я пускат на пазара, само мъчат хората.
  • 5 Сибирски анадолец

    2 5 Отговор
    Аз съм диФ и татуиран русофил... По убаво от Би ем Дабъл ю няма... Софра ми дайте и Скат ТВ
  • 6 унучето

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "горд собственик на спортидж":

    и на баба много и харесва
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Марио

    19 3 Отговор
    Много са здрави корейските автомобили.Който не е карал да не се изказва.