Last news in Fakti

9 Септември, 2012 09:30 24 593 77

Ford разсекрети новото Mondeo

  • ford-
  • mondeo

 

Веднага след събитието в Амстердам, където компанията Ford направи своеобразна предпремиера на новата Fiesta, в интернет пространството се появиха официални снимки и информация разсекретяващи отдавна чаканото ново Mondeo.
Стандартната версия седан едва ли е изненада за феновете на марката, но сега те за първи път виждат новото Mondeo във вариант комби. От Ford заявяват, че в близко бъдеще новото Mondeo ще бъде достъпно и в модификация лифтбек.
Изненадите свързани с двигателите на Mondeo са, че колата ще се оборудва с революционния еднолитров мотор на марката, както и с хибрид включващ двулитров бензинов мотор и електродвигател с мощност 35 конски сили.
Една от най-интересните версии ще е тази с дизелов мотор и система за предаване на момента към четирите колела. От компанията се похвалиха с новата мултимедийна система SYNC MyFord Touch, която ще се вгражда в новото Mondeo.
Останалите новости от Ford пазят в тайна. Тя ще бъде напълно разкрита в края на месеца, когато на автосалона във френската столица ще се състои живата премиера на бизнес ориентирания модел, носещ отново познатото име Mondeo.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 anhhhhhhhhh

    1 4 Отговор
    Задница = Renault Laguna I
    Предница = Peugeot 508

    Коментиран от #2, #21, #22

  • 2 Кьорчо

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "anhhhhhhhhh":

    Колега ти си за очен лекар!
  • 3 _FMC_

    3 2 Отговор
    Zender, е.авам ти петицата. Хората ти слагат еднолитров мотор на междуконтинентален лайнер, ти се търкаляй с нафтова печка.

    Коментиран от #6

  • 4 _FMC_

    2 1 Отговор
    А по темата...това Мондео е най-доброто, излязло в тоя клас. Особено комбито изглежда много елегантно. Няма друга такава задница сред конкурентите. Да не говорим за предницата тип ала Астон Мартин. Добре са се справили дизайнерите, заимствайки много от миналогодишния концепткар Evos. Интересно какво ще представлява тоя дизел 4х4. Не за мен де, щото дизел никога няма да взема, а за Зендер. Това ей сега ще си го лепна на десктопа, че 3 дена на него седи небесносинята Фиеста. Да разнообразя малко цветовете.
  • 5 М_SUX

    2 1 Отговор
    Седана е уникален и няма конкуренция, ако се запазят същите цени на мондеото. Просто ще убият конкуренцията и по точно ВАГ.
  • 6 520 zender

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "_FMC_":

    Лично аз невярвам резултата да е добър от слагането на еднолитровия мотор.Не се заблуждавай-при тегло от около 1700кг и нагоре 125кс каквито и шмекерии да прави Форд разхода няма да е малък.В лаборатория можеби но не и реален разход.Ауто Билд го доказаха със 550д-381кс.При обявени 6.1литра нафта разход се оказа че реалния разход е 9 литра.Всъщност проблема на този модел на БМВ не е малката мощност а това че лабораторните резултати не отчитат реални фактори.Да-ако се направи хибрид за този двигател тогава ще се получи-убеден съм.И какво е лошото на дизелово Мондео.Дизелите на Форд според мен са добри но не са мощни.Днешните стандарти са от 1.6д да се вадят 115-130кс,от 2.0д да се вадят 170-220кс и от 3.0д-260-380кс.Тези мащаби ги поставят БМВ Мерцедес и Ауди.Друго какво да ти кажа-возил съм се в предишното Мондео-тдси-добре лапаше на дълго-5.3литра нафта.....

    Коментиран от #7, #9

  • 7 _FMC_

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "520 zender":

    Пошегувах се малко, не се връзвай. Но ако става въпрос за базови мотори и в момента се предлага 115 к.с. дизел с динамика на 1.4 литрова Фиеста. Фолксваген Пасат дори отива по-далече с неговия 105 к.с. дизел. БМВ 3 се задоволява със 116 к.с., Инсиния със 110, а C-класата са най-срамежливи и предпочитат да не падат толкова ниско с техните 120 к.с. Като се има предвид, че еднолитровият мотор в по-мощната си версия е 125 к.с., а в най-мощната минава 200 к.с. ( една от съседните теми), не виждам причина да не се слага тоя икономичен мотор с голям въртящ момент. Много по-добре ще е от старите версии със 140 к.с. примерно.
  • 8 Боби

    1 2 Отговор
    Предишният модел беше къде-къде по-красив.
  • 9 _FMC_

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "520 zender":

    А най-мощният дизел на Форд досега бе 200 к.с.. За повече динамика имаме и 2.0 литровия Ecoboost с около 250 к.с. вярно, че е една степен под подобните мотори на Мерцедес, БМВ и Ауди, но самата ниша, която заема Мондео не предполага, че ще продава по-мощни мотори. Все пак еснафите с пари са много повече, отколкото разумните хора с пари. Говоря за тия, дето биха купили мощно Мондео или БМВ, а не за хора като теб, дето си правят сметката, търсейки нещо изгодно на старо.

    Коментиран от #11

  • 10 hienata

    1 1 Отговор
    До коментар #4 от "_FMC_":

    Въпрос на вкус, казал Шаро и си облизал пи...та. Ти може и да го харесваш, но специално задницата на комбито не се различава от задниците на повечето европейски комбита (Пасат, Рено, че даже и BMW). Седана откровено не се различава от стария и изобщо не е голям красавец. Поставен до останалите немски (BMW,МБ,VW, Audi , че даже и до Опел) простее и повече ми прилича на френска кола от колкото на немска, просто липсва динамиката в силуета. За моторите все още само предположения и недоказани суперлативи. Нека мине малко време и тогава ще даваме оценки за "еднолитровото чудо".
  • 11 520 zender

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "_FMC_":

    Вярвам че един ден ще мога да си закупя нова 5-та серия.Вярвам го така както вярвах че ще почна и свой бизнес.Но има още време-за сега в близкото време ще си купя употребявано 535д...Междодругото,незнаех че Форд има дизел със 200кс.
  • 12 _FMC_

    1 0 Отговор
    Така говорите и за националния отбор по футбол. Очевадни неща не се забелязват от скептично настроени кибици. Коментарът ти бе провокиран от моя и ти каза точно обратното на това, което казах аз. Замисли се защо.
  • 13 _FMC_

    0 1 Отговор
    Това Мондео за разлика от последния Фокус, е с прекрасен дизайн. С прекрасен дизайн бе и Евос, който обра овациите преди време във Франкфурт. Сега се зачетох в разни статии за Мондео по други сайтове и ето нещо интересно. В това Мондео има цели 86 сензора и 148 задвижващи устройства. Май това главата не може да го побере.

    Коментиран от #28

  • 14 Speeder

    1 0 Отговор
    Колата е просто нещо, което е направено да се продава. Тоя мотор 1.0 екобуст едва ли ще доживее годините, когато ще стане достояние и ние дето може да си позволим коли до 5-7000 лв., предвид, че още от сега почнаха дефектите дължащи се на прегряване на турбините, а като гледам и масло горят.

    Та новите турбо-малолитражки с фешън фентъзи форми са направени да си изкарат гаранцията и лизинга. След това ресайклинг. Или слагаш мотор от някоя стара Сиера...

    Коментиран от #15

  • 15 _FMC_

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Speeder":

    Я дай линк, че май наизуст говорим. Турбини винаги ще заминават, след като собствениците им са некадърни шофьори. Не може два часа да караш със 150 по магистралата, след това да спреш и да изключиш мотора веднага. Трябва да има нещо в тая тъпа кратуна. Между другото, турбините са производство на Continental.
  • 16 Янкулов

    2 2 Отговор
    Колата за мен е прекрасна сигурно ще си я купя,харесва ми повече от Бмв 5 серия и пасат
  • 17 posetitel

    3 0 Отговор
    Много рядко ми харесва комби кола и тази изглежда направо добре. И отвътре е в съвсем съвременен прагматичен стил, ще се продава добре сред средната класа европейци, браво!
  • 18 Стоян

    2 0 Отговор
    Какви глупости пишете не мога да разбера. Как така Форд сега "РАЗСЕКРЕТИ" , като то е в продажба от 2 месеца.

    http://www.ford.com/cars/fusion/
  • 19 Младен Иванов

    3 0 Отговор
    Супер е във всяко едно отношение. Всички говорите за екстериора , но да обърнем внимание и на интериора на колата. Считам , че форд пак са намерили много добро решение и в това отношение. Бравос!
  • 20 FMC

    0 1 Отговор
    Не се радвайте толкова, продажбите се отлагат чак за 2014 година. Според Autocar вероятната причина е кризата в автомобилостроенето. Тая година ще бъдат продадени с 2 милиона по-малко автомобила в Европа. Форд обаче обясняват отлагането със 6 меесеца с това, че не могат да осигурят достатъчно качествено производство. Демек, не искат да правят боклуци. Така, че трайте до 2014 година. А таблото е малко спорно, дали ще допадне на европейците с тия сензорни бутони. Лично на мен не ми пука, щото почти не ги ползвам в моя Форд. Вместо това имам команди почти на всичко от волана, а на това което нямам, командвам с глас. Например набиране на номер или име от телефона, смяна на радиостанция, флашка, CD...ала бала. Още повече, че новото Мондео вече разпознава 10 000 думи - поне 5 пъти повече от речника на някои хейтъри, пишещи тук.
  • 21 Топчо

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "anhhhhhhhhh":

    1. Честит праздник на всички празнуващи! 2. За всички отрицателно настроени - както се казваше "сбогом дизел!" - най-икономичният двигател за тази мощност. 3. Който не го харесва да не прави планове да си го купува!
  • 22 Топчо

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "anhhhhhhhhh":

    Извинявай , предният пост не беше личен - грешка.

    Коментиран от #60

  • 23 Тони

    0 0 Отговор
    Според мен не трябва да има чистачка отзад, Много загрозява задницата. Друг е въпроса за нейната функционалност.
  • 24 митко

    0 0 Отговор
    mnogo e hubava vapreki che stopovete sa zimati ot reno fluance
  • 25 Боян Димитранов

    1 1 Отговор
    Страхотен е автомобила. Браво.
  • 26 hienata

    1 2 Отговор
    До коментар #9 от "_FMC_":

    "...и ти каза точно обратното на това, което казах аз. Замисли се защо." Замислих се и отново стигам до същия извод, НЕ МИ ХАРЕСВА и на хората около мен не им харесва. Кибик не съм, пиша от лаптопа с който в момента правя настройки на един Сценик , т.е.в момента работя за разлика от теб. За разлика от теб също така съм се сблъсквал с доста Фордове (а не като теб с 2 Фиести - лични) и съм си изградил мнение (наложено не от Autobid) ,което като цяло е по скоро НЕГАТИВНО. Защо ли, отговори си сам. Единствено новото Мондео заслужава похвала за това,че са понамалили огромния брой копчета на централната конзола. При старите, карайки по паваж беше цяло геройство да натиснеш правилното без да си отклоняваш цялото внимание.
  • 27 Kir4u

    2 2 Отговор
    FORD MONDEO - karat go samo bedni i kompleksirani looseri koito nqmat pari za AUDI, BMW, MB, ili WV.
    A s tozi 1-litrov cirkulqr mu davam nai-mnogo 100 000 km na tozi tejak kurnik!
    Pri FORD dvigatelq shte e KONSUMATIV, HAHAHAHAHA
  • 28 Даниел Атанасов

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "_FMC_":

    Още по-лошо,че ги има тия неща които изброи.Сега има към 250 причини повече да те вкара в бокса или да те остави на пътя най неочаквано!Не говоря наизуст,а като бивш собственик на ФОРД!

    Коментиран от #30

  • 29 _FMC_

    1 1 Отговор
    Браво на Чъко Перес, напълни ми душата преди малко :)

    А по темата...как така всички сте имали Фордове, ремонтирали сте Фордове, сега какво ремонтирате?Не искам мнения от сервизни работници. Тяхната работа е такава - да оправят някоя друга кочина. Дали Форд или Мерцедес, все тая. Всички автомобили се чупят и няма как в сервиза да отиде здрав Форд ( защото колкото и да са много, те в сервиз не ходят) и да кажеш - еговна, Фордовете са здрави. Така, че си трайте с лапайтоповете. Има си световни статистики и те нямат нищо общо с вашите жалки ремонти.
  • 30 _FMC_

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "Даниел Атанасов":

    Предполагам говориш за сензорете. Хвани последния брой на АБ и се хвани за главата с новата Е-класа. Изпреварвала сама. Спирала сама, ако някой ти сече пътя. И избягвала произшествия, ако някой снаряд като петицата на Зендер изскочи изневиделица пред теб. Там колко сензора мислиш има? И незнам какво толкова имате сензорите. Моята е гъчкана с електроника, която досега си работи перфектно. По-голяма вероятност има да си прецакаш ръчно стартера, опитвайки се да запалиш като неандерталец, отколкото да ти се скапи системата за старт с бутон. Електрониката не греши, за разлика от магарето зад волана.
  • 31 hienata

    1 2 Отговор
    До коментар #28 от "_FMC_":

    Не съм сервизен работник, това ми е хоби (вдигам мощността на слабичките мотори). Работата ми е свързана с коли (карам ги) от почти всички нови модели. Ти продължавай да вярваш на платените статистики и статии. На кон с капаци на който не иска да му ги свалят, не мога да помогна. Вярвай си, че си купил "перпетум-мобиле", макар,че защитавайки толкова страстно Фиеста , явно ти е необходимо някой да потвърди "правилния" ти избор, е добре от Фиеста няма по-качествен ,красив , прелестен, бързо ускоряващ, надежден, икономичен, евтин за поддръжка автомобил. Надявам се да си доволен МИР ДА ИМА.
  • 32 hienata

    0 0 Отговор
    До коментар #29 от "_FMC_":

    Извинявай, Даниел Атанасов.

  • 33 манчо

    1 0 Отговор
    Абе муцуната си е 1 към 1 с aston martin,за дупетооо...абе прилича на доста други задници
  • 34 anti - ford

    0 1 Отговор
    Колегата ФЪМЪЦЪ, е като зомбиран, качвал се е на 2 курника през живота си и си знае неговата песничка, колко са велики тези заводски обречени кочини. ЩО СЕ ИЗЛАГАШ БЕ АЛО? СТАВАШ СМЕШЕН! ХИЛЯДИ РАЗБИРАЩИ ЛЮДЕ ТИ КАЗАХА ЧЕ СИ ЧИСТА ПРОБА ЛУД! Теб не могат да те надприказват! Чел съм туй , чел съм онуй.., ама четеш май през ред. КАЗАХ ТИ ОГЛЕДАЙ СЕ, СЪБУДИ СЕ, МАХНИ ПРЕВРЪЗКАТА ОТ ОЧИТЕ СИ , ИМА ТОЛКОВА ПРЕКРАСНИ КОЛИ ПОКРАЙ ТЕБ!!!
  • 35 Милен Николов

    0 0 Отговор
    форд ли е ягуар или обратното не знам
  • 36 владо

    2 0 Отговор
    Миналото лято се съгласих да пътувам до германия с вуйчо ми с мондеото му 2010г три пъти ни остави на пътя и беше голямо преживяване един път изгоря помпата но ни отне 1 ден за да разберем какво му е проблема втория път не държеше обороти угасваше и айде пак пътна помощ и да търсим сервизи а най последно ни свърши нафтата но стрелката показваше към средата пак пътна помощ пак харчене пари насам натам и като му доляхме 30 литра нафта пак не запали след петия опит успя да запали със зор и се прибрахме все пак
  • 37 Тони

    0 2 Отговор
    Не знам какво коментирате автомобили които скоро няма да видите, какво остава да си ги купите и да претърпите всички проблеми за които говорите.
  • 38 пърче

    2 0 Отговор
    Форд и Опел съм ги зачертал завинаги като марки които бих купил
  • 39 г василев

    1 3 Отговор
    абе "разбирачи", вий до мондео докосвалили сте се?-там където при c klasse , superb, passat е обикновенна пластмаса в интериора при мондео е мек полиуретан.(kойто в superb изобщо липсва)

    Коментиран от #40

  • 40 anti - ford

    2 1 Отговор

    До коментар #39 от "г василев":

    Докосвали сме се Г-н Василев, А ако и Вие се бяхте докоснали и Вие щяхте да ИЗГОРИТЕ.
  • 41 Зимата с Форд

    2 0 Отговор
    Този път гомн-то е в по-хубава опаковка, но пак си мирише!
  • 42 Топчо

    0 0 Отговор
    С Форд - "СБОГОМ ДИЗЕЛ!"
  • 43 hahah

    0 0 Отговор
    В предаването Top gear тоя форд го показаха миналия сезон.И даже са базикаха ,че изглежда като Aston Martin.
  • 44 Форд

    1 1 Отговор
    Абе лайте си, но форт-а показва как трябва да се правят коли, серийно!
    Обичам Форд, бис си купил това новото мондео, но не разполагам с такива средства :)
  • 45 masacre

    1 0 Отговор
    Форд и коза не боледуват...направо умират;-))))
  • 46 ФОРД

    0 0 Отговор
    Абе що ги хвалите тия Фолксвагени с тия пиезови дюзи направо са пълна дупка пак и са бая паричка 4 дюзи 4800лв-красота направо ,а на Форда дизела е правен с PSA те правят най -добрите дизели.
  • 47 pacho

    0 0 Отговор
    Това е ford fiosion, който бе представен в САЩ в края на миналата година. Още тогава много авто-журналисти казаха, че това ще е новото мондео за европейския пазар.
  • 48 колко

    2 0 Отговор
    Най добрият Форд е продаденият хахаха :)
  • 49 anti - ford

    0 0 Отговор
    Ти не разполагаш и с познания по български език.. В две изречения 22 грешки. БРАВО.
  • 50 kkk

    2 0 Отговор
    На всички тук с вицовете за ФОРД,ще кажа ,че карам ФОРД ЕСКОРТ 1995 год. Имам го от 5 години и за това време нито един път не е отказвал да запали или върви - от -20 до +40. Вие си лайте ,като ви е толкова акъла. Повтаряте като папагали вицове които сте чули от тати,или може би от дядо?
  • 51 реалист

    0 1 Отговор
    Фиестата,вече може да се мери с Корса и Поло,но с моделите им от 2000 год. ,даже и с тях не може,защото те са доста по-надеждни,особено зимата ! ФМЦ ,не мога да те разбера как от 50 и кусор коментара само ти и още няколко могат да се кефат на подобен скърцалник дето след 4 год. ще струва двойно по-евтино ! Сравни цените на Поло,Корса и Фиеста от една и съща год. да видиш колко се обезценяват тия талиги фордовете !
  • 52 Kojota

    1 0 Отговор
    My Mondeo, 1,6 16V ot 1998, na 570 000 km. i leti, i leti, i leti.... kam 1 000 000....

    Коментиран от #53

  • 53 Мнение на Софиянец,не на селянин

    0 1 Отговор

    До коментар #52 от "Kojota":

    Лети,ама към надин ! Ако не е вече там,а ти си изперкал от непрестанни ремонти !
  • 54 глен

    0 3 Отговор
    Отново едни нищо..
    Това са Форд.. едно нищо!
  • 55 ВИП АМГ

    0 1 Отговор
    tova ne e kola. bogati i gramotni kat meni karut smu miercedes 190d s tamni stakla
  • 56 гаврош

    0 0 Отговор
    Препоръчвам ви Астон Мартин,ще останете доволни!

    Коментиран от #59

  • 57 баш майстор

    0 2 Отговор
    Това е болно магаре маскиран като млад кон отпуснал задните си части
  • 58 форд

    2 0 Отговор
    mnogo razbirachi tuka we.
  • 59 Трабант

    1 0 Отговор

    До коментар #56 от "гаврош":

    Аз пък ти препоръчвам трабант, ще останеш доволен! ;)
  • 60 anhhhhhhhhh

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Топчо":

    Е, не пречи - аз казвам на какво ми прилича.
  • 61 zсссс

    2 0 Отговор
    Комбата ме кефи на макс!
  • 62 kiril

    2 1 Отговор
    един нов служебен ... защо не?! нека да е форд ...
  • 63 Иво

    1 1 Отговор
    Форд ме изненадаха доста с еднолитровия си мотор, натам е бъдещето, по-малки и доста по-ефективни и по-икономични двигатели, а БМВ-тата с големите си и не дотам ефективни 3 литрови дизели с по 2,3, че даже и с 500 турбокомпресора да направят пак ще си останат в миналото, мога да пиша доста по тази тема, че от нафтата не може да се изкара почти никакъв ресурс и ефективност, Форда си е супер и бих го предпочел пред БМВ 5-ца дизел с 500 турбокомпресора :D
  • 64 rado

    1 0 Отговор
    az 6a vi kaja 4e 8 godini ne sym smenql ni6to po ford fiesta 94 koqt kola iskara kolkoto forda fiestata obadete mi se 6te q kupq

    Коментиран от #69, #70

  • 65 germanycars

    0 1 Отговор
    Немците са казали : Направихме Форд , за да не плюят Опел ! :D:D
  • 66 Мда

    3 0 Отговор
    Истината е, че Форд рязко вдигнаха качеството, като в някои случаи надвишава това на "премиум" класовете на по-ниска, т.е. нормална цена. А тук плюещите по Форд явно карат "нов внос" на 300 хил. - е как няма да се чупи колата?
  • 67 ВИЛИ МИЛАНОВ

    0 3 Отговор
    И КАКВО МУ Е НОВОТО.......
  • 68 Замислен

    2 0 Отговор
    Карал съм Форд. Не е толкова страшно, колкото говорят. Изкушение е да си купиш кола с размерите на S-класа, но четири пъти по-евтина. Жалко е, че затриха модела Скорпио. Беше параход за смешни пари.
  • 69 ВИЛИ МИЛАНОВ

    0 1 Отговор

    До коментар #64 от "rado":

    И ЗА ОСЕМ ГОДИНИ КОЛКО КМ. СИ ИЗМИНАЛ....50000 КМ.
  • 70 Христо Иванов

    3 0 Отговор

    До коментар #64 от "rado":

    Мойта е по-добра, идвай да я купиш, ама има един проблем.... Мондео 93 е и .... не си я давам за нищо. ;)
    истината е , че мондеото е много свястна кола и много благодарна , когато се грижиш за нея.
    Поздрави на тия дето си мислят, че най-хубавия форд е продадения.....хехехе, в крайна сметка всеки има право на лош вкус!
  • 71 Зимата с Форд

    0 3 Отговор
    Каквато е колата, такива са и шофьорите!!!
  • 72 Георги

    0 3 Отговор
    Как може тая помия да копира предницата на Aston Martin ?! Поне да е нещо ,а то Ford ?!

    Коментиран от #75

  • 73 007

    1 1 Отговор
    Това е колата на агент 007
  • 74 ВИП АМГ

    2 1 Отговор
    Ford veche praviat mnogo krasivi i nadejdni vozila.zadminaha klozetite naa VAG.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Клаус

    0 0 Отговор
    Красива бюджетна лимузина.
  • 77 Xsound

    0 0 Отговор
    http://www.auto-press.net/a:15-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%88%D0%B5%D0%BD-Ford-Mondeo-%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B8-%D0%97%D0%B5%D0%BC%D1%8F%D1%82%D0%B0-40-%D0%BF%D1%8A%D1%82%D0%B8