Last news in Fakti

21 Юни, 2020 10:40 2 923 6

Tesla търси помощ за дизайна на компактен китайски електромобил

  • tesla-
  • китай-
  • електромобили

Американската компания планира да открие собствен дизайнерски център в Народната република

Китайският автомобилен пазар е най-големият в света, но е изключително специфичен и има определени особености. Много коли, които са популярни в Народната република, не се продават другаде. Именно за да могат да отговорят на нуждите и вкусовете на потребителите в най-населената държава в света, големите автоконцерни проектират модели, които са предназначени само за китайския пазар. Ето защо, когато става въпрос за постигането на добри продажби и резултати в Народната република, най-сигурният залог изглежда, че е произвеждането на коли, които са напаснати единствено към преференциите на местните потребители. Това предаде Inside EVs.

От известно време насам Tesla все повече се стреми да засили своето влияние на китайската автомобилна сцена, поради което обмисля да направи модел, който по-добре да отговаря на нуждите на пазара. Уловката тук е, че американската компания не знае как трябва да изглежда въпросният електромобил. Заради това, от Tesla са готови да разгледат предложението на всеки, който има идея за дизайна на компактна електрическа кола за китайския пазар.  

Анализаторът на американската марка за Народната република Ray4Tesla пише, че още през януари Илон Мъск е заявил, че компанията ще създаде дизайнерски център в страната, който да проектира електромобили за целия свят. Сега обаче Tesla China призовава всички местни автомобилни дизайнери, включително начинаещите и любителите, да представят своите проекти за нова електрическа кола в китайски стил. Според анализатора, по този начин американската компания увеличава присъствието си на най-големия автопазар в света.

Овен това се говори, че Tesla планира да открие собствен дизайнерски център в Народната република, което потвърждава намерението на производителя да проектира електромобили, предвидени специално за китайските потребители. 


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чичо Пешо

    10 2 Отговор
    То пък като че ли другите не правят колите си също спрямо жълтите вкусове и без да имат дизайнерски центрове в Китай - справка най-новата S-класа и голямобъбречните BMW-та...
  • 2 сектант

    8 9 Отговор
    безполезни айфони на автомобилостроенето. Истинската кола всеки знае коя марка е!
  • 3 Пак пропуснахте най-важното

    9 0 Отговор
    "Забравихте" да споменете, че целта е производството на евтин и масов електромобил с цена около 20 хиляди долара.
  • 4 Гали

    7 4 Отговор
    Мъск си прави автогол, след време ще е напълно изкопиран и няма да имат нужда от него, типично по китайски ще го из докарат.

    Коментиран от #5

  • 5 Нямат шансове

    8 6 Отговор

    До коментар #4 от "Гали":

    Тези приказки сме ги слушали, слушаме и ще продължаваме да ги слушаме от хора, които не знаят за какво става въпрос. Всички автомобилни производители само до преди пет години приказваха същите приказки, като тебе. Те само да иска ли и щели да изкопират Тесла и да пуснат по-евтина и масова продукция с по-добри параметри. Очевидно опитаха, защото през последните две-три години приключиха с приказките за фалирането на Тесла и очевидно засрамени(защото дори при моделите за 2022 година, не могат да постигнат тази метрите на Тесла от 2012-та), започнаха да обясняват как аха след няколко години ще НАСТИГНАТ Тесла. А ти ми говориш за китайците. Докато успеят да изкопират днешния модел Тесла, Tesla ще е с още две поколения напред.
  • 6 незнайко

    4 1 Отговор
    Илон Мъск е велик стратег и правилна ориентация към най големия пазар, само Доналд Тръмп да не реши да направи забрана за изнасяне на технология ! В същност те ще проектират само дизайна, китайците отдавна си имат технологиите .