25 Септември, 2012 12:57 21 512 76

Проблем в двигателите на BMW M5 и M6

  • bmw-
  • m5-
  • m6

Представители на баварската автомобилна марка отправиха странна молба към собствениците на новите наточени BMW-та с индекси М5 и М6. Те ги посъветваха да не карат своите автомобили, докато не преминат през сервизен преглед.

Необичайната молба е продиктувана от факта, че инженерите на BMW са открили дефект в 4.4-литровия високотехнологичен битурбодвигател. Моторът с индекс S63TU се монтира на новия седан М5, както и на купе и кабрио версиите на М6.

Откритият дефект е свързан със спад на налягането на маслото, който може да доведе до сериозни повреди в двигателя. Към официалното съобщение е приложен списък с номерата на рамите на потенциалните проблемни автомобили.

На дистрибуторите на марката в САЩ дори им е забранено да продават автомобили с индекси М5 и М6, независимо дали конкретният екземпляр е в списъка, или не. Всеки собственик на ново М5 или М6 ще получи писмо с молба да посети сервиза на марката. Ремонтът, естествено, е безплатен и отнема около 3 часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нострадамус

    11 5 Отговор
    Предвиждам поне 50 коментара на пъпчасали 12 годишни, обяснявайки колко са зле баварските коли. В поне 10 от тях ще се спомене "колко по-яки са японските".

    Коментиран от #4, #13

  • 2 Иван Вълчев

    5 3 Отговор
    Предполагам, че е досадния проблем с подпушване на маслените магистрали на V8-маците, когато маслото започне да се скапва.
    За това е добре да се кара с най-добрата синтетика ;)
  • 3 BMW

    8 4 Отговор
    BMW са достойни за уважение, защото никога не са крили проблеми, за разлика от Порше. 996ците им и 997ците им са с безумно висок процент на тотализирани двигатели в следствие на чупене на лагера на междинния им вал, но те така и никога не си признаха официално за съществуването на проблема. Сменяли са двигатели гаранционно, участвали са с част от сумата за нов двигател при по-старите екземпляри, както и са си измивали ръцете от една възраст нагоре. Така че евала на баварците.
  • 4 VW_фен

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "Нострадамус":

    Добавям към твоите 50 още 20 !!! Поне 3 какви комплексари са собствениците на BMW!!
  • 5 Бая Мангизи на Вятъра

    6 6 Отговор
    Да бе от маслото ще е за това са спрели продажбата и на нови коли.
    На хартия баварците са много силни и печелят награди от журналистчета , но както се вижда при истинска експлоатация двигателите не издържат дълго.
    Това им се случи и с ванос системите и с още много други неща.
    Хонда например от която БМВ често копира първо изпитва добре двигателите си преди да ги пусне на пазара.
    Не напразно V tek моторите които бяха първите на пазара с променливи фази на газоразпределение и до днес се славят като най здравите двигатели правени някога дори серийни образци работят над 8000 оборота.Такива неща са трудни за постигане от БМВ явно.

    Коментиран от #7, #8, #9

  • 6 БУМЕР КАМОР

    3 5 Отговор
    bmw e markata pichove imam 2 broq ot новите наточени BMW-та с индекси М5 и М6 i chakam pismoto ot kamor auto da hodim da gi opravqt
  • 7 амаха

    2 4 Отговор

    До коментар #5 от "Бая Мангизи на Вятъра":

    prav si,no da sravnqva6 HONDA koqto e N1 pri benzinite s bmw ne e korektno!!!Prosto germancite se opitvat da svalqt razhoda za da imat 6ans pone s/u frenskite dvigateli...qvno ne im se e polu4ilo tozi pat :(
  • 8 Иван Вълчев

    5 4 Отговор

    До коментар #5 от "Бая Мангизи на Вятъра":

    А ти колко баварски мотора строши колега? Щото Хонда имат V8 само на Legend ако не се лъжа. И той е доста скучен мотор в сравнение с S63TU.

    Коментиран от #55

  • 9 Ponton

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "Бая Мангизи на Вятъра":

    Дам то за това Е30-ките се чупят на 1 година...човек ходи скочи от някой рейс по задник

    Коментиран от #14

  • 10 брус

    5 5 Отговор
    Мани ги тея щайги ве!
  • 11 Polaris

    6 0 Отговор
    Немска прецизност!
    Поне са си признали, че са пуснали на пазара коли с толкова сериозен дефект.
    Чудя се, не ги ли тестват тези коли преди да започнат да ги продават?
  • 12 :)))))))))))))))))))

    2 2 Отговор
    Ами и те като мерцедес да започнат да инсталират мотори от доказани производители, като рено и няма да имат проблеми.
  • 13 Хи Хи

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Нострадамус":

    Що пък да не коментират, даже и децата са наясно какви коли са БМВ (за разлика от собствениците дето и те знаят но не си признават, защото знаете за бит и е...)
  • 14 до8 и 9

    3 4 Отговор

    До коментар #9 от "Ponton":

    Кви Е30 те гонят , добре ви го е казал човека , когато Хонда направи първите двигатели с променливи фази на NSX от 3000 кубика се вадеха 280 коня без турбо.Това беше 1990 година мотора V6.До ден днешен не е имало проблем с такъв двигател. Нека да им е скучно на хората с такъв двигател.БМВ години по късно не успяха да направят толкова надежден двигател.
    Още един пример е двигателя на S2000 2 литра 280 коня без турбо работещ на 8500 оборота. За този двигател също не е съобщено за проблем въпреки че вече 15 години се експлоатира.
    А Хонда V8 не прави защото са енергоемки за производство и горят много.Такива лами правят най вече американците защото освен всичко друго са и лесни за балансиране сравнени с V6.
    А във Формула 1 се видя кой е майстор на двгатели.Не случайно Хонда има 5 титли в тези състезания и буквално смаза Порше , БМВ и дори Ферари с моторите си през 80 те.
    Който помни легендата Сена знае за какво говоря.

    Коментиран от #18, #26

  • 15 Иван Вълчев

    1 0 Отговор
    Разбира се че колите се тестват, когато стане ясна причината за този проблем ще е някоя глупост.
    Детските болести са нормално нещо, макар, че винаги е неприятно.
    Евала наистина, че БМВ покриват разходите за своя сметка.
  • 16 Евгений Чавдаров

    3 1 Отговор
    Вярвате във вашите истини тълкувате си както ви е удобно, такъв проблем имаше и Феррари мисля, че с модела Италия и Феррарито ли е щайга направо сте затънали в комплекси а който си мисли, че който кара БМВ е комплексар от самия него по голям комплексар няма вие щом не се чувствате комфортно в колите си защо завиждате на тези който се наслаждават на баварките си.
  • 17 васил димчев

    2 2 Отговор
    Нормално за БМВ. Далеч далеч след Мерцедес и много и неоправдано по скъпи от VW.
  • 18 БМВ

    1 3 Отговор

    До коментар #14 от "до8 и 9":

    Дошо мило мое дете айде да вземеш нисанчето си под мишница и да играеш пред блока или си говори по скайпа със Суичиро Хонда. Хонда ако не правеха мотоциклети и двигатели за лодки нямаше да са най-големият производител на двигатели. За баварците който не е карал айде да не говори глупости. Те и за двигателите ТДС наприказваха какви ли не щуротии, но още продължават да се внасят такива по над 800 000 км.

    Коментиран от #56

  • 19 yess bee

    0 4 Отговор
    i bmw se prevarna v bokluk preporicvam vi hyundai I30 ste ostanete dovolni ha ha
  • 20 Даниел Марко

    5 3 Отговор
    БМВ правят най-хубавите двигатели. При тях дефекти няма, а напротив осъвършенстват ги след продажбено. Само немците правят хубави коли, всички останали правят боклуци.
  • 21 Bimmer Benz or Bentley

    2 1 Отговор
    Боклуци ама друг път. Това, че са установили дефект в серията на един двигател, да не значи, че абсолютно всички коли са боклуци ? Ама то си е така - `образованите` хора като не могат да си го позволят остава само да го псуват. Както е поговорката `Недостижимото грозде е кисело`. ;) За жалост последно време на все повече хора мисленето им става такова. :/
  • 22 Димитър Димитров

    3 1 Отговор
    Всеки производител допуска грешки! Тук става въпрос за много електроника и нововъведения! Безгрешни няма! Дори е чест,че на време се констатира грешката и е поправима.....огън без дим няма така е..

    Коментиран от #38

  • 23 Виктор Петров

    2 4 Отговор
    Нормално за BMW. Освен проблеми и дефекти друго не може да очакваш от марката
  • 24 gogo

    1 0 Отговор
    Проблеми и само проблеми,за които собствениците на БМВ не си признават,въпреки,че са факт!
    Налятото масло, изгубилата се вода ... инт..
    за бензин да не говорим!
    Много хубави ама да си ги карат!
  • 25 BRABUS

    1 2 Отговор
    хаха,пълни боклуци,хайде сега бмв-фенчетата да обяснат колко "невероятни"коли правят тези смешковци,имайки предвид,че това не е някакъв по-малък проблем (по електрониката например), а СПАД НА НАЛЯГАНЕТО НА МАСЛОТО,а и като се има предвид,че това са топ модификациите ,т.е емки ,или както ги наричат там,пълен СРАМ

    Коментиран от #32

  • 26 Иван Вълчев

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "до8 и 9":

    Те тия контяски сили са измъчени колега, за това пък въртящия момент е много мижав за съвременните стандарти. Много коне с малко нютони - това е което бяха нарпавили хонда, БМВ също имат подобна характеристика при някои стари атмосферки.
  • 27 M Power

    1 2 Отговор
    Досега да чухте за някой блокирал двигател на М-ка? Подобен случай имахме лично във фирмата преди години, когато чисто новите Тойота Авенсис бяха извикани в световен мащаб за лек дефект в педала на газта, който беше описан по ужасен начин, а именно, че при спиране оставал някак си зацепен и подавал едва ли не мръсна газ именно в момент, когато ти искаш да намалиш, респ. спреш. И едва ли не се оказа, че караме коли убийци. И до ден днешен обаче проблем с тази изключително здрава и надеждна кола не е имало. Та на фенчетата на Ауди и Бенц, които в момета лудеят от кеф ще кажа - М-ката можете само да и гледате номера, даже и това можете само известно време, после вече трудно виждате и самата кола. И това е факт, независимо в кой Бенц или галъбарник сте (АУДИ освен галъбарник не мога да нарека по друг начин, бенца все пак става за нещо). И когато спрете да виждате и очертанията на М-ката, утешете се с мисълта, че на следващия завой налягането в маслото ще спадне и двигателя ще блокира.

    Коментиран от #29, #33, #36

  • 28 gogo

    2 0 Отговор
    А бе много са бързи йемките!
    А пък и не знам,коя е таз йемка дет шъ бега повече от амг-то или от рс-а , от гтр да не говорим!

    Коментиран от #57

  • 29 Mercedes-Benz

    0 1 Отговор

    До коментар #27 от "M Power":

    Xaxaxaaxxa Мдаа кво говорим тя М-ката излита направо,ако я пуснем срещу 5.5 Kompressor-а,или 6.3-то,за 6.5 да не говорим толко са бавни че като видят М-ка минават в дясно да й дадът път!
  • 30 xaxaxa

    1 0 Отговор
    nemoje da se bori s gt-r
  • 31 The power of Dreams

    3 2 Отговор
    "БМВ" аиде да не обиждаш а ? 1во Хонда е Самостоятелна компания и не може да се конкурира с БМВ,Мерцедес,и Голф ;дд Но за разлика от това пък с много по малки кубатури вадят доста мощ и много качествени двигатели защото от бмв , за да искарате едни 180/90 конски сили ви трябва поне 2.5 мотор , хонда го прави с 1.8 :) Пък и неможе да се сравняват коли за 100 000 и нагоре с коли по 20 000 :) Сравнете м5/м6 с един Гт-р например да не кажа че и една НСХ ще ги побърка ;))
  • 32 ГОСТЕНИН

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "BRABUS":

    Момченце,както са ти написали в статията "евентуалният" проблем при някои от колите се отстранява за 3 часа.Според теб нов двигател ли ще слагат или ще му правят основен ремонт..
  • 33 инж. Атанасов

    5 0 Отговор

    До коментар #27 от "M Power":

    Има,има,колега,прочети малко във форумите да видиш до сега за няколко месеца колко много строшени мотори има на новата м5-ца. Имах М6 V10 2006 и три пъти ми правиха мотора за 4 години. Новите М5 и М6 са същите...Кенефи
    ПОздрави
  • 34 Име:

    3 2 Отговор
    Избийте се фенове на немските автомобили. Нека плюенето между феновете на ауди, бмв и мерцедес продължи със същата сила. Да вали агресия из коментарите. Няма ли някой път да се скараме на тема тойота срещу хонда или митсубиши срещу субару...... или май не ни е такъв манталитета... странно.
  • 35 бат жоро

    1 1 Отговор
    мерцедес нямат стоков 6.5 литров двигател
  • 36 до 27

    2 1 Отговор

    До коментар #27 от "M Power":

    Ти чете ли статията ? Да не мислиш че ги викат да пият кафе.Да не мислиш , че някой не е блокирал двигателя поради липса налягане на масло и тогава са се уплашили та чак са спрели продажбите.
    Твоята тъпа М ка е смешна в срвнение с GTR и там до сега проблем с мотора не е имало.Я кажи в твоята фирма колко GTR или хонди са извикали с такъв проблем.
    Специално Хонда е образец за двигателостроител БМВ могат само да се учат на качество от нея.
    Щом върхов модел не могат да направят без дефекти какво ми говориш глупости и се сравняваш с Тойота.
    Колко струва една Тойота и колко М серията.
    И като видиш другият път отдалечаващ се GTR или LFA се надявай да му се спадне налягането в маслото.
  • 37 до 26

    3 1 Отговор
    Измъчени са конете на твоята каруца.Ако те питам сигурно и във Формула 1 са измъчени моторите.
    А БМВ няма такъв мотор в серийно производство от 2 литра да вади 250 коня.
    И при това няма нито един дефектирал такъв мотор.
    Е такова БМВ просто НЯМА.Винаги дефекти , баварски самохвалковци които слагат един кожен салон понадуят някой огромен по кубици мотор и после вземат парите на балъци които се мислят за много вървежни.

    Коментиран от #42

  • 38 ха ха

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Димитър Димитров":

    Колега тук не става дума за електроника това е механичен проблем в една от най скъпите им коли .
  • 39 German Autos

    0 1 Отговор
    http://www.youtube.com/watch?v=DaZExdTHHjY
    `гледайти и завиждайти` както се казва ;) И 100 литров двигател да има Мерцедеса като не може да се оправлява тази мощност каква е ползата ? В сериала на TopGear много добре се вижда, че БМВ са балансирали мощност и управление.

    Потърсете в чичко Гуугъл Packard-Bentley "Mavis". По логиката на Мерцедес фенчетата ( колкото по-обемен двигател, толкова по-добре ) това трябва да е най-добрата кола. :D
  • 40 George

    1 0 Отговор
    Става дума за проблем в маслената помпа :) Аз не знам БМВ да произвеждат маслени помпи или каквито и да е било други помпи :) Попмите по принцип са BOSCH. Просто не знам в Америка какви монтират и дали са същите като в Европа. Прочетете цялата офисиална статия, много добре се казва, че от БМВ нямат вина, а става дума за дефект при производителя на маслени помпи. На кой му пука изобщо за такъв проблем - отиваш, оправят ти я без пари и готово. Пиеш едно кафе за 2 часа, оставяш 5 долара за него и това е :)

    Коментиран от #41

  • 41 Lamborghini Mercy

    1 0 Отговор

    До коментар #40 от "George":

    Кажи им малко да се осъзнаят, че ще се пръснат от кеф направо.
  • 42 Евгений Чавдаров

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "до 26":

    Ако не експлоатираш както трябва ще се развали и руски танк.На нас българите като сме бедни и като ни мързи да се занимаваме с колата марката каква ти е виновна всеки знае, че кола на 20 години е въпрос на време да се развали.Не разбрахте бе значи БМВ се купува заради усещането който дава колата, заради удоволствието да караш не за лов и риболов.
  • 43 Svada

    4 4 Отговор
    Хайде да им е честито!Най- накрая се видя за какво стават тия
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Иво

    0 1 Отговор
    четете кой са най добри http://www.hid.bg/news/krizata-udari-i-germanskite-premium-mark по от долу колегата е писал БМВ правят коли ане маслени помпи успех на ЗАВЕСТЛИВИТЕ НИЕ ЩЕ СИ КАРАМЕ БМВ-ТА
  • 46 Иванов

    0 4 Отговор
    Няма по голям боклук от бмв

    Коментиран от #52

  • 47 Pesho

    2 0 Отговор
    Боклук е за теб, някъф стиснат с мололитражка или дизел
  • 48 mastercard

    0 0 Отговор
    Уважих ...;)
  • 49 Иван Костов

    1 0 Отговор
    BMW forever!
  • 50 Най-Бай

    0 0 Отговор
    BMW foe forever. Особено за собствениците.
  • 51 Най-Бай

    0 1 Отговор
    BMW forever in service
  • 52 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "Иванов":

    ima Audi
  • 53 Zoom-Zoom

    0 1 Отговор
    Мислех и аз да напиша нещо по темата, но като гледам как се плюете смятам че няма нужда. Но все пак ... по важното е че проблема не е такъв че да се претрепеш. Все пак и да се скапе двигателя от БМВ ще ви го оправят или сменят. Радвайте се на живота независимо какъв автомобил карате.
  • 54 Гост

    0 0 Отговор
    Е това е геуманския премиум.До сега ставаше само да те закара до мола и до кафето ама вече и до там не може да докрета.Купуваш го и в гаража иначе лошо.
  • 55 Дошо

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Иван Вълчев":

    На ХОНДА големи мотори не им трябват.Те с 6 цилиндъра правят неща, които други с 8 не могат.Да не говорим, че с 4 правят чудеса.
    Трябваше да пуснат шосейна версия на HSV-010 та да си глътнете езиците.Ама споко бъдещия NSX и той ще е V6 - голяма изненада ви чака !Ще видите как се извлича максимум от минимум!

    Коментиран от #70

  • 56 Дошо

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "БМВ":

    Хах абе ти името му на господин Хонда не можеш да напишеш правилно тръгнал си да коментираш марката .
    А как разбра че се внасят на 800к км 2.5ТДС?
    Карал съм веднъж бавареца на един приятел 320i 150к.с. че се беше напил и го прибрах.Качвам се газ 2-3-4000 об/мин НИЩО е.а.ти мъртвеца.Моя гълъбарник както нарича Алудито един колега по-долу(колега много го превъзнасяш, Алудито освен за външен кенеф за друго не става) поне вървеше (1.8Т)За 320 2.2 170к.с отзивите са същите.Има баварки, които ме кефят но са от сорта на Е92 COUPE :-) дръгелите дето се правите на рейсъри с тях за нищо не стават.
    А на колегата Вълчев ще му кажа да види какво прави една Интегра с 2.2 мотор
  • 57 Дошо

    2 1 Отговор

    До коментар #28 от "gogo":

    Смешко всяка М къса шортите на измислените недозавиващи РС-ки.
    RS4 B7 биеше М3 Е46 на драг, но това беше защото БМВ не бяха пуснали следващия М3.Когато излезе БМВ-то с аналогична мощност беше много смешно.На доускорение направо съсипваше горкото РС, на писта да не говорим.Изобщо къде буташ Алуди при автомобилите бе?БМВ не е върха на сладоледа ама е ПЪТИ, ПЪТИ по-кола от дръгливото Алди

    Коментиран от #69

  • 58 AudiFan

    0 0 Отговор
    http://www.zeperfs.com/en/duel1549-1598.htm що говориш без да знаеш?
  • 59 Обикновен българин

    0 0 Отговор
    Кво се впрягате и сте се заяли с тия тенекиени кошници, сякаш в тях спите, ядете и .ерете, гаче за тях ще се жените.... много важно колко мощна била - да ме закара безпроблемно до точката, в която да я захвърля и да не я мисля! Зад постовете пък за мощност, драг, дрифт и др. изхвъргачества прозира точно схлупенджос- комплексарщината на малката жалка душица, на която мечтите се свеждат до една лъскава каручка, хеле пък и неговата да е най-убавата, най-здравата, най-бързата.... Не се хабете - живейте си животааааааааа!!!

    Коментиран от #61

  • 60 Веско

    0 0 Отговор
    Ще Ви е.. мерцовете, хондите, тойотите, алудитата, беемветата. Шшш... Коментиращите, дайте да седнем в някоя кръчма, да хапнем и сръбнем. Какви са тия заяждания дето кой кенеф е по-голям от другия. За мен няма значение марката. Важното е удоволствието от шиферлъка бе фенчета...
  • 61 някой

    0 0 Отговор

    До коментар #59 от "Обикновен българин":

    Това го пишат лапетиите най вече, защото висят и играят по цял ден NFS, Dirt 3 и др. симулатори...
  • 62 гост

    2 0 Отговор
    Абе момчета каква е тая злоба и некомпетентност във вас? Вместо да кажете евала на БМВ,че реагира така при установен проблем вие сте тръгнали да пишете за някакви хонди к'ви здрави били.Четете малко по-внимателно-статията не се отнася кои коли са по-здрави или по-бързи и тн,ами за това как реагират от БМВ при установен дефект:...съветват собствениците да не управляват автомобилите си преди да минат сервизен преглед...и дори са забранили продажбата на нови автомобили!!! Това е отговорност към потребителя!!! Знаете ли,че "великите" автомобили"Мерцедес-Бенз" на какъвто собственик съм аз,специално при модела Е211 имат проблем с SBC модула-това е модула за спирачките на колата и знаете ли,че не пада налягането на маслото ами в един момент оставаш без никакви спирачки и както си караш с приблизително 200км/h оставаш без спирачки-ето това е проблем! И от "Балкан стар" ми заявиха,че знаели за проблема-било дефект на модела,но въпреки това трябвало да си го купя нов за скромната сума от 4000лв! След милион разправии и скандали и писане на официално писмо до MB-Germany ми го смениха безплатно,ама риска дето можех да умра никой не го плаща! Ами поршета-та 911,дето всяко второ е с блокирал двигател,на по 100 000км дори и толкова нямат-мотора блокира,ама никой не си признава,че дефекта е фабричен и никой не ги ремонтира безплатно! Така че евала на БМВ!
  • 63 asd

    0 0 Отговор
    само да вметна че няма модел Е211,а е номера на купето W211
  • 64 pacoran

    1 0 Отговор
    da evala na bmw pone si priznavat ne kato drugite mi6ki kude si traikat da ne govorime 4e ako ne si beha priznali nikoi nemoje da dokaje 4e e fabri4en defekt
  • 65 ***ВИП-ВАГ***

    0 1 Отговор
    Те от BMW трябва да спрът производството на всички автомобили, ако искат да нямаме проблеми с автомобилите.Нормално е да имаш BMW и да имаш проблеми.
    BMW са ментаци и ментаци ще си останат.
    VAG са най-великите, и хич неми пука какво мислите за VAG статистиката е доказала, че те са НОМЕР-1.Такаче хейтвайте колко си искате.

    Коментиран от #66

  • 66 Дошо

    1 0 Отговор

    До коментар #65 от "***ВИП-ВАГ***":

    Коя статистика?Според самите ТЮВ Фолксваген не става.Аутобилд са им придворно списание, но и те казват, че Фолксвагена е боклук
  • 67 Бай Бисан

    0 0 Отговор
    От БМВ реагират така защото като затегнат всичките ще е м...та си трака.А иначе взеха доста награди за високотехнологични двигатели.Явно сами са си вдигнали много високо летвата.А като казват 3 часа отиде 3 дена.Няма още обучен персонал за тези двигатели.
  • 68 520 zender

    0 0 Отговор
    Тука гледам доста хлапета са се изказали така авторитетно сякаш са карали най-малко три петици и вече нищо не може да ги изненада-особенно М5.Такива коли има само да ги заобикаляте като голям камък и да цъкате с език завиждайки-туй го можете-закодирано е в днк-то ви.

    Коментиран от #73

  • 69 дидо

    0 0 Отговор

    До коментар #57 от "Дошо":

    Абе....Тошо !
    Не ти стои добре в устата думата Audi RS, когато всички тук знаем , че караш Микра....Между тези автомобили ако може така да се нарече твоята сапунерка единственото общо нещо е това, че имат по 4 бр. гуми.
  • 70 Иван Вълчев

    0 0 Отговор

    До коментар #55 от "Дошо":

    Не казвам нищо лошо за Хонда, харесвам ги. Просто правят коли от друг клас.
    А колкото до това какво правят с 6 цилиндрови мотори и какво не - всичко зависи от маркетинга, няма как конкирентите на БМВ да правят осмаци в тоя клас а те да си карат на редовия шестак.

    А че редовия шестак на БМВ си е легенда, това няма как да го отрече никой който наистина е притежавал ;)
  • 71 легенда

    1 0 Отговор
    Легенда е редовия шестак 26 на Нисан БНМВ няма такъв мотор като него.
  • 72 мнение

    1 0 Отговор
    БМВ не правело маслени помпи ХА ХА ХА.Ами те БМВ нищо не правят,само сглобяват и каквото се счупи никога не са виновни те.
    А тази помпа сигурно някой си я е измислил докато гледа в тавана и после я е продал на БМВ и те без да гледат са я пуснали в някакъв двигател който и него не са правили сигурно.
    Ама парите които са взели от балъка купил колата им отиват при тях не при някой друг.За това те са отговорни за всичко което става с тази кола.
    Това е поредния пример колко некачествени продукти предлагат баварците , но естествено в лъскава скъпа опаковка която да привлича комплексирани типове които само така могат да блеснат.

    Жалка картина.
  • 73 до68

    0 0 Отговор

    До коментар #68 от "520 zender":

    Добре е да ги заобикалят , че с такива трошляци само ядове ще имат.
  • 74 Анонимен

    0 0 Отговор
    БМВ Поне поправя проблемите и то за своя сметка а не като някои Японски боклуци като Тойота и др... Които свалиха от движение хиляди коли за най-малкия проблем.

    Коментиран от #75

  • 75 Клаус

    0 0 Отговор

    До коментар #74 от "Анонимен":

    Искаш да кажеш, че има много бмв-та с концептуални и други дефекти, движещи се по пътищата за които е преценено, че могат да се карат и без да се коригират проблемите им?
  • 76 ))))))))):

    1 0 Отговор
    По голям боклук от БМВ няма и тази статия за пореден път го доказва.