Last news in Fakti

29 Юли, 2020 14:32 6 512 16

Sony изкарва електромобила си на тестове (ВИДЕО)

  • sony-
  • vision-s-
  • тестове-
  • изпитания-
  • токио

Концептуалният електромобил Vision-S, разработен от Sony, се готви за изпитания в реална пътна обстановка. Ново видео, публикувано от компанията, показва прототипа в движение в Токио.

Това не е първата поява на Vision-S на пътя. Електромобилът вече бе демонстриран в австрийския град Грац. Там се намира централата на Magna Steyr, чиято платформа лежи в основата му.

Vision-S бе представен на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас през януари. Има двумоторна електрическа установка с мощност до 268 к.с., ускорява от 0 до 100 за 4.8 сек. и достига  максимална скорост 240 км/ч.

Веднага след премиерата от Sony заявиха, че електромобилът е просто демонстрация на технологичните възможности на компанията и няма да бъде произвеждан серийно. Новата серия от тестове, които трябва да приключат в края на годината, обаче говори за промяна в плановете на японците.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Съдията Дред

    30 0 Отговор
    А като си спомня, че бяха лидер в битовата електроника.....

    Коментиран от #2

  • 2 Ще има да си спомняме и други неща

    43 1 Отговор

    До коментар #1 от "Съдията Дред":

    Например кои бяха кодак, коника, nokia, ericsson Volkswagen, Mercedes, porsche. Ще викаме хубави времена бяха! Не за друго, ами бяхме млади!
  • 3 омъскаряване

    35 13 Отговор
    Само заради "телевизорите" и уредбата SONY вътре си заслужава повече от сдяланата тесла хаха ! Още един пирон в ковчега на "свети" Илон !

    Коментиран от #8

  • 4 тъпо

    5 31 Отговор
    Дизайн краден от Тесла

    Коментиран от #5

  • 5 Случаен

    29 4 Отговор

    До коментар #4 от "тъпо":

    И кое е откраднато от теслътъ?
  • 6 сектант

    26 6 Отговор
    тва по хубаво от тислътъ балами
  • 7 dfdff

    18 2 Отговор
    Таблото е като на малката електрическа Хонда, явно Хонда са го купили от Сони. Ако има някой шанс срещу Тесла ще е някой такъв нов играч. Старите вече много изостанаха..
  • 8 Komapak

    4 10 Отговор

    До коментар #3 от "омъскаряване":

    Сони авто не е точно стимула, който ще ме накара да си купя техен продукт. Като човек, който знае какво иска и употребява залагам на Bose и B&o.

    Коментиран от #9

  • 9 Нищо не се знае

    21 2 Отговор

    До коментар #8 от "Komapak":

    Само преди 13 години, apple и samsung не са произвеждали телефони. Надали тогава си чувал и за xiaomi и huawei. Дори да си чувал, за тебе са били поредните китайски ментета. А виж какво стана сега? Като нищо след още 13 години ще караш автомобил СОНИ, произвеждан в бившата фабрика на бившата марка Mercedes. Тогава все пак може да е Mercedes-sony, както имаше телефони sony-ericsson.

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Я пак

    15 0 Отговор

    До коментар #9 от "Нищо не се знае":

    си помисли за Самсунг дали не са правили телефони преди 13 години.
  • 11 Komapak

    4 9 Отговор

    До коментар #9 от "Нищо не се знае":

    Сони, както и мерцедес винаги ще бъдат конфекция. Който си търси бутиковите фирми живее по доста по различен начин от теб. Това е светът на Макларън, Bang& Olufsen и Phase one. Не всеки може да си позволи лукса и в тази връзка приоритетите ни са коренно различни.

    Коментиран от #12

  • 12 Добре бе

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Komapak":

    Разбрахме те от първия път. Няма нужда да си избиваш комплексите на всяко второ мнение в темата. Тя все пак е за "конфекцията" Сони.
  • 13 Bobmarli

    1 8 Отговор
    Сегашните продукти на Сони са с отвратително качество.Славата им от едно време е вече блян.Пълни боклуци телевизори,телефони и.т.н. По дефектни неща няма в момента.Много пари за Сони произведено в Словакия с най евтиния възможен китайски процесор.Айде мерси.
  • 14 инж Ганев

    3 1 Отговор
    всички нови коли станаха като телевизори и е нормално от SONY да се пробват да сложат колела на върховите си модели ... но всички рано или късно ще стигнат до проблема с онова, дето трябва да го има в контакта

    Коментиран от #15

  • 15 Дрън-дрън

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "инж Ганев":

    Многократно е смятано, че ако всички автомобили в България минат на ток, производството му ще трябва да се вдигне само с 10%. Само от енергийна ефективност на сградите, производството може да се намали с 20%. Проблеми с липсата на ток НЯМА. Дори да има, изграждането на допълнителни мощности става много по-бързо от навлизането на електромобилите.

    Коментиран от #16

  • 16 321

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "Дрън-дрън":

    Глупости! Знаеш ли, че най-малките зарядни за дома са по 6-7 киловата, а оптималните са 11 киловатови. И знаеш ли, че с тях една нормална батерия за пробег от 400-500 км се зарежда по цяла нощ. И знаеш ли, че ако в една проста панелка с 4 входа, половината трябва да си зареждат автомобилите - това означава 500 киловата мощност. И не е толкова проблема за производството на ток, а за нови трасета, нови трафове, нова високоволтова система. Сега като стане много студено или много топло и се пуснат масово климатиците и почват да гърмят трафопостовете. А един климатик е 1-2 киловата!