Last news in Fakti

12 Август, 2020 16:39 4 722 15

Audi показа новите S3 Sportback и Sedan с 310 к.с.

  • audi-
  • s3
Audi показа новите S3 Sportback и Sedan с 310 к.с. - 1

След като Audi загатна за "горещи" модификации на представеното през март ново A3, динамичното S3 дуо на модела най-накрая е тук. Високопроизводителните хечбек и седан имат по-агресивен дизайн, подчертан от по-големите въздуховоди и четирите ауспухни накрайници, типични за всички S модели. Това предаде Motor 1. 

Audi показа новите S3 Sportback и Sedan с 310 к.с.
Audi показа новите S3 Sportback и Sedan с 310 к.с.

В основата на двата S3 модела е изпитаният 2,0-литров четирицилиндров бензинов турбодвигател TFSI, който генерира 310 конски сили и 400 Нм максимален въртящ момент. Цялата тази мощност се предава на четирите колела чрез седемстепенна трансмисия S Tronic. Независимо от типа каросерия, S3 ускорява от 0-100 км/ч за 4,8 секунди, като максималната скорост е ограничена на 250 км/ч.   

Audi показа новите S3 Sportback и Sedan с 310 к.с.

Audi показа новите S3 Sportback и Sedan с 310 к.с.

В сравнение с по-слабия модел A3, S версията е с 15 милиметра по-близо до пътя и идва стандартно с 18-цолови алуминиеви джанти. Предлага се опция с 19-инчов комплект, както и с матричните LED фарове с 15 индивидуални LED елемента. Клиентите ще могат да поръчат новите S3 Sportback и S3 Sedan и със S Sport окачване.

Audi показа новите S3 Sportback и Sedan с 310 к.с.

Подобно на екстериора, интериорът на динамичното дуо представлява фина надстройка на A3 в спецификацията S Line. Най-очевидната промяна са спортните седалки и воланът, който е ексклузивен за S3.

Audi показа новите S3 Sportback и Sedan с 310 к.с.

Стандартно, Audi S3 ще се предлага в Европа с 10,25-инчов екран на бордовата мултимедийна система, а 12,3-инчовият виртуален кокпит ще струва допълнително. Любопитно е още, че мултимедийният контрол е сензорен.

Audi показа новите S3 Sportback и Sedan с 310 к.с.

На Стария континент Audi ще пусне в продажба новия S3 по-късно този месец, а доставките ще започнат през октомври. В Германия Sportback вариантът ще струва 46 302 евро, а седанът - 47 179 евро. Edition One версиите на двата модела се предлагат в Python Yellow за хечбека и Tango Red за седана. Те идват с 19-цолови джанти, черни акценти и седалки от кожа Nappa.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Go way

    17 10 Отговор
    Да бяха сложили и една ръчна скоростна кутия с шест предавки към този изпитан дву-литров двигател поне на хечбек-а. Ок за седана,на дълъг път или по планинските пътища с автоматика ще е удобство и комфорт да се кара,но на хеча ще му ходи ръчката за из града и трафика в него.

    Коментиран от #4, #6, #7

  • 2 един от стадото

    13 12 Отговор
    Хонда Сивик Type R. 100 коня отгоре. Да се обзаложим ли кой ще влезе първи в сервиза. Аудито или тя.

    Коментиран от #3

  • 3 Случаен

    14 15 Отговор

    До коментар #2 от "един от стадото":

    Хондата

    Коментиран от #5

  • 4 един от стадото

    14 4 Отговор

    До коментар #1 от "Go way":

    точно обратното. В лудницата в града и спри тръгни автоматик. На магистралата мога и на ръчка
  • 5 един от стадото

    6 8 Отговор

    До коментар #3 от "Случаен":

    наистина си Случаен
  • 6 Хахаха ръчка 2021г сме почти

    6 8 Отговор

    До коментар #1 от "Go way":

    Ръчка вика. Като искаш ръчка вземи питай сектантс какво да си купиш.
  • 7 БатП

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "Go way":

    Споко бе, рейсър! Тая ръчка в града, какво ще я правиш? На състезание? Карачите си вземат ръчка за завои, за пътища, на които може да ѝ се насладиш. Аман от светофарни нинджи.

    Коментиран от #12

  • 8 Алфа Ромео

    3 0 Отговор
    Седанът на нулите изглежда много добре, рядко седан изглежда добре в този клас.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Go way

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "БатП":

    Ако си мислиш,че съм "състезател" - явно изобщо не си разбрал написаното от мен. Както и да е- ръчката за в града на първо място ще спести от разхода,ако си запознат с видовете скоростни кутии и употребата им в градски условия. Второ-това,че този модел на Ауди би могъл да има механична скоростна кутия,не означава,че ще бъде управляван от..."светофарни нинджи",а от хора,знаещи колко пари са броили за автомобила. На 47г. съм и ти казвам,че грешно слагаш всички под един знаменател. Карай си там семейното комби.

    Коментиран от #13

  • 13 един от стадото

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Go way":

    ще спести в шестък. Ако не натискаш автоматика до кикдаун разодът е равен. Или почти, от десет г. съм на автомат, експерименти всякакви. Пък и такава хала, ако не я изрежеш на сфетофара в стил ''вижте ме'' са какво си я взел.
  • 14 Джендър идЕот

    2 1 Отговор
    За джендърята има автомати,идеално
  • 15 Бобо

    0 0 Отговор
    Супер е