Last news in Fakti

13 Август, 2020 11:17 5 335 11

Hyundai пуска нова марка автомобили

  • hyundai-
  • ioniq

Новата гама ще се състои от цифрови имена за моделите, с четни числа, използвани за седани и нечетни номера за SUV

Hyundai пуска нова марка автомобили - 1

Под марката IONIQ, Hyundai Motor планира да представи три нови специализирани EV модела през следващите три години с още по-иновативни модели след тях. Това е в отговор на бързо нарастващото търсене на пазара и улеснява плана на Hyundai да ръководи глобалния пазар на електрическите автомобили. 

Hyundai за първи път въведе термина IONIQ, който обединява "ION" и "UNIQUE", когато обяви Project IONIQ, дългосрочен проект за научноизследователска и развойна дейност, фокусиран върху екологичния транспорт. Въз основа на проекта, през 2016 г. Hyundai представи IONIQ, първият и единствен в света модел, който предлага избор от три варианта на електрифицирани задвижвания - hybrid, plug-in hybrid & electric- в рамките на една платформа. Иновативното наследство на Hyundai, което първо се проявява чрез модела, сега води до прераждането на името като специализирана под марка IONIQ. 

Концепцията е подобна на N, под марката на Hyundai фокусирана върху спортни модели. Въпреки това, марката IONIQ обхваща специализирани EV. Това е различно от N, което може да се приложи към различни модели чрез N Line и N Brand

IONIQ 5 / IONIQ6 / IONIQ 7 

Hyundai ще пуска гама от цифрови имена за моделите, с четни числа, използвани за седани и нечетни номера за SUV. 

Първият модел ще бъде SUV IONIQ от среден клас, който ще стартира по-късно тази година. IONIQ 5 се базира на концептуалния 45 EV, който беше представен на Международното автомобилно изложение (IAA) 2019 във Франкфурт като почит към първия концептуален автомобил на Hyundai. Дизайнерите на IONIQ 5 взеха вдъхновение от миналото и го интегрираха с авангардни параметрични пиксели, уникален дизайнерски елемент, който дизайнерите на Hyundai ще продължат да включват бъдещите модели IONIQ. 

През 2022 г. ще бъде представен спортен седан IONIQ 6, който ще се основава на най-новата концепция на Hyundai EV Prophecy, представена през март, последван от голям SUV IONIQ 7 през 2023 г. Външният дизайн на Prophecy се характеризира с емблематичен силует с перфектни пропорции, са били вдъхновени от аеродинамичен дизайн. 

По същия начин дизайнът на автомобилите IONIQ ще има обща тема „Непреходен дизайн“. Автомобилите ще бъдат вдъхновени от минали модели, но те ще бъдат мостът в бъдещето. 

E-GMP платформа 

Моделите на марката IONIQ ще се базират на електрическа глобална модулна платформа, известна като E-GMP. Предстоящият EV модел, базиран на E-GMP, ще може да достигне 450 к обхват само с 20 минути зареждане, което ги прави лидер в бързото зареждане. 

Платформата, посветена на EV, ще позволи на Hyundai да преосмисли интериора на автомобила като „интелигентни дневни стаи“ с високо регулируеми седалки, безжична връзка.

Моделът има и уникални функции като жабката, проектирана като чекмеджета. Промяната на парадигмата ще се разшири в потребителските интерфейси, които ще бъдат прости, интуитивни и ергономични, за да помогнат на пътниците да се чувстват спокойно. 


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Komapak

    19 5 Отговор
    Най-големия едноличен търговец в света! Само респект.
  • 2 vukadin

    23 8 Отговор
    Корейците намачкаха скапаните еврогейски автомобилни коптори.

    Коментиран от #9

  • 3 Сектант

    4 8 Отговор
    Нали си знаете
  • 4 Имитатори на

    6 22 Отговор
    Истинските немски коли

    Коментиран от #10, #11

  • 5 Съдията Дред

    14 3 Отговор
    Сегашният Йоник е най-доброто на пазара за желаещите да карат на ток. Ако си вземете плъг-ин хибрида, имате 60 км на ток всяка сутрин, напълно достатъчно за града, и не сте ограничени от зарядните по пътя извън града.

    Коментиран от #8

  • 6 onq s konq

    10 19 Отговор
    Хюндай се асоциира с грозни, нискокачествени и ненадеждни автомобили даващи много дефекти още в гаранционния срок. Говоря от личен опит с чисто ново Санта Фе. За това и най-вероятно искат да сменят бранда.
  • 7 Миксер до миксер

    2 6 Отговор
    Майно льо и се гадни 🤮
  • 8 Съгласен съм

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "Съдията Дред":

    Айоник електрик има най-комфортната возия и най-безкрайната инерция от всички достъпни коли на ток в момента. А степените на двигателна спирачка с перца зад волана е най-удобната от всички модели. Идеално за градско.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 европеец

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Имитатори на":

    Особено на 15 годишните премиум котори, нали?
  • 11 😄😄😄

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Имитатори на":

    Колелото се върти. Сега немците ще копират електриците щото друго освен тракащ дизел и лъжлив софтуер не могат да измислят.