Last news in Fakti

18 Август, 2020 15:56 10 494 20

Това е най-бързият и най-мощен сериен пикап

  • dodge-
  • ram-
  • 1500-
  • trx
Това е най-бързият и най-мощен сериен пикап - 1

Всички знаем за съществуването на Ford F-150 Raptor, който се смята за един от най-бързите и екстремни пикапи в света. Но скоро той ще има конкурент, който ще е още по-бърз и по-мощен, като при това също ще е сериен.

Става дума за наточената версия на новия RAM 1500 TRX. Той ще се появи на бял свят през 2021 година, а от компанията твърдят, че това ще е най-мощният и бърз сериен пикап на планетата, въпреки че съм момента точната мощност не е известна.

Това е най-бързият и най-мощен сериен пикап

Според производителя, Ram 1500 TRX ще е оборудван с 6.2-литров бензинов двигател с компресор, който ще позволява на огромния пикап да достигне първите 100 км/ч за ... 4.5 секунди! Именно това постижение ще го превърне в най-бързия сериен пикап. 

Това е най-бързият и най-мощен сериен пикап

Клиренсът на наточения пикап също е впечатляващ - 30 сантиметра. Но максималната скорост, разбира се, е малка, но не и за такъв вид транспортно средство - 190 км в час. По отношение на външния вид версията TRX се отличава с различни брони, раздути арки и въздухозаборници на капака.

Това е най-бързият и най-мощен сериен пикап

На пилотската кабина има и прожектор, а окачването е подсилено. Вътре - различен волан, почти спортни седалки и малко по-различно табло. Цената е от 70 хиляди долара, но това е в САЩ, както разбирате.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мечо

    12 57 Отговор
    щтом е на бензин не ми го хфали даже и хибрит е по добре отколкото на бензина

    Коментиран от #7

  • 2 габровец от варна

    22 5 Отговор
    Малиии камионетка с пилотска кабина!!!! Сигур навремето и на татя дъртата Газка е била кабината пилотска.😨😨😨😨
  • 3 Behemoth

    16 17 Отговор
    Простотии....а балите със слама няма ли да паднат?

    Коментиран от #13

  • 4 турбо

    16 9 Отговор
    Мани тия отпадъци,дайте нещо за УАЗки.
  • 5 ΞLΞVΛTΞ

    9 19 Отговор
    Най-смешното е че Амарок е по-бърз от Ф-150.

    Коментиран от #6

  • 6 Бачо Киро

    10 2 Отговор

    До коментар #5 от "ΞLΞVΛTΞ":

    Глупости.... Говориш за гламавото видео на carwow със стария Ф150 с атмосферен двигател, който въпреки това е доста по-бърз от Амарок. , Carwow са единствените бастуни, които не са направили същите времена като стотиците други в тубата, все пак този пикап съществува от години... Да не говорим пък за актуалния Ф150, който въобще не са посмели и да пробват, защото е доста по-бърз от атмосферния.

    Коментиран от #8

  • 7 Пух

    10 4 Отговор

    До коментар #1 от "мечо":

    Най-бързия сериен пикап е бензинов. Чудесно. Това ме подсеща, че отдавна не е спорено кое е по и най-добро,
    Нафта, бензин или газ.
    Обикновено надделява мнението за бензина със уточнението, че за икономия и като страничен ефект за екологичност и на газ е по-добре отколкото на нафта, може би затова тенденцията е да се увеличава броя на произведени бензинови, за сметка на нафтови и електрически коли, но мисля, че темата е прекрасен повод комплексарите с вечните дизели да започнат да ги хвалят.
    Хайде започвайте и цифри по един милион ще е срамно да споменавате.
  • 8 ΞLΞVΛTΞ

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Бачо Киро":

    Може би им е било платено от Фау Ве.
  • 9 Димчи

    14 0 Отговор
    Готин е!!!!!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Джуган

    8 5 Отговор
    В Car and Driver пишеше че двигателя е с мощност 702 к.с. и че максималната скорост е 118 мили в час, което съответства на посочената в статията скорост от 190 км/ч. Моя пикап (вярно че не е толкова огромен) е дизел с около една четвърт от конете на този туч и въпреки това развива 180 км/ч, което не говори добре за технологиите на Фиат–Крайслер. Mързи ме да търся но си спомням че имаше една Toyota Tundra TRD Supercharged която със сигурност вдигаше над 200 км/ч, вероятно и Амарок е около 200 км/ч с много по малко коне.

    Коментиран от #18

  • 12 ΞLΞVΛTΞ

    4 5 Отговор
    Да се мисли колко вдига за пикап е безпредметно същото е и с конете.Тука важното е въртящият момент.А че Фят са технологично изостанали.И сега сем.Аниели се опитват и Пежо да управляват ама няма как да стане при положение че французите са много пред талянците във всеки един технологичен аспект.
  • 13 type-R

    2 4 Отговор

    До коментар #3 от "Behemoth":

    Като го гледам на тази пубертетска снимка, само дето не се е прекатурил, така че, да, ще падат сламите
  • 14 МП4

    4 3 Отговор
    Е този Рам вече ще е машината. Да произвеждат повече бройки , защото ще има интерес. Стига да не е някаква колусална цифра за него..

    Коментиран от #17

  • 15 КОКОРЧО 🙄

    6 1 Отговор
    Фят са обречена фирмичка не можеш цял живот да не развиваш никакви технологии да си тотално технически неграмотен о да разчиташ само на подкупи.
  • 16 Насо

    6 1 Отговор
    Това ми е една от мечтите раптор може и додж ,но и двете са много скъпи за българин живеещ в България.
  • 17 Джуган

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "МП4":

    В зависимост от оборудването цената в САЩ е между $72000 и $90000. Дали е колосална сума или не, всеки сам да прецени.
  • 18 mmmmmm

    7 1 Отговор

    До коментар #11 от "Джуган":

    Тоя пикап тежи 2,5 тона и дърпа от 0-60 мили за 4,5 секунди , а от 0 до 160 km / h за 10,5 секунди

    Има адаптивните амортисьори Bilstein и ход на окачването 33 см.- де факто можеш да го караш със 80- 100 по черен път или където изобщо няма път. Гумите му са 35 инчови 325 / 65R18 - високи са почти 0,9 метра.

    И Форд F-150 Raptor много го бива, ама тоя му е достоен конкурент
  • 19 Джуган

    6 0 Отговор
    Твоят и моят коментар се допълват, така е, за фермер в Америка е много як, може спокойно да тегли колесар с два три бика по черните пътища между фермите и пр, за БГ не е практичен, за Балкана е прекалено широк, в града по малките улички ще завива с 3-4 маневри, а за разхода на гориво изобщо не ми се мисли
  • 20 Плевен

    0 0 Отговор
    Знае се вече колко ще е мощен - 702 коня.
    Кофтито за тях е,че Форд Ф150 Раптор модел 2021,който ще се появи догодина , ще е с мотора от Мустанг ГТ500- 750 коня. Пак Форд ще са на върха при пикапите.