Last news in Fakti

19 Август, 2020 19:11 6 769 16

Узбекистан подготвя електромобил за 5 000 лв.

  • електромобил-
  • узбекистан
Узбекистан подготвя електромобил за 5 000 лв. - 1

В град Коканд (Узбекистан) вече се изгражда завод за сглобяване на най-евтините електромобили в света. Това съобщава узбекската редакция на Forbes. Според информацията специалистите там искат да произвеждат електрически автомобили на цена на дребно от едва 3 хиляди долара (около 5 000 лв), а проектът се реализира от местния производител на компоненти и резервни части за метаново и пропаново оборудване Schaffof omad sanoat съвместно с китайската компания Silk Road Company.

Предвижда се в новото предприятие да се инвестират 30 милиона долара, от които китайците ще отпуснат 24 милиона долара, а площта му ще бъде 30 хиляди квадратни метра. Планира се производството на електрически превозни средства да стартира още през следващата година, първоначално за местния пазар, а в последствие и за износ. Все още не е известно дали евтините електрически коли ще стигнат до Европа.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    81 10 Отговор
    Тикво четеш ли тия вчера слезнаха от конете, а вече ел. автомобили ще правят докато ние и коне нЕмаме.
  • 2 АБСД

    60 5 Отговор
    А,ние си бъркаме в носа
  • 3 До горните

    22 28 Отговор
    И какво общи има Борисов?Никой не е спрял иновативните предприемачи да произвеждат евтини електрически автомобили.Така или иначе само специалист може да го измисли.В случая Узбекистан се е комбинирал с Китай за заем и производство.Но тези неща не стават без инженерна мисъл и екип.

    Коментиран от #5, #12

  • 4 Наташа Винокурова

    12 2 Отговор
    Молодец
  • 5 Баровеца-СФ

    39 8 Отговор

    До коментар #3 от "До горните":

    Да,ама те е точно така при нас! Защо мислиш,че въпреки евтината работна ръка в БГ няма чуждестранни инвеститори ?! Ако имаш бизнес,то той ще ти е безпроблемен ако е дребен ! Ако решиш да правиш у нас електромобили,то цената му ще е многократно по висока от 5000лв.,поради рекета който ще плащаш-или умираш!😆 Който се е пробвал знае! Светни се малко😆

    Коментиран от #16

  • 6 До 5

    8 11 Отговор
    Кой каза че няма чуждестранни инвеститори в БГ.Я провери и после пиши?Иначе става опорки.У нас проблема е в зависта,но има много предприемачи българи които печелят добре ,без да се афишират.Все пак е интересно себестойността в Узбекистан как са я докарали с какви материали?
  • 7 Баровеца-СФ

    8 1 Отговор
    Погледни около теб и пиши😆 Дааа има ,но голямите на пръси се броят и повечето от тези (малкото) са фирми със централно седалище в чужбина,за да се защитят пълноценно от евентуално посегателство срещу тях в БГ.
  • 8 Баровеца-СФ

    5 1 Отговор
    Оппааа! Ето,че има статия тук подкрепяща моето твърсение😆 Прочети я по рано е публикувана,за да те стане ясно какво се случва с започнат печеливш бизнес в БГ. Моля по назад днес "Съдът посече безмилостно водещата Радост Драганова"
  • 9 Готин

    4 4 Отговор
    Това е пълна глупост. Същото е като ,,Къща за пет хиляди лева,,.
  • 10 Инж. Христов

    2 2 Отговор
    Кой е казал, че няма планово производство на елекромобили в Бг... Ако няной от вас са чували за милара интернешънъл, ще знае и в бг ще се правят електеомобили и то съвсем скоро...
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 kick

    4 5 Отговор

    До коментар #3 от "До горните":

    Айде бе, кой спря на Гриша китайските коли! Не може да печелиш в бг и да не плащаш на СИК
  • 13 Ноки

    2 0 Отговор
    Узбекистан имат най голямата идобре въоръжена армия в региона. Имат влакове СТРЕЛА.Произвеждат автомобили.Страхотна селско стопанска продукция.Ний кафе сме?
  • 14 БИБИКЯН

    3 1 Отговор
    И НИЙ ПРОИЗВЕДОХМЕ ЕЛЕКТРИЧЕСКИ САМОЛЕТ АМА НЕ ЛИТНА
  • 15 ОЩЕ ЩЕ ПАДНАТ

    1 1 Отговор
    И 5 000 Е МНОГО ЗА АВТОМОБИЛ НА ТОК !
  • 16 Ο Άρχοντας

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "Баровеца-СФ":

    Ако съпоставиш цената на труда с производителността на бг работника ще разбереш ,че въобще не сме евтини като работна ръка!В комбинация с посевместната корупция и мудна и неадекватна администрация=застой и беднотия