7 Март, 2011 11:45 5 683 4

Jeep планира субкомпактен SUV

  • jeep-
  • fiat-
  • grande punto

Chrysler Group обмисля възможността да обогати гамата на Jeep с нов модел от клас B, съобщава британското сп. Autocar. На салона в Женева шефът на марката Майк Манли е споделил пред изданието, че "в сегмента определено има място за съвсем малък всъдеход", по който "вече се работи". Според плановете автомобилът ще се появи на пазара през 2013 г.

По думите на Манли проектът зависи изцяло от сътрудничеството с FIAT. Италианските дизелови двигатели от серията JDTm с обем 1.3 и 1.6 литра, както и 1.4-литровият бензинов MultiAir, са ключов момент в разработката. Моделът вероятно ще се предлага само с предно предаване. Системата за двойно задвижване ще се заплаща допълнително. Най-вероятен донор на платформа за автомобила е Grande Punto.

Бъдещият малък SUV на Jeep ще се цели в луксозни съперници като Mini Cooper и Audi A1. Манли обаче споменава за "кръвно родство с Wrangler", което означава, че дизайнът ще бъде силно повлиян от класическите всъдеходи на марката.

В Jeep се надяват да отмъкнат клиенти от Nissan, чийто Juke се радва на огромен интерес в Европа. Основна цел е също така привличането на млади купувачи. Потенциалът на американския пазар обаче също не се пренебрегва. От Chrysler Group са на мнение, че търсенето на подобни автомобили в Щатите тепърва ще се засилва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 dankata

    15 2 Отговор
    Офффф вече сигурно и лада ще измислят сув!!
  • 2 Ники

    0 7 Отговор
    SUV (НЯМА НИКОГА ДА ИМА) 1 джип или е за планината и за калта
    или е за асфалт :X неможе и двете в 1 :X

    Коментиран от #4

  • 3 пламен

    1 0 Отговор
    за6то такава ка4ествена марка като краислер 6те се излагат по тоиа на4ин и сас теиа малки мотори останете си американци несе излагаите!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 4 razbirko

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ники":

    Айде бе...