Last news in Fakti

30 Октомври, 2012 09:55 4 543 8

Новият Range Rover Sport: Първа информация

  • range rover-
  • land rover-
  • sport

 

Станаха известни някои интересни подробности, касаещи новото поколение на хитовия всъдеход Range Rover Sport. Според тази информация, изнесена от британското издание Car, следващата генерация на новия законодател при луксозните автомобили с висока проходимост ще е разработена в същия стил, както и стандартния Range Rover, показан на автосалона в Париж. Знае се още, че продажбите ще стартират през есента на следващата година, а базовата цена на новия Range Rover Sport ще е по-висока от тази на сегашния с около 10%.
 
Очакванията за новия модел са теглото да е намалено с цели 300 килограма, в сравнение с масата на досегашния Range Rover Sport. "Отслабването" става за сметка на нова алуминиева платформа. Екстериорът ще е "ръбест", а ветроупорното стъкло и вратите ще са идентични с тези на Range Rover. Информация за различията в интериора на този етап липсва, но според специалистите акцентът ще бъде поставен върху подобрение на качеството на материалите и върху повишаване на функционалността на салона. Наличните двигатели ще са дизелов и бензинов.
 
Базов ще е V-образен шестцилиндров дизел с мощност 258 к.с. Очаква се и появата на хибридна версия, която ще включва дизелов мотор и електродвигател. Общата мощност на тези два агрегата ще е 335 коня. Топ-модификацията ще е снабдена с V-образен осмак и механичен компресор. Мощността на този високотехнологичен V8 ще е 510 к.с, а работният обем ще е пет литра. На този етап това е цялата налична информация за модела. От компанията не съобщават кога ще бъде направена презентацията на Range Rover Sport. Вероятно това ще стане през пролетта в Женева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Brabus

    1 1 Отговор
    Уникален!
  • 2 ВИП АМГ

    1 1 Отговор
    krasavec
  • 3 руснака

    3 1 Отговор
    изглежда готино, но дано този път да отделят повече внимание на качеството на интериора
  • 4 The Bear

    1 1 Отговор
    На мен ми се струва един от най-красивите офроудъри правени някога!
  • 5 Радо

    1 4 Отговор
    Индииски боклук

    Коментиран от #6

  • 6 Робин

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Радо":

    А ти да не си суходолски такъв? Рендж Роувър-ите се правят в Англия, каква Индия?!?
  • 7 Japoneze

    1 1 Отговор
    Хубаво-но твърде скъпо!
  • 8 Tomas

    1 1 Отговор
    Най-добрия джип.