Last news in Fakti

12 Октомври, 2020 15:17 3 614 4

Пикапът Ford F-150 PowerBoost Hybrid преминава уникални тестове за издръжливост (ВИДЕО)

  • ford-
  • f150-
  • powerboost hybrid-
  • тест-
  • форд
Пикапът Ford F-150 PowerBoost Hybrid преминава уникални тестове за издръжливост (ВИДЕО) - 1

Един от най-популярните пикапи в света Ford F-серия владее пътищата на Америка и целия свят повече от седемдесет години. Наскоро Ford представи електрическата му версия PowerBoost Hybrid, един всъдеход, вървящ в крак с времето. За да докажат надеждността и високата здравина на новите продукти, от компанията решиха да извършат екстремни тестове и дори разработиха специален тест за PowerBoost Hybrid.

През последните 70 години Ford е продал над 27.5 милиона бройки от своите пикапи от серията F. Сега, популяризирането на електрическите превозни средства доведе и до появата на хибриден модел. Потребителят обаче все още е скептичен към иновацията, по-специално позовавайки се на ненадеждността и ниската издръжливост на електрическите автомобили.

Мениджърът на техническия проект обаче казва, че F-150 PowerBoost Hybrid ще промени възприятието на купувача за издръжливостта на хибрид, който е съперник на бензиновите и дизеловите си колеги. Голяма част от тестването на F-150 PowerBoost Hybrid е подобно на тестването на традиционните пикапи на Ford F-серия. 5.5-тонното превозно средство демонстрира способността да се движи по стръмни склонове при високи температури, да преодолява трудни офроуд терени и да издържа на експлоатация при екстремни метеорологични условия.

За да се провери работата на хибридната система, е разработен специален тест за проверка на надеждността на 1.5 кВтч литиево-йонна батерия с течно охлаждане, разположена под пода на кабината. Ford е разработил и специална система за изолация на вибрациите, за да предпази батерията от вибрации при ежедневна употреба. Използването на хибридната система генерира мощност от 2 kWh до 7.2 kWh при работа с електрическата част Power Boost.

Тестът е в продължение на 82 часа. Инженерите на Ford отбелязват, че през това време е извършена имитация на пълния цикъл на работа на бензинов F-150. Компанията работи по модернизирането на пикапите си от серията Ford F от няколко години. От 2015 г. компанията реши да използва алуминий за производството на каросерията и проведе поредица от тестове, за да докаже, че подобен пикап „няма да се набръчква като консервна кутия“. След пускането на хибридния модел ще бъде произведен изцяло електрическият пикап от серия F-150 с нулеви емисии.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 12345

    1 9 Отговор
    С тази голяма 1,5 киловата батерия колко ли може да движи на ток. Придполагам 2 - 3 километра.
  • 2 Пепо

    5 0 Отговор
    Пет тона. Да не би да е 5 000 паунда

    Коментиран от #4

  • 3 2020

    2 0 Отговор
    F-150 Раптор срещу Geländewagen

  • 4 Borislav Popov

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пепо":

    Най-вероятно в оригиналната статия е било точно така - 5 000 паунда. Това е около 2200 кг. Ама той Радо от къде да ги знае тези подробности?