Last news in Fakti

13 Октомври, 2020 11:12 4 294 27

Нов рекорд по продажби на електромобили в Германия

  • електромобил-
  • рекорд-
  • продажби-
  • германия

През миналия месец в Германия са регистрирани рекордните 21.2 хиляди нови електромобила, обяви Федералната служба за моторни превозни средства (KBA). Това е с 5.1 хил. повече от август (16.1 хил.) и над два пъти повече, отколкото през септември 2019 г. С новия рекорд пазарният дел на електрифицираните автомобили в страната за пръв път надхвърля 15%.

Ръст в продажбите във ФРГ отчитат и хибридните модели, от които миналия месец са регистрирани 54 000 бройки или 1.8 пъти повече от септември 2019-а. Немците проявяват особено засилен интерес към моделите с възможност за зареждане от битовата мрежа, от които са закупени 4.5 пъти повече.

Пандемията сякаш не е повлияла по никакъв начин на продажбите на електромобили в Европа. По данни на JATO Dynamics делът им на пазара в ЕС е достигнал 18% през юли (230 000 бройки) срещу 7.5% година по-рано. Според Центъра по автомобилен мениджмънт в Бергиш Гладбах пазарният дял на електромобилите в Германия ще надхвърли 11% (300 000 коли) още преди края на 2020-а.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Behemoth

    25 14 Отговор
    Ганьо ще изкара всичкото дизел и после ще кара магарета,но никога електрически автомобил (бий ток )!

    Коментиран от #24

  • 2 БАЙ Х@Й

    21 9 Отговор
    Да видим как това ще се отрази на цените на тока ! До кога ще са безплатни зарядните колонки за ток!

    Коментиран от #4

  • 3 БАЙ Х@Й

    28 6 Отговор
    Чакам и първите туристи от Германия дошли с електромобили у нас !

    Коментиран от #5

  • 4 DrivingPleasure

    23 7 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й":

    Къде има безплатни зярядни? 30 евроцента за кВч при 20тина нужни за 100 км пробег - нищо безплатно няма. Друсаното Афро предлага безплатни, но само за S и Х моделите, а те почти не се продават.
  • 5 DrivingPleasure

    10 8 Отговор

    До коментар #3 от "БАЙ Х@Й":

    Трябва да изчакаш и мусонните ветрове, че без попътен вятър :D
  • 6 DrivingPleasure

    24 11 Отговор
    След като увеличиха субсидиите на 10 000 евро, и изведнъж почнаха да продават от тия кочини - да пробват без субсидя да видим колко ще са новите регистрации тогава

    Коментиран от #9, #12

  • 7 БАЙ Х@Й

    6 1 Отговор
    #4 Ами тук все още са на зарибяване !
  • 8 Голфдвойкаджия

    16 1 Отговор
    Рекордьори значи. Ние пък сме рекордьори по количество консерванти в храните и най-ниски доходи. Германия отвсякъде е цъфнала, кусур и електромобили и най-вече рекорди покрай тях.
  • 9 Aнгел

    12 14 Отговор

    До коментар #6 от "DrivingPleasure":

    Беден си май и затова злобееш, пожелавам ти да забогатееш и спри глупости да пишеш

    Коментиран от #10, #11

  • 10 DrivingPleasure

    15 9 Отговор

    До коментар #9 от "Aнгел":

    А не, далеч над средното за България съм и то с тенденция за още по-добре да става... беден си ти щом искаш някой друг да ти плаща колата.
    Кое точно е глупост? Че без субсидиите продажби дефакто няма, ссамо някой крайно заблуден сектант на т'слата купува кола на ток иначе не се връзва сметката - това ли е глупост?!
  • 11 БАЙ Х@Й

    11 6 Отговор

    До коментар #9 от "Aнгел":

    Ангеле, опитай да коментираш по темата , а не по коментаторите ! Хубав ден !

    Коментиран от #13

  • 12 Loopianix

    12 7 Отговор

    До коментар #6 от "DrivingPleasure":

    Абсолютно! Всичко зелено е на огромни субсидии, за да е на що годе достъпна цена. А пък мръсните производство и рециклиране няма нужда да ги споменавам, но идва времето когато баламите свършват и ще видим дали страните от третия свят ще играят още дълго това хоро..
  • 13 гост

    6 8 Отговор

    До коментар #11 от "БАЙ Х@Й":

    Да бе , те щото "коментаторите " всеки път в такива теми не правят същото и то десет пъти по-злобно , от яд и безсилие естествено , хахаха !!!
  • 14 кочо

    5 3 Отговор
    ГЕРМАНЦИ НЕ СЕ ЛЪЖЕТЕ ПО ЕЛ. АВТАМОБИЛИТЕ.ВИЕ СТЕ НАЦИЯ ТЕХНИЧЕСКА ПОЛЗУВАЛА ТОВА ПРЕЗ 2 ТА СВ. ВОЙНА - ТАНКОВЕТЕ ПОРШЕ- НАЛИ ЗАГУБИХТЕ.

    Коментиран от #15

  • 15 гост

    7 12 Отговор

    До коментар #14 от "кочо":

    Точно техническите нации разбират колко пъти по-съвършена мащина е електромобила от пушилника , още любимеца ти Порше го е разбрал , но неграмотния и проЗт Ганьо Балкански никога !!

    Коментиран от #16, #17

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ХО ХО ХО

    3 2 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    По- съвършенна машина...😀😀😀😂😂😂🤧

    Коментиран от #18

  • 18 Опа

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "ХО ХО ХО":

    МаЩина 🤣
  • 19 Мария Тънасова

    1 0 Отговор
    Да правят кво сакат, да дирят кво сакат, да тъпчат кво сакат. Ми е през дедавия.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 TSLA

    5 6 Отговор
    Двигателят с вътрешно горене е глух клон на еволюцията. Това е допотопна машина, работеща на принципа на множество взривове, която трови въздуха. Бутала, масла и изгорели газове. Изтормозена техника, която, цял живот се опитва да се саморазруши и най-накрая успява.
    Електродвигателят е съвършената машина: 1 движеща се част - ротор. Задвижва се от силови полета. Няма трueне. НЯМА ЛИМИТ на мощност и въртящ момент, ако има захранване и охлаждане.

    Коментиран от #22, #26

  • 22 БАЙ Х@Й

    4 1 Отговор

    До коментар #21 от "TSLA":

    "ако има захранване", а когато остане без захранване е ... "глух клон" ! Прав си, но проекта на Тесла за безкабелен пренос на енергия умшлено е скрит !!1
  • 23 Браво на Баце

    5 0 Отговор
    стратегически удари първа копка на гьола в Белене, защото рано или късно на германците с тия електромобили ще им потрябва ... сега остава да видим шалтера дали руски или американски ще бъде
  • 24 Мнение

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Behemoth":

    До Бехетрол!
    Ти Ганьо не го мисли!
    Ганьо е принуден да се спасява кой както може, поради геноцида упражняван му от управляващите го вече над 30 г продажници!
    Обаче искам друго да те питам! Така като гледаш платените медии, плюс разните му там "иноватори" като Мъск, дойде ли ти на ум (на теб и на останалите овчици) да се поинтересуваш що е то парникови емисии и от де аджеба идат те?
    Ще ти дам бърз жокер -> потърси в уикипедиа за световната енергетика, от какви източници се захранва!
    Ако си направиш труда и разгледаш РЕАЛНОСТТА, може би ще осъзнаеш, че електричество се произвежда главно от изкопаеми горива (нефт, въглища и природен газ), дори АЕЦ се губят на фона на горните източници, а ВЕИ пък са едвам забележими от световния енергиен микс!!!
    С други думи, се оказва, че в същност Ганьо замърсява по-малко планетата използвайки стария дизел (да не говорим, че има и възобновяема биомаса в това гориво), в сравнение със самозапалващите се литиевойонни батерии, които не е рентабилно да се рециклират, което пък ги прави по-големи замърсители още преди продажбата на автомобила!
    Да, бъдещето е в електрическите автомобили, но литиевойонни батерии, захранвани главно от въглища и петрол, мисля, че е абсолютна гавра с човечеството!!!
    А както знаем винаги търсенето определя предлагането!
    На никой не му дреме (а трябва), че има остров от пластмаса в световния океан по-голям от цял американски щат, те пластмасата си я произвеждат така или иначе (дори и за електрич

    Коментиран от #25, #27

  • 25 Така-така

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "Мнение":

    💯++++++++++++👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
  • 26 Димов

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "TSLA":

    Електродвигателя да, но електромобилът не е само електродвигател. Има и батерия и точно тя му е големия кусур.
  • 27 Димов

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Мнение":

    И 300 години да пуши на Ганьо дизела, пак не може да навреди на природата толкова, колкото му навредиха САЩ с петролния разлив в Мексиканския залив. А той не е единствен.