Last news in Fakti

26 Октомври, 2020 13:16 14 064 34

Чисто нов Defender се счупи преди да навърти и 300 км (ВИДЕО)

  • land rover-
  • defender-
  • повреда-
  • дефект

Последен модел Land Rover Defender, закупен за продължителен тест от американското издание Fast Lane, се повреди на втория ден, изминавайки едва 167 мили (269 км). В сервиза на официалния дилър бил диагностициран проблем не само в двигателя, а и в системата за видеонаблюдение.

От Fast Lane отбелязват, че умишлено избрали една от най-достъпните модификации на Defender - в базовия бял цвят и със стоманени джанти за $49 900 (€42 248). От екстрите били поръчани само блокируем заден диференциал и трето място на предната седалка, с които цената набъбнала на $55 935 (€47 360).

Чисто нов Defender се счупи преди да навърти и 300 км (ВИДЕО)

На следващия ден всъдеходът бил закаран на тест в прохода Уебстър в Колорадо, който се смята са относително лесно трасе. От Fast Lane твърдят, че не са го подлагали на тежки натоварвания, тъй като бил с шосейни гуми. След кратка почивка за обяд при стартирането на двигателя светнала лампичка "Check engine".

Чисто нов Defender се счупи преди да навърти и 300 км (ВИДЕО)

С помощта на собствен скенер журналистите открили проблем с образуването на горивна смес във втория и третия цилиндър на 2.0-литровия двигател с мощност 300 к.с. В сервиза грешката била отстранена, но пък буквално сред излизането от него се появила друга неизправност - престанали да работят камерите. Последвал нов преглед, при който било установено, че се е повредил модулът за видеонаблюдение.

Чисто нов Defender се счупи преди да навърти и 300 км (ВИДЕО)

Той можел да се смени, но в представителството на Land Rover нямали такъв. Освен лампата "Check engine" светнала отново и според механиците този път можела да се наложи смяна на дюзи. От сервиза не се ангажирали със срок кога всъдеходът ще бъде поправен.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 миролюб бенатов

    93 3 Отговор
    Тия що не си правят парни локомотиви като едно време а се занимават сглупости
  • 2 Малко

    71 5 Отговор
    ли ви се виждат 300км?? Другия път си купете за теста900см. 600кс. Ама с повечко камери,оператор,за тях,сценарист...Видео табла телевизори и газ....към сервиза директно!!!Ако искате за балкана потърсете си нещо от старите около 20годишно!

    Коментиран от #5, #8

  • 3 Бай Ганьо

    28 29 Отговор
    е.... че от кога светенето на "чек-а" е проблем???
  • 4 Гост

    112 3 Отговор
    Нов Ленд Ровър е по-ненадежден от стар, защото стария е минал 200-300 пъти през сервиза и поне са му оправили някои от дефектите, оставени от пакистански ръчички в Англия.
  • 5 РЗС

    22 16 Отговор

    До коментар #2 от "Малко":

    Взели са го за тест, не са го купили. Кой журналист купува колата, която тества?

    Коментиран от #6

  • 6 Малко

    19 2 Отговор

    До коментар #5 от "РЗС":

    попрочети само началото1Или Чукча не читател???
  • 7 Е, дребни дефектчета

    48 7 Отговор
    Виж при Tesla дефектите са огромни та чак непреодолими. Тук неравномерни фуги, там се надраскала боята, докато дефендъра си стои лъскав и красив, и си стои, стои...
  • 8 Killer

    32 11 Отговор

    До коментар #2 от "Малко":

    Ами нали е нов, нали е лъскав, знаеш ли как се изкарват 47 360 евро, че така пишеш?
    За тия пари би трябвало да издържа поне 50 000 километра, преди да му се налага на човека да го занесе на сервиз.
    Една Дачия, струваща не повече от 30 000 евро, издържа поне 10 000 километра, а тази луксозна кошница не е издържала и 300 километра, демек ако я караш от Ахелой до София (разстояние 400 километра) и ти остават 100 километра до столицата, вместо да си караш спокойно дотам, ти ще трябва да търсиш най-близкия сервиз и дори не знаеш не кога, а дали ще могат да ти я поправят.
    Струва ли си парите тогава?

    Коментиран от #9

  • 9 vukadin

    41 2 Отговор

    До коментар #8 от "Killer":

    Ми не си струва- той човека и това казва, препоръчва 20 годишна, която със сигурност ако е от истинксите 4х4 ще е много по надеждна о издръжлива. Което е факт. Например стария Дефендар, Нисан Патрол или Тойота Land Cruiser от 90те. години са ненадминати и до днеска по тея показатели. Тея съвременни електронни коптори са пълен въздух под налягане и чеп за зеле не става от тях. Халал да са им на новозакупилите собственици.

    Коментиран от #28

  • 10 диФ пендър

    47 2 Отговор
    Тоя паркетен ,,лъв'' няма нищо общо с истинските от старата школа-груб,нитован ,грозен,НО...легендарен офроудър.Това е джендър в автовариант.
  • 11 к342м12

    8 22 Отговор
    Без да съм адвокат и фен на марката, мога да кажа следното:
    В далечната 2001-ва мой познат си купи нова Тойота Лендкруизър. Докара я от София на ход до Плевен и дойде да се похвали. Докато я обикаляхме и разглеждахме, двигателят почна да чука здраво. Оказа се проблемна дюза. В Тойота смениха дюзите и всичко утихна. След това я кара 12 години, като за това време сме му сменявали само ремъци, накладки, масла, филтри и двете, късите жилца на ръчната спирачка.
    Така, че статията не е коректна по отношение на качеството на тоя автомобил.

    Коментиран от #16

  • 12 Дългият

    34 3 Отговор
    ...Което за пореден път доказва че хубави и здрави най вече автомобили се правеха преди години...
  • 13 ПЪЛНИ БОКЛУЦИ

    33 6 Отговор
    КОЛКО ХОРА ПОЗНАВАМ И СА СИ КУПИЛИ ЛАНДРОВЕР ВСИЧКИ СА ИЗРЕВАЛИ
  • 14 Само Рено

    25 0 Отговор
    Англииско автомобилно производсвто умря ссъс смъртта на Бритиш Лейлънд в края на 90-те.Това е индииски джип сглобяван от пакистанци.То не че Бритиш Лейлънд не бяха бклуци но това е стара тема.
  • 15 Електронен коптор

    7 11 Отговор
    Като каза електронен коптор, та се сетих за стотиците хиляди заявки за електрическите пикапи и всъдеходи. Вероятно хората вече се притесняват от новите наблъскани с електроника двигатели, които могат да те оставят на върха на балкана със чек ейнджин. Хайде викни пътна помощ там.

    Електрическите поне имат по няколко двигателя. Един като откаже, ще се прибереш с останалите, ако ти е останал ток. Може да не стигнеш докъдето си тръгнал, но поне можеш да се върнеш.

    Коментиран от #17

  • 16 Съдията Дред

    20 1 Отговор

    До коментар #11 от "к342м12":

    То навремето баща ми като изкара Жигулата от магазина, и след няколко километра светна лампата на маслото, оказа се семеринг. Спомням си в Щатите, познат ме заведе да се похвали как влиза в автосалона, брои парите , и си тръгва с колата, не както у нас да чакаме ред в Мототехника. Подкара си пикапа и на 200 метра , като минаваше "полегнал полицай" изведнъж угасна. Викам му - у нас поне минават повече разстояние, той издивя.Слязох, гледам един по голям болт на пътя, и ми светна - ключ масата. Наведох се, наистина виси. Обаче нали е в гаранция, веднага репатрак , и като се почнаха едни скандали - как го излагаме пред човек отвъд Желязната завеса. Та всякакви марки може да се изложат. На американеца му подарих гедоре, и му препоръчах да стегне всички болтове. Той ропта , но като проверихме, се оказа, че подаръкът е почно на място.
  • 17 ....?

    13 2 Отговор

    До коментар #15 от "Електронен коптор":

    Е ама можеш ли да налееш една туба ток и да се прибереш?

    Коментиран от #18, #21

  • 18 Е не можеш

    5 3 Отговор

    До коментар #17 от "....?":

    Нали затова написах, че може и да не стигнеш където си тръгнал, но поне ще се върнеш. Като видиш, че батерията е на половината и беж наобратно.

    Коментиран от #20

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Защо?

    5 2 Отговор

    До коментар #18 от "Е не можеш":

    Защо наполовина? Можеш да караш, до почти празна, надолу не харчи, а зарежда! Ток ти трябва за нагоре!
  • 21 Стига да има откъде да пресипеш

    7 0 Отговор

    До коментар #17 от "....?":

    Ето как се прелива ток

    Коментиран от #22, #24

  • 22 хмм?

    6 2 Отговор

    До коментар #21 от "Стига да има откъде да пресипеш":

    Дали можеш да платиш на тая кака в натура за токът?
  • 23 Гост

    4 1 Отговор
    Това не е ли лампата за ламбда сондата?

    Коментиран от #33

  • 24 За моженето мога

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "Стига да има откъде да пресипеш":

    Ама от опит ти казвам, че каките искат кеш.
  • 25 Алфа Ромео

    19 0 Отговор
    Нормално сър, английски автомобил, интересен но изключително ненадежден.
  • 26 Купувач

    4 0 Отговор
    Добре де,препоръчайте ми една паркетна джипка която да не се разваля поне първата година. Бях се навил на Аиркрос 5 на Ситроен,ама като гледам тази "легендарна" марка че минава 300км и иска ремонт се ужасих!
  • 27 Николай

    3 0 Отговор
    2.0-литров двигател с мощност 300 к.с. Голям смях, кой ги произвежда тия барутници, БМВ или ВАГ, че не се сещам.
  • 28 Николай

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "vukadin":

    Ами тя идеята на тия новите е, че никога няма да бъдат карани оф-роуд или по черни пътища. Нали целта е да ти прдадат луксозен всъдеход с всевъзможни екстри които вероятно никога няма да бъдат ползвани.

    Коментиран от #29

  • 29 Не при всички е така

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Николай":

    Да не се чудите защо правят заявки на стартъпи, вместо да заложат на стара изпитана фирма.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Владимир Кънчев

    3 0 Отговор
    Адски се смях на коментарите. Хареса ми този на съдия Дред! Аз съм си енергиен егоист - не разбирам от преливане на ток в кола. Карам тридесет годишен Z1 на Geep и не ми пука, кой ще се блъсне в мен - тук във Варна има повече Бетлита от Лондон - ама бягат от мен! Ве - осмакът ми е малко слаб - само 230 коня, но е чист - няма дюзи,инжектори,електронно запалване и други такива. Който не е карал американска осмица е пропуснал ! Да, гори много и за това се определям като енергиен егоист - ще го карам дори и след като ги забранят официално - плащам глобата и карам - електрокарист няма да стана и това си е!
  • 32 гост

    0 0 Отговор
    и с този курник за къде да тръгне човек, вижте вилма боговете сигурно са полудели там ясно се вижда какво е ленд ровър
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 някой си там

    0 0 Отговор
    Счупил се по смешно заглавие не можахте ли да сложите