Last news in Fakti

28 Октомври, 2020 11:45 11 107 10

В Русия продават рядък армейски всъдеход, който не се произвежда серийно

  • scorpion 2m-
  • всъдеход

Scorpion-2M може да бъде закупен на цената на УАЗ Patriot

В Русия продават рядък армейски всъдеход, който не се произвежда серийно - 1

Обява за продажба на много рядък високопроходим автомобил, носещ названието Scorpion-2M, привлече вниманието ни. Всъдеходът е разработен за руската армия, но така и не става сериен. За военното превозно средство с пробег от 45 хиляди километра продавачът иска 970 хиляди рубли (€10 700) - за тази цена в Русия можете да си купите УАЗ Патриот.

Екземплярът за продажба е небронирана версия, която се отличава с лек платнен таван, опънат върху метална клетка. Всъдеходът се задвижва от 2.2-литров дизелов двигател с мощност 114 конски сили от УАЗ Hunter 315148 и с ръчна трансмисия, също от Hunter. Допълнителното оборудване включва стандартна лебедка, вградена в предната броня.

В Русия продават рядък армейски всъдеход, който не се произвежда серийно

Според автора на обявата, на капака на Scorpion има две специални заключващи се „обувки“, които могат да бъдат свалени лесно и при нужда да се поставят под колелата. Твърди се, че това решение е предложено от служители на военното разузнаване, които са тествали автомобила в условия, близки до бойните.

В Русия продават рядък армейски всъдеход, който не се произвежда серийно

Разработката на Scorpion-2M е извършена от руската корпорация "Защита". Първите екземпляри са построени на платформата UAZ, но по-късно компанията създава собствена платформа с напълно независимо окачване, без да може да използва компонентите на УАЗ.

В допълнение, към гореспоменатата версия са сглобени и бронирани джипове и щурмови версии с възможност за инсталиране на леки оръжия. До масово производство обаче така и не се стига - проектът е съкратен, тъй като потенциалните клиенти губят интерес към него.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 рускои скрап

    12 44 Отговор
    бичкия
  • 2 фффф

    72 9 Отговор
    Ще го закупя и с него ще прегазя Сорос и всички българи които са в неговите нпо-та !

    Коментиран от #6

  • 3 минчо

    13 33 Отговор
    ТОЛКОВА Е ДОБРА ТАЗИ ТЕХНИКА ЧЕ НИКОГА НЕ Е ПОЛЗВАНА.ПАЗЯТ СА Я ЗА НОВА😁😁😁😂😂😂🤣🤣🤣😃😃😃😉😉😉
  • 4 Коко

    15 25 Отговор
    "Потенциалните клиенти /армията / губят интерес " сиреч от този вседеход нищо не става.
  • 5 така като

    15 28 Отговор
    го гледам на 100% доработено Аро от Дачия, даже и централната конзола и въздуховодите не са пипнати, пък и 2,2 литра дизел с 114 конски сили, мъка, голема мъка, сигурно не може да го докара до 200 нютона, в по голям сняг и кал не може да помръдне така както е 2 тона.
  • 6 Но тогава ща остане само

    8 6 Отговор

    До коментар #2 от "фффф":

    половин България.Сулю и пулю работят за тях.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Баба Ванга

    4 2 Отговор
    Виждам дека това мяза на външен кенеф
  • 9 Метгонтан

    2 5 Отговор
    Дайте още новини за Русия моля ви се . Много са ми интересни . Колко години трябва да чакам за да ми излезе вноската по този джип ? Остават ми има-няма 20г живот. Заслужава ли си чакането ?
  • 10 Сделано

    1 1 Отговор
    А куповачи НЯМА!