25 Ноември, 2020 13:07, обновена 25 Ноември, 2020 13:15 4 110 5

Най-надеждните електромобили и хибриди (ЧАСТ I)

  • електромобил-
  • хибрид-
  • статистика-
  • надеждност

Най-надеждните електромобили и хибриди (ЧАСТ I) - 1

Британското сп. What Car? състави рейтинг на електрифицираните автомобили, които създават най-малко грижи на собствениците си. Класацията е базирана на отзивите на 18 000 притежатели на електромобили и хибриди, които са споделили мненията си за 218 модела на 31 марки, разказвайки за повредите и цените на ремонтите.


10. Mitsubishi Outlander PHEV (от 2014 г.)

Най-надеждните електромобили и хибриди (ЧАСТ I)


Собствениците оценяват надеждността на хибридния кросоувър с 97.8%. 14 на сто се оплакват от различни неизправности, но всички те са незначителни - проблеми по каросерията, салона и електрониката (без влияние върху работата на задвижващия тракт). Ремонтите рядко са отнемали повече от един ден и в повечето случаи са отстранявани в рамките на гаранцията. Някои собственици обаче са били принудени да извадят до £750 (€841) за поправки от джоба си.

9. BMW i3 (от 2013 г.)

Най-надеждните електромобили и хибриди (ЧАСТ I)


За различни повреди съобщават 13% от собствениците на германския електромобил, но въпреки това рейтингът на надеждността му е 97.9%. Основните оплаквания са свързани с мултимедията и навигационната система, както и от изработката на интериора. Всички i-тройки са оставали в движение въпреки неизправностите, а 30% ремонтите са отнемали по-малко от един ден. Някои от колите обаче са оставали в сервиза за повече от седмица. Проблемите са отстранявани безплатно.

8. Honda CR-V Hybrid (от 2018 г.)

Най-надеждните електромобили и хибриди (ЧАСТ I)


Надеждността на бензин-електрическия кросоувър получава аналогична оценка - 97.9%. Макар от неизправности да се оплакват едва 8% от собствениците, в един от случаите е дефектирал електромоторът. Гаранционният ремонт е отнел по-малко от един ден.

7. Toyota Corolla (от 2018 г.)

Най-надеждните електромобили и хибриди (ЧАСТ I)


Оценката за надеждността на хибридната Corolla е 98.4%. От неизправности се оплакват само 5% от собствениците, а единственото слабо място на модела е 12-волтовия акумулатор. Всички повреди са отстранявани безплатно, но средният престой в сервиза е две седмици.

6. Hyundai Kona Electric (от 2018 г.)

Най-надеждните електромобили и хибриди (ЧАСТ I)


Рейтингът на корейския електромобил е 98.5%, а за проблеми съобщават 7% от собствениците. Всички оплаквания са свързани със спомагателната батерия. Проблемите са отстранявани безплатно средно за седмица.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 SUBARU Hybrid

    3 8 Отговор
    Къде е ....
    А да, няма никакви оплаквания от собственициte :) , за това не е тук !
  • 2 сектант

    14 2 Отговор
    то щото коната е надежден за това горели
  • 3 Kona

    6 3 Отговор
    Под "спомагателна батерия" разбирайте 12V обикновен оловен акумулатор, който се бъгва, защото почти не се ползва, а и да се ползва - за ел. стъкла и централно заключване не ти трябва стартов ток, съответно се получават отлагания по плочите и акумулаторът заминава. Иначе са корави машини.
  • 4 lexus nx hybrid

    3 1 Отговор
    главата ти е оловна на теб! Най-малките спомагателни батерии са 48 волта 2020 г. е са никел-хром като смартфоните. В града до 50 км в час в режим еко се движи милд хибрида само на батерия.
  • 5 бай петко

    3 1 Отговор
    Хюндай Кона: самозаплава се заради проблем с батерият.
    Собственика й: ама няма проблеми, автомобила е топ....